Ha a lehetőségek szerint később is megbízhatóan olvasható DVD-ket akarsz írni, akkor nem elég írás után az íróprogrammal (pl. Nero) ellenőrizni a DVD-t. Sikeres lesz az ellenőrzés akkor is, ha a lemez tele van durva hibákkal, de még éppen olvasható. Ahogy aztán idővel öregszik a lemez, elég csak picivel romlania és máris olvashatatlanná válik.
Mindenképpen célszerű egy ellenőrző programmal is végigolvasni a DVD-t, én a DVDInfo Pro nevűt használom e célra. A legtöbb író nem ad ugyan vissza korrekt hibaadatokat, ám ugyanazon írót használva az eredmény viszonyítási alapnak megfelel és kitűnik, ha egy lemez nagyon rosszul (de még olvashatóra) sikerült.
Mindez sajnos nem javít a minőségen, azaz tippem sincs, mi lehetett az oka annak, hogy neked olyan sok írás lett rossz.
CD-ben a Verbatimok valóban elég gyengécskék voltak, ha jól emlékszem, de DVD-ben a legjobbak közé tartoznak, szinte MID-től függetlenül. Ettől még nekem is volt pár guriga minden bizonnyal hamis Verbatim DVD-m, legalábbis gyanúsan sok hiba volt rajtuk. Az Nero ellenőrzéskor hibátlannak találta ugyan őket, de a sok paritáshiba miatt mégis inkább újraírtam őket.