FefeeX#32
Azért vicces, hogy újra meg újra jönnek a technikával vitatkozni...
Szóval, csak hogy értsd, a tények.
LCD megjeleníthető színei (fizikai képesség) messze a plazma mögött. Kontrasztarány szintén. A led háttérvilágítású már sokkal jobb, DE NEM TÖKÉLETES. Mert míg a plazma önmaga bocsát ki fényt, ezt még mindig hátulról kell világítani. ÉS ami a legfontosabb, EGYIK LCD SEM ADJA UGYAN AZT A KÉPET MINDEN OLDALRÓL. A milliós sem. Aki ezzel vitatkozni akar, az kb bizonyítja, hogy nem ért hozzá. Ellátogatsz komám egy komoly, NEM MARKETINGES oldalra, ahol a technológiák alapjai vannak feltűntetve, végigolvasod minden szubjektivitás nélkül, és rájössz, hogy a plazma mérföldekkel veri. Nem azt mondom, hog nem lehet nézni LCD-t, egyszerűen gyengébb. Koma, öreganyáméknak komoly (árat direkt nem írok) LCDjük van, nekem meg plazmám. Testközel, otthoni környezet. A plazma bizony aláz, ha nem a Saturnban vagy a MM-ban csücsül a kimaxolt fényerejű LCDvel szemben. (Kollégáim sem hittek nekem első körben, mondtam, ne a MMben hasonlítsa össze, áthozzuk a szomszéd LCDjét otthon, nézze meg nappaliban, sötétebb szobában, normál fényerő mellett - azóta mindegyiknek érdekesmód plazmája van...) --> aki nem veszi a fáradságot, csak a száját tépi, mert esetleg neki olyan van, és meg akarja védeni, annak legmélyebb sajnálatom, de a tények szerint akkoris Lézer>OLED>Plazma>LCD...