Érkezőben az Opera 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hálisten, hogy hülyeséget beszélsz. A Firefox jó alternatív böngészõnek, de míg csak egy browser, addig az Opera egy "internet suite". add-onokat nem tud, de egy sem hiányzik (firefoxos voltam évekig)

Már letölthetõ az új Opera 10-es, innen: http://www.opera.com/browser/next/ 😊

A firefoxnak még egy elõnye eszembejutott az operával szemben, ez pedig a hibatûrés a hibás oldalaknál, ebben valóban van még fejlõdési lehetõség az operában, bár ehhez az is hozzá tartozik, hogy a firefoxra a nagy piaci részesedés miatt külön odafigyelnek, míg az operát rengetegen szándékosan gáncsolják ilyen szempontból (példák: kirekesztõ oldalak a Magyar Opera szégyenfalán)
"Megveri a Chrome-ot és az Operat is a Firefox"
Azt hogy melyik a jobb szerintem csak szubjektív vélemények alapján lehet eldönteni, minden böngészõnek vannak elõnyei, és vannak hátrányai is, az operának rengeteg elõnyét fel tudnám sorolni mert elsõsorban azt használom, a firefoxnak jelenleg csak két elõnyérõl tudok, az egyik az addonok támogatása, a másik hogy még(!) picit gyorsabb az operánál a js kezelése (ha van más is szólj).
Szerintem az optimális az lenne ha mindenki kipróbálná (alaposan) a komolynak tekinthetõ böngészõket, és csak ezután mondana róluk véleményt.
És azt kérlek fogadd el, hogy az opera a felhasználói élményben, és a kezelhetõségben lényegében verhetetlen, legalábbis akkor ha ért is hozzá az aki használja, a firefox az addonok miatt pedig a problémák óriási halmazára képes megoldást nyújtani, kinek mi a fontos...
A chrome sem elég szabványos egyébként, mint ahogy azt itt valaki korábban írta, épp a napokban futottam egy olyan problémába amit az ie-ben tudtam javítani, de a chromeban sehogy sem sikerült, persze ez még gondolom a béta állapot miatt lehet.
Ha valakit érdekel a probléma: a táblázat soraira illesztett háttérkép ismétlõdött a táblázat celláiban is, az azonos ie bug javítására használt hack a chromeon nem segített.
xmarks és downitall, ha csak emiatt a két kiterjesztés miatt használod a foxot ahogy mondod, akkor van egy jó hírem, természetesen az opera is tudja ezeket.
xmarks: ha jól olvasom ez lényegében egy link szinkronizáláshoz használható addon, az operás megfelelõje: "Az Opera Link egy ingyenes szolgáltatás, amellyel adatokat szinkronizálhat több számítógép és más eszközök között. Szinkronizálhatja a könyvjelzõket, a Gyorshívó bejegyzéseit, a jegyzeteket és a személyes sávot, amelyek így bárhol elérhetõek lesznek. Az Opera Link webes változata elérhetõvé teszi a könyvjelzõit más böngészõkben is."
downitall: ez gondolom azért kell hogy több tartalmat tudj egy adott oldalról letölteni, valamint hogy kiegészítse a fox kicsit szegényes funkcionalitású letöltés vezérlõjét, operával ugyan nem egy gombnyomás, de semmivel nem rosszabb szerintem: Opera's DownThemAll
Egyébként sok más firefox addonnak van operás megfelelõje, persze némelyik rosszabb az operában, például a firebug megfelelõje, némelyik pedig jobb, mint az egérgesztusoké.
Egyébként ez tényleg igaz, h csak az early beta driverekkel volt xar a pista JÁTÉKOKBAN 😊 elenyészõ különbségek vannak már...

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

jó, de a króm még azt is logolja, hogy mikor fingottál....

zeli
Firefoxhoz van egérgesztusos kiterjesztés, ha erre gondolsz.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Hegi90
"Többek között a jelenlegi királynak, a Safari-nak is" <#wilting>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

"az ff szinte mindenben csak az ie-t tudja megverni"

Hát ami azt illeti ez pont elég. Az FF legnagyobb erénye, hogy bevezette az "alternatív böngészést". Ezzel nemcsak magának nyitott utat, hanem más böngészõknek is. Többek között a jelenlegi királynak, a Safari-nak is <#vigyor0>
Narxis
Megveri a Chrome-ot és az Operat is a Firefox. Én amúgy már téged vernélek meg te szerencsétlen.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Amíg a többi böngészõben nincsenek egérmozdulatok, addig maradok az Operánál.

Böngészésre nekem az opera a legszimpibb.
Ha nem szoktam volna meg az ff-ben azt a rakat beállított addont (xmarks, downitall stb) akkor tutti ezt használnám.

kakateve
Gratulálok!
40 hsz-ból legalább 30 Vista vs. 7 vs. Linux vs. XP. Ráadásul egy olyan hírnél, aminek egyáltalán semmi köze nincs az operációs rendszerekhez... <#falbav>

Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!

Sanyix
(a chrome meg azért tényleg gyors, na meg olyan szabványkövetõ is mint az opera)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
hát ha már itt tartunk, a google hype-ja semmi az ff-éhez képest. Hiszen az ff szinte mindenben csak az ie-t tudja megverni, mégis imádják 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Mindenképp megéri kipróbálni, Chrome-nál sokszor többet tud, csak nincs mögötte a Google hype-ja és ezért relatíve ismeretlen.

Sanyix
itt van egy teszt háromdémárkról, ami egy olyan vérpistikének mint te megfelelõ.
nesze A szokásos elenyészõ különbségek láthatók itt is.

Sanyix
Olvasni nem tudsz látom. win7-nél is 2x annyi ram kell. Mutass 1 tesztet amin igazolják hogy kevesebb fps-t produkál. Egy valaki írt ilyet, és az bizony régi drivernek köszönhetõ. Én is játszom azzal a játékkal, nálam nincs így. Ahogy a stalkernél, tdu-nál, world in conflictnál, il2-nél, fallout3-nál, stb nincs így. Nekem mondhatod, ha saját szememnek hiszek 😉.

Várom a teszteket 😉 ja, és ne a kezdeti idõkbõl származó új driver modell használatával küzdõ driverekkel...

5c0rp330n
hát, ha az nem értelmes érv neked hogy kibaszottul megeszi a memóriát és kibaszottul lassú még így is, akkor nemtom, hogy mi az.
talán nem véletlen, hogy a legtöbb játéknál amikor a gépigényeket taglalják, külön vistához odaírják hogy oda bizony kétszer annyi ram fog kelleni. és ami a hab a tortán hogy sok esetben még így is feleannyi fps-t produkál, mint egy xp vagy 7. ezt számtalan teszt és az itt hozzászólók is igazolták.

Az Operát meg nem ismerem (ill. volt fent egyszer, talán 2 éve, 1-2 napra), de ha a krómos kedvenceim importálni tudja úgy, hogy az ékezetes magyar karakterekbõl nem csinál kriksz-krakszokat, akkor kipróbálom.

Kara kánként folytatom tanításom.

Én végigmentem a szamárlétrán. 3 éve használom a Windows Vistat, eddig soha nem fagyott le (kopp-kopp). De ez notebookon megy, az XP meg asztalin. Na az legalább félévente lefagyott. Erre a notebookomra valszeg fel fogom pakolni a Win 7 egy OEM-es példányát, de a következõ pécémen kizárólag Linux lesz. Mert én szeretek haladni a korral, és követni a mûszaki fejlõdést.

Kara kánként folytatom tanításom.

[HUN]FaTaL
Ott a pont, hasonlóan gondolom. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Sanyix
nálam pont annyival ment mint xp-n... 70-80 fps-el. Hogy van ez? Ne õsrégi hozzáadott videokártya drivert használj.

passatgt
live for speed nálam vistán-n 30-35 fps-el ment, 7-en 75-80

Vagy ha épp torrenten tölt le/fel, akkor is hasznos.

A turbó nem csak modemes nethez jó, a mobilos neten kívül hasznos lehet még azoknak akiknek 1-1.5 megás a nete, mert az ilyen netnél még jelentkezik a jótékony hatása, valamint a gyorsabb nettel rendelkezõknek is jó, ha éppen töltenek valamit, megy a torrent, stb...
Bár valami 9.2axvy vagy mittomén milyen verezió van a telómon, de agybajt kapok tõle 😄

zola : Notival ok...jogos.Akkor még számoljuk bele a pusztasági notisokat is XD

De az nem azt jelent, h magyarisztánnak készült, hanem csak példáztam, h már itt se nagyon van olyan net..ettõl már max csak a dzsungelbe van rosszabb 😄
Egyébként akkor nekünk is csinálhatnának valami újítást, ne csak annak a pár %-nak..bár nem tom hány %át teszi ki a lassú net a home usereknek..de gyanítom nem 90..
Mobil operát egyszerûen nem tudtam megszokni :S és sebességre se volt változás...

zola2000
Aki notival mobil netet használ, és kiér egy olyan helyre ahol csak gprs van, az áldani fogja az opera turbót.

A

Összehasonlítottad már a két kernelt?

Sanyix
Te hogy magyarisztánban nincs modemes net... de bantuföldön meg északkoreában, meg dzsudzsnádzsáneszben még modemes netnek is örülhetnek.
Na meg forgalomkorlátos mobilnetet használva sem hátrány a kisebb adatforgalom, és ez a turbo izé egybként is a mobilos verzióról jött.

Sanyix
érdekes, ilyenrõl még nem hallottam, fõleg nem két szinte azonos alapú rendszernél.

Ki mondta, h magyarországnak készült?<#ticking>

Amivel mi dolgozunk program, 3x olyan gyorsan fut win7en mint vistán 😊 ez tapasztalat, és nem kam...ettõl függetlenül vistáztam, majdnem amióta megjelent és más bajom nem nagyon volt vele, játék ugyanúgy ment jól..mondjuk a progi lassú voltm ami fontos sajno..ha nem jön a win7 akkor visszaáltam volna xp-re, de úgy voltam vele, h azt a kis idõt kibírom már.Legalább jól néz ki az oprencer nem kell hánynom tõle, ha csak netezek/zenéthallgatok/msnezek meg egyéb hülyeségek.

Sanyix
pontosan esõerdõkre, magyarországot meg gondolom leszarták, ahogy mindenki, fõleg mert az opera nem külön magyarországnak készül.

Sanyix
Ez a szokásos tetû lassú fos volt az xp-hez képest ez minden vistagyûlõlõnél elõjön, mert értelmes érve nincs. Fõleg abban a ténynek a tudatában, hogy 7 év xp, és 1,5 év vista használat után én nyugodtan kijelentem, hogy nem lassabb a vista mint az xp, sõt.
A memóriazabálós hülyeség meg még nagyobb faszság, ugyanis ezt a superfetch zabálja fel, ami betölti azokat a programokat a memóriába amiket úgy gondol használni fog a user, így indításkor nem kell megvárni hogy a vinyóról beolvassa, és mellesleg ha kell a memóriahely, rögtön kiüríti.
Ja és csak nehogy szíven üssön, de: ugyanez benne van a win7-ben is...

akkor ez egy "*****" hasznos újítás volt.Mire tervezték?Esõerdõkre akkor?Mert már itt magyarisztánban sincs pl. modemes csak alig..."miteszik?" XD

Sanyix
Annyira nem értesz hozzá hogy az már fáj. Én ahhoz képest hogy "linux fanboy" vagyok, mégis jobban értek a vindózhoz. Legalább nem okoskodnál a marhaságokkal, hanem utánanéznél miben különbözik a vista a 7-tõl...

Sanyix
normális nettel nem is, ugyanis kis sávszélre van...

Én eddig Vistat használtam, most 7-et próbálgatom. Egyikkel sincs komolyabb gondom, de ami a Vistában nem tetszett az a 7-ben sem tetszik, és arra, hogy a Vista miért nem jó, arról nem hallok továbbra se jó érvéket. Arról meg fõleg nem, mivel jobb a 7 a Vistanal...

Hogy a cikkhez is hozzászóljak. 2%-os részesedés... ennyi. Ennek is oka van.
Nekem semmit nem jelentett az "opera turbo".

5c0rp330n
persze, hülyézd le az emberek 95%-át és nevezd õket végtelenül hozzá nem értõnek, te meg legyél büszke magadra vistás zászlóval a kezedben. a vista egy halálraítélt próbálkozás volt, aminek esélye sem volt, hogy elterjedjen, mert egyszerûen több hátránya volt, mint elõnye. a win 7-el meg ne hasonlítsd össze, mert az azon kívül, hogy mindenben sokkal jobb a vistánál, sebességben mégsem olyan tetü fos mint a vista, nem zabálja úgy a ramot, stb, teljesítményben az xp szintjét is hozza. a vista egy zsákutca volt. a win 7 majdnem minden szempontból elõrelépés az xp-hez képest.

Sanyix
és az a durva hogy ezek a hülyék mondják a 7-re most hogy húdejó, amikor kb egy vliteolt vista kb a legújabb frissítésekkel beépítve 😊

Aktualis windows topic hianyaban ... igen 😊

Sanyix
A hülyék. Olyan volt a vista "szarsága" mint most a 7 jósága. Divat. Arról nem is beszélve, hogy a 7 olyan közel áll a vistához, hogy sp3 néven is adhatták volna...

Csak egy végtelenül hozzá nem értõ ember mondhatja hogy az xp-hez képest visszalépés volt a vista...

Most komolyan Windows flémet akartok csinálni egy Opera topikban? : )

B0nFire
Nem arra gondoltam, hogy tényleg jobb-e, mert ez szubjektív, de csak nem várjuk el egy szoftverfejlesztõ cégtõl, aki abban érdekelt, hogy a legújabb fejlesztését használják, hogy nem a legújabb termékét fogja dicsérni. Naná, hogy azt fogja, függetlenül attól, hogy milyenre sikeredett.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

5c0rp330n
vista egy hulladék volt, a legtöbben akik kipróbálták, sírva menekültek vissza xp-hez.