abydos#67
Első: Nem kell fannak lenni, hogy valaki lássa, mennyivel jobb böngésző az Opera mint a többi. Ezt csak az nem látja, aki elfogult egy böngésző iránt.. (Mindet próbáltam, Explorer 7-8, Chrome, és 2 évig Firefoxos voltam, de már féléve Operás..)
Kettő: "égre nem kell megerőszakolni a weboldalainkat, hogy működjön minden trükk Operán is." Valamit nagyon rosszul csinálsz, ugyanis mint lentebb írták, az Opera 100% szabványkövető...
"Megsúgom a sok Opera fannak, hogy a compressed browsing (Opera Turbó) fícsör amire oly büszkék, a Firefoxban már létezik egy ideje. Addon nélkül. Csak nem verik miatta a mellüket, mert alap."
Remek, csak az Opera Turbó nélkül is gyorsabb volt mint a Firefox eddig. Hamarabb elindult, memóriából kevesebbet eszik és nem beszélve arról, hogy a honlapokat is gyorsabban hozzta be így is, mert ha lassú volt a net, a képeket folyamatosan építette fel..
A Turbo meg nem úgy működik, hogy a Firefox alapból tudja. A Turbo egy szerveren keresztül lebutítja a honlapokat. A lassú nettel rendelkezőket (pl. Modem, mobilnet) adatforgalmat spórol, és időt takarít meg, a gyors nettel rendelkezőket viszont a szerveres megoldás már lassítja. Ezért nem ajánlott bekapcsolni, ha gyors a géped és az elérésed..
Az addonok a Firefoxban köztudottan olyan biztonsági hibáknak a melegágya, amit el sem tudsz képzelni. Addonokkal veszélyesebb az a tüzelő róka mint az Internet explorer 6! Miért lehet megengedni egy böngészőnek, hogy olyan hibalehetőségi legyenek, hogy egy gép felett is át lehet venni az irányítást?
Továbbá nem értem, hogy miért kell a rajongók által készített addonokat az egekig meneszteni.
De igazából mindenkinek a szíve joga, mivel "mérgezi" a gépét. Én megpróbálok a biztonságos, stabil, megbízható és intelligens böngészés mellett maradni. Én úgy gondolom, ezt az Opera tudja egyedül nyújtani számomta... ÉS megismétlem: ÉN ÚGY GONDOLOM, ezt az Opera tudja egyedül nyújtani számomta... És megismétlem, nem a firefoxot minősítettem ezzel...