• gosub
    A dodó célzottan lett kiirtva az ember szinte bármit kiirthat célzottan. Nem természetes módon hanem mesterségesen. Ha a dodó már eleve nem létezett volna az angolok odaérkezésekor, de a fosszíliái beszélhettek volna a létezéséről, akkor a természetes okát is megtalálhatnánk. Pl. egy addig ott nem létezett macskaféle megjelenése... Amúgy ezt hívom én okoskodásnak. Itt viszont globális jelenségről beszélünk. Még a ma 'divatos' globális felmelegedés is 10-20 évente mindössze 1-2 fokos, mégis ennek okán tömegével halnak ki a fajok. Akkor el lehet képzelni egy megavulkán kitörés milyen változást okozhat a maga évekig tartó 15 fokos hőmérséklet csökkentő hatásával. Szerintem ha ezt a vonalat erősíted olybá fog nekem tűnni mintha a Toba vulkán célzottan az embert pusztította, más lényre alig hatott. Az elefántot azért példálóztam, mert hihetetlen mennyiségű tápanyagra van szüksége és nem kevés kénsavas:) vízre. Igazából nehezen tud ráfanyalodni másra mint amit ma eszik, mert nem is ehetne mást, nincs miből válogatnia. Napi 2 mázsa kaja nem terem minden bokorban. Rengeteg állat meg annyira válogatós hogy inkább elpusztul, pl a koala kizárólag eukaliptusz levelet eszik, vagy megdöglik. A mai főemlősök pusztulása, hááát szerintem a mi számlánkra írható sajnos, ami szerintem nem evulúciós hátrányból adódik.
    Szerintem olyan nincs, hogy kialakulás alatti és ebből következően utáni faj. Pont hogy állandóan változik minden.