• kvp
    #34
    "Hajrá, burzsoá köcsög társaim, vásároljunk aranyé' pécét! ;)"

    Egy ismerosom mondta, hogy nem az a parszt aki traktorral megy a diszkoba, hanem az aki elotte elfelejti leakasztani az eket. Ez a beszolas is hasonlo volt, de az elodje sem eppen ertelmes.

    Viszont megneznem hany konzolos ember van akinek nincs semmilyen pc-je vagy van de pc helyett konzolrol irogat az sg.hu-ra. Onnantol meg, hogy van egy pc, mar nem igazan szamit a konzol arelonye. Egyebkent egy konzol szintu pc, amiben van mondjuk egy core2-es 64 bites ketmagos proci, egy gf7900-as videokartya (lasd: ps3) es mondjuk egy 80GB-os merevlemez, mondjuk 2GB ram-mal (1 a jateknak, 1 az os-nek) nem kerul tul sokba. Egy xbox360-at nem vesz az ember ennyibol. A videokartyat pl. a boltban szo szerint az ember utan fogjak dobni, pedig papiron a ps3-as lenne a legerosebb konzol...

    Pelda: Sajat epitesu media pc-m: (brutto arak)
    -alaplap, core2-es 64 bites cpu-val, hutessel: 13 ezer Ft
    -videokartya: alaplapi, de nem intel, mert azert kell a 3d teljesitmeny (dx9c), es megy az 1200p-s (full hd folotti) felbontas is
    -2GB ram: 4 ezer Ft
    -3.5-os hdd 160GB: 10 ezer Ft
    -dvd iro: 4 ezer Ft (a konzol ugyebar csak olvasni szokott)
    -haz (fekete alu muszerhaz): 5 ezer Ft
    -elolap, hatlap, csatlakozok, stb. (sajat keszitesu): 1 ezer Ft
    -tap: 10 ezer Ft (passziv laptop tap, 110/230V-rol, 12V-os aksirol es szivargyujtorol is megy)

    Osszesen: 47 ezer forint, afa-val! Viszi a legtobb pc-s jatekot, kb. olyan a grafikus teljesitmenye mint egy mai konzolnak, van rajta monitor es tv kimenet, bovitheto (pata*1, sata*2, usb*6, ps2*2, rs232, lpt, front/back audio). A rendszer viszi a 64 bites vista-t is teljes 3d gyorsitassal, de xp alatt sem rossz a jatekok 3d teljesitmenye es a linux is elfut rajta (bar az nem kell). Es a proci a legnagyobb nyarban is csak 2 fokkal volt melegebb mint a szobahomerseklet. (picit tulmereteztem a hutest)

    Most ennyi penzert milyen (jatek mellett pl. forumozasra is alkalmas) merevlemezzel ellatott kozolt kap az ember? Es ha nem a passziv hutes, a csondes mukodes es a kis meret lett volna a lenyeg akkor sokkal olcsobb alkatreszeket is hasznalhattam volna.