• B0nFire
    #7
    Az a baj, hogy egy ilyennek a bemutatóján ott kell lenni és megnézni élőben, mert ha tévében nézem meg 2D-ben, pont a lényeg vész el. A szemüveges megoldások szvsz 20 éve nem bírnak elterjedni. A színszűrős ugye fárasztó a szemnek, nem beszélve arról, hogy a színek nagy része mehet a levesbe. A polárszűrős szemüveg valamivel jobb, ilyet volt szerencsém kipróbálni egy BNV-n, annak viszont iszonyat sötét volt a képe. Fényerő és kontrasztszegény volt a végeredmény.

    Az igazi 3D élményt a vv sisak hozta, mert ott külön a két szembe közvetlenül van sugározva a kép, így teljes értékű térhatású élmény lesz.

    Láttam hologramokat egy kiállításon, és megdöbbentően jók voltak, gyakorlatilag a fényképeket kb 150-070°-ban félkörbe lehetett járni, az tényleg valódi 3D élmény volt. Ezzel csupán annyi a baj, hogy a hologram jelenleg állókép formában létezik, mert egy állókép elkészítéséhez is hallatlanul bonyolult és időigényes technika szükségeltetik. Mozgó képpel ezt még nem hallottam.

    Tehát kíváncsi lennék a részletekre; sajnos a cikk igencsak össze lett csapva (vagy megengedem, hogy az eredeti is csak ennyi volt).