• Piel
    Mosolyogva olvasom azon hozzászólásokat, ahol víruskereső, no meg tűzfal nélkül, internetezik a user és kijelenti, hogy neki bizony nincs kártevője! Ha nincs víruskereső, spy kereső akkor vajon honnan tudja? Érdekelne. Érdekes módon évek óta az FF-et használom, most regelt win7 alatt és nem jönnek azok a botrányos összeomlások, amit jó néhány honfitársunk emelkedett hangulatban emlegetett. Ha fordítok, vagy csak keresek valamit, rendszeresen 10 felett van a megnyitott lapok száma és nem jellemző az összeomlás. Nem értem miért? Nem mondhatom, hogy szerencsés vagyok ezért hagyom a wint frissíteni, vettem Kaspyt is és azóta ha nem barmolok be valamit akár egy évig is jó az XP rendszerem, továbbá figyelni szoktam a ki és bejövő adatok mennyiségét is. Ha van gyanús forgalom, mindig átnézetem a gépet. Még XP alatt volt olyan vírusom, amit a rendszeren futó Kaspy nem irtott ki, de az csak ott csücsült, vagy csak a Kaspy blokkolta és nem tudott kárt okozni. Hogy honnan tudom? Egy linuxos live CD-vel indítottam a gépet és egy linux alatt futó Kaspyt futtattam rajta. Érdekes, hogy megtalálta. Az is érdekes, hogy a gépek, főleg merevlemezek javításához inkább linuxot használok mint wint.

Az internethez csak annyit fűznék hozzá, hogy nemrégiben egy barátom mellett kuksoltam amikor rábökött a Download gombra. Amikor lejött a fájl akkor tűnt fel, hogy nem akkora a fájl mérete, mint amit az infóban megadtak. Amikor megnéztük kiderült, hogy vírusos fájl és nem is az amit le akart tölteni. Amikor a weblapon megnéztük a Download gomb környékén érdekesen viselkedett az egér. Ha a Download szélére piszkáltunk rá akkor az előbbi vírusos fájl jött le, ha a közepére kattintottunk, akkor az jött le ami kellett. Szívás!