http://alfa.webdesign.hu/jatek/iq/index2.shtml
  • 5c0rp330n
    ez a teszt sztem nem teljesen korrekt. az ilyen betüösszekeverős fasságoknak semmi köze az iq-hoz, egyszerűen ha nem is ismered amit ki akar belőle hozni, alapból esélyed nincs, hogy kirakd. volt pl nálam egy olyan, amiből azt saccolom, h MILANO-ra gondoltak mint megoldás (más legalábbis nem jutott eszembe), ennek a városnak viszonyt tudtommal a nemzetközi neve Milan, a magyar neve pedig ékezetekkel Milánó, szóval nemtom hogy akar ez stimmelni. mindenesetre ezek után kb az összes ilyen típusú kérdést legfeljebb pár másodpercig nézegettem aztán random odaböktem egyet, és a végén még így is 130 lett az eredmény. meg volt pár olyan dolog, amit túlságosan szubjektívnek éreztem ahhoz, hogy legyen egy egyértelműen jó megoldás rá..
    a mensa-snak sztem már sokkal több köze volt a valósághoz, mondjuk ott pedig néhány szólás illetve régies (kb sose használt) magyar szó kb ugyanennyire inkorrekt volt és ugyanennyire semmi köze az iq-hoz, de ott azért kevesebb ilyen volt. a háttérben némi zavarótényezővel (zene..) olyan 10-el lett kevesebb pont ott nálam is, valszeg frissebb aggyal, zavarótényezők nélkül menne ez kicsit jobban is.