Vicky 1836-1939
  • Lacikap
    Sziasztok!
    A Viki 1-hez csináltam így gyorsban egy kis pop módosítást
    Akit érdekel:
    http://addat.hu/932e7cb9/Hunpops.rar.html

Módosítások a teljesség igénye nélkül:

Felvidék:
    összesen 41% Magyar, 35% Szlovák, 19% Német ->> legnagyobb módosítás Pozsony ahol német többség volt és a szlovák volt a legkisebb populáció.
    Módosult még Nyitra, ahol 1v1 helyett szlovák többség lett, Ung és Huszt kapott magyar lakosságot is.

"Temesvárnak" nevezett leves

Lakosság: 45% Magyar, 40% Román 15% Német
    Főbb változások:
    Temesvár Német többség, Nagyvárad és Szatmár kicsit megemelt magyar lélekszám kicsit csökkentett román.

Erdély:
    Lakosság (ezt nem írtam fel de) román kb. 45% magyar-Német együtt 55%
    Brassó német többség nagyjából = magyar=román lélekszám
    Kolozsváron megemelt magyar lélekszám + magyar arisztokraták hozzáadása

"Szekl"
    össz lakosság: 55,5% magyar, 45,5 román
    Domonko javítva 100% magyar pop
    Feldru magyar pop hozzáadása
    Fogaras ->egyedül itt maradt román arisztokrata, mert a lexikonom szerint az Erdélyi románok írástudatlansága 90% körül volt 1919-ben meg Gyulafehérváron hagytam katonákat.

Más változások:
    Zágráb: 4% Magyar, kevesebbet akartam de így volt jó.
    Fiume 8-9% magyar (hiszitek vagy sem a könyv szerintm 10% fölött volt a magyarok száma tehát még csak nem is tulzott.
    Károlyváros szintén kapott minimális magyar lakosságot
    Eszék szintén kapott minimális magyar lakosságot

Vajdaság:
    változások

Főleg újvidék változott Magyar többséget kapott
    az egész Vajdaság lélekszámában 23% körüli lett a magyar.

Orsova:
    :DDDD szabadjátékban kapott minimális magyar és minimális németet valamint törlésre került 1 70e román pop

(kicsit szabadjára engedtem a fantáziám, de még is is jóval közelebb áll a valósághoz, mint a paradox agyszüleménye)

Teljes Magyarországra vonatkozóan annyi változott, hogy minimálisan megnőtt a lakosság, de csak azért mert Pest-Budához hozzáadtam egy 200 ezres paraszt sereget, mivel az 500 ezres lakosság egy baromság, főleg azért mert szinte a legalacsonyabb a környező szektorokhoz képest.

Azért nem akartam csökkenteni a teljes létszámot (kb 16millió) a reálisra, mert akkor játszhatatlanná vált volna, meg a környező országok pop-jai se reálisak.

Sajnos a megye határok nem tükrözik a valóságot ezért nem is lehet tökéletes, de szeretném ha mások is megnéznék, javítgatnánk, aztán ha kijön a Viki 2, akkor aki tud angolul segítene nekem módosítani a pops-okat a paradox fórumában, szoktam olvasni és figyelembe veszik az írásokat, főleg ha azt forrásokkal tudjuk alátámasztani és esetleg elérhetünk egy 1.X patchot ami reálisabban tükrözi a magyarorsági állapotokat.

Addig is jó játékot az új Magyarország program támogatásában :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD