3405

Vicky 1836-1939
  • Mikike94
    Köszönöm. De szerintem lehet hogy újra kezdem vagy mást próbálok. Pl: Lengyelországgal megyek vagy Skandináviát megalkotom. Remélem a Vicky2-t jobban megtanulom.
  • hollófernyiges
    Gondolom ez még a Vicky 1-es. Ahogy nézem sikerült belevezetni magad egy szituba hogy az összes liberális polgárodnak 7-8 fölötti a militancyja és már a liberális forradalom is elmúlt. Innen normálisan elég nehéz kijönni, pláne hogy ha alacsony a consciousness, minden választásnál amit a liberális párt bukik, a forradalmi hangulat tovább nő. Mit lehet tenni? Bevezetheted a demokráciát, az enyhít az akut problémán, de akkor gyorsan el kell kezdeni felnyomni a consciousnesst (magas vámok, papok kirúgása, ideological thought tech+liberális kormánypárt). Emellett tartsd minél alacsonyabban az adókat (33% alatt mindenképp), a lázongó tartományokon állomásoztass csapatokat. De ez sokéves folyamat lesz, az osztrák háborúra talán el tudsz érni valamennyi stabilitást.
  • Mikike94
    Szerintem egy darabig igen aztán megy a boltba.
    Egy kis segítség kéne. Poroszország vagyok 1857-ben. Nos a nép folyamatosan lázad amióta Alkotmányos monarchia van. A parlamentben konzervatív 53% anarcho-liberálisok 40% köröl. 1,5% köröl liberálisok.
    Szeretném ha nem lázadnának. Mert így nem lenne jó harcolni 66-ban Ausztriával. Kéne ehhez a játékhoz egy magyarosítás.
  • hollófernyiges
    Nem tudjátok, lehet majd kapni nálunk dvd-n? Vagy csak a neten lehet majd megvenni legálisan?
  • Multihunter
    Már alig várom!!!
  • Fasiszta
    Már csak tíz nap és kijön .
  • Mikike94
    Ja és nemsoká jön a játék :D
  • Mikike94
    Hát igen. Nem csak a nyelv dönti el de nagyban befolyásolja az eltérést és a nemzeti tudatott. Mert egy nép majdnem elpusztul ha elveszíti saját nyelvét. Bár rossz szó hogy elpusztul inkább jobban lehet beolvasztani. Vegyünk pl: Ausztria és Németország. Kisebb eltéréssel a nyelv egyforma, és Ausztriának történelmivel ellettében könnyen Németország része lehetne.
    De egy másik pl: Mo és Ausztria mikor próbáltak minket is de nem sikerült. . És igazából ilyenkor látja csak hasznát a sok költő és írónak az értelmét , mert ezek őrzik,használják a nyelvet. Más kérdés az hogy eldobja e ezt a nyelvet a megélhetésért.
  • Solten
    "angoloknak walesieket, skótokat"

Fogalmam sincs mi a helyzet a walesiekkel, de a skotokkal nem jott nekik ossze... :)

"de Skócia időnként pengeti a függetlenedést, pedig gaelül beszélő skót alig van már."

Ez nem nyelv kerdese. Mindenesetre jelenleg az unio hivei a tobbseg. Amugy a 70-es evekben talalt Eszaki-tengeri olaj ota erosodott fel a nacionalizmus. Meggyozodesem azonban hogy az uniobol rengeteget profitaltak a skotok. Na meg a brit birodalom beloluk :) A hadsereg gerincet az akkori csoringer munkanelkuli skotok alkottak :)

• hollófernyiges
    Hát én ezt másképp gondolom, a 19. sz. ehhez már késő. Akikek sikerült, franciáknak a bretonokat és okcitánokat, angoloknak walesieket, skótokat, mind jóval előbb kezdték és nem is sikerült mindig. Önálló Bretagne elég hülyén hangzik már, de Skócia időnként pengeti a függetlenedést, pedig gaelül beszélő skót alig van már. 19. sz. második felében már az összes európai nép túl nacionalista volt ehhez, pld mi is elég intenzíven próbálkoztunk de max. egy kis %-os eltérést sikerült elérni a nagyvárosokba települtek asszimilációjával.
    Megnéztem a hivatalos fórumot, a core-ok nem fognak változni, de elég sok potenciális államalakulat lesz mind külön core-okkal, ilyen Union tag-ek, talán lesz pánszláv meg pánturáni is, ezeket azok az államok hozhatják létre majd akik beleesők közül a legerősebbek, ekkor a kisebb AI-k javarészt automatikusan csatlakoznak.
  • Ferike1989
    Szerintem 100év alatt tudatos asszimilációval nagyobb népek is eltüntethetők lettek volna a 19.században. Ha valamelyik nagyhatalom ennek minden alárendelt volna, lehet nem lett volna ennyire fejlett a gazdaságuk, de több többségi nemzetiségű élne belőlük az ország területén.
    Ha már lehet választani full citizenship- et, meg teljesen szabad sajtót, totál demokráciát 1830-ban, akkor ennek is meg kellene adni a lehetőséget szerintem.
  • hollófernyiges
    Nem tudom lesz-e, de szerintem itt kicsit másodlagos mondjuk EU3hoz képest, mert a pógárok lojalitása az államhoz nem ettől függ, hanem a nemzetiségtől. Hatása max annyi lenne, hogy ha mondjuk az oroszok belefoglalnak a törökbe, bizonyos idő múlva már csak mint core-t vehetnéd el tőle. Annyiban meg reális, hogy csak kb 100 évet fog át a játék, a történelmi különállóság ennyi idő alatt még megmarad.
  • Ferike1989
    Sziasztok!

A hivatalos fórumon szerettem volna feltenni egy kérdést, de sajnos nem tudok. A kérdésem a következő: lehet szerezni core provinciákat? Vagy valami megoldás lesz az olyan helyzetekre, mint amikor pl egész Horvátország magyar(100%-osan), a világon nem élnek már horvátok mégis lehet függetleníteni őket. Ez szerintem így butaság... Mert, ha tengerentúli provval történik ugyanez, azt még meg lehet érteni, így a szomszédban viszont egyáltalán nem reális.

Ezt valaki meg tudná kérdezni a hivatalos paradox fórumon?

Aki igen az vendégem egy virtuális vállonveregetésre, és egy "köszi"-re.:)
  • fityusz
    Viki 1 multiját próbálta már valaki? Eléggé érdekelne egy netes játék, esetleg egy-két tapasztalatot írnátok, hogy egyáltalán játszható e a multi?
  • Lacikap
    Ja, természetesen letöltés->kicsomagolás-> és optimális esetben
    C:\Program Files\Paradox Entertainment\Victoria\scenarios\GC mappában másolás felülírás
    (az eredetit előbb mentsed le, hátha nem tetszik az új.)
  • Lacikap
    Sziasztok!
    A Viki 1-hez csináltam így gyorsban egy kis pop módosítást
    Akit érdekel:
    http://addat.hu/932e7cb9/Hunpops.rar.html

Módosítások a teljesség igénye nélkül:

Felvidék:
    összesen 41% Magyar, 35% Szlovák, 19% Német ->> legnagyobb módosítás Pozsony ahol német többség volt és a szlovák volt a legkisebb populáció.
    Módosult még Nyitra, ahol 1v1 helyett szlovák többség lett, Ung és Huszt kapott magyar lakosságot is.

"Temesvárnak" nevezett leves

Lakosság: 45% Magyar, 40% Román 15% Német
    Főbb változások:
    Temesvár Német többség, Nagyvárad és Szatmár kicsit megemelt magyar lélekszám kicsit csökkentett román.

Erdély:
    Lakosság (ezt nem írtam fel de) román kb. 45% magyar-Német együtt 55%
    Brassó német többség nagyjából = magyar=román lélekszám
    Kolozsváron megemelt magyar lélekszám + magyar arisztokraták hozzáadása

"Szekl"
    össz lakosság: 55,5% magyar, 45,5 román
    Domonko javítva 100% magyar pop
    Feldru magyar pop hozzáadása
    Fogaras ->egyedül itt maradt román arisztokrata, mert a lexikonom szerint az Erdélyi románok írástudatlansága 90% körül volt 1919-ben meg Gyulafehérváron hagytam katonákat.

Más változások:
    Zágráb: 4% Magyar, kevesebbet akartam de így volt jó.
    Fiume 8-9% magyar (hiszitek vagy sem a könyv szerintm 10% fölött volt a magyarok száma tehát még csak nem is tulzott.
    Károlyváros szintén kapott minimális magyar lakosságot
    Eszék szintén kapott minimális magyar lakosságot

Vajdaság:
    változások

Főleg újvidék változott Magyar többséget kapott
    az egész Vajdaság lélekszámában 23% körüli lett a magyar.

Orsova:
    :DDDD szabadjátékban kapott minimális magyar és minimális németet valamint törlésre került 1 70e román pop

(kicsit szabadjára engedtem a fantáziám, de még is is jóval közelebb áll a valósághoz, mint a paradox agyszüleménye)

Teljes Magyarországra vonatkozóan annyi változott, hogy minimálisan megnőtt a lakosság, de csak azért mert Pest-Budához hozzáadtam egy 200 ezres paraszt sereget, mivel az 500 ezres lakosság egy baromság, főleg azért mert szinte a legalacsonyabb a környező szektorokhoz képest.

Azért nem akartam csökkenteni a teljes létszámot (kb 16millió) a reálisra, mert akkor játszhatatlanná vált volna, meg a környező országok pop-jai se reálisak.

Sajnos a megye határok nem tükrözik a valóságot ezért nem is lehet tökéletes, de szeretném ha mások is megnéznék, javítgatnánk, aztán ha kijön a Viki 2, akkor aki tud angolul segítene nekem módosítani a pops-okat a paradox fórumában, szoktam olvasni és figyelembe veszik az írásokat, főleg ha azt forrásokkal tudjuk alátámasztani és esetleg elérhetünk egy 1.X patchot ami reálisabban tükrözi a magyarorsági állapotokat.

Addig is jó játékot az új Magyarország program támogatásában :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Lacikap
    Közben rájöttem, hogy a költözködésnél látok kisebb 100-200 fős POP-okat!
    A linket köszönöm!
    Na elkezdem elölről megint!!! :DDDD

Addig meg jöjjön már ki a Viki 2!!!!!!!!

• pauli
    Ja még egy fontos dolgot elfelejtettem említeni az asszimilációhoz.

5. Ahhoz, hogy egy POP elvándoroljon egy másik tartományba, munkanélkülinek kell lennie!
  • pauli
    Nem MDS van fent, hanem egy szimpla időkorlátot kitoló kiegészítés (time limit changer) az nem keveri össze az államokat. Innen letölthetitek:

időkorlát kitoló patch

A max. 2000 fős pop-okat nem én hozom létre.
    Amikor a pop-ok elkezdenek átvándorolni egy másik tartományba, akkor minden hónapban tartományonként 650-800 pop megy át. Figyelni kell rá, hogy ahová vándorolnak ne gyűljön össze belőlük 2000-nél több. Ezért körülményes az asszimilálás.

Arra én is gondoltam, hogy háborúba küldöm a katonákat, ahol aztán meghalnak. Aztán egy másik (békésebb) módszert dolgoztam ki, amivel az alább már belinkelt eredményt értem el.
  • Lacikap
    pauli

Hogy telepítetted a MDS-t? Mert amikor én telepítem tele van hibával, meg összekeveri az államokat, pl. elég zavaró, hogy Sardinia-Piemont = Zanzibar meg ilyenek.

Tehát én 1935-ig ezt értem el:

Az asszimilációs leírásodat kipróbálom, bár nekem van egy módszerem ami szokott működni, Full Citizenship-> Soldier -> irány a front!! Csodákat tesz :))

(hogy hoztál létre 2000 fős max. popokat? popsplitter-rel, vagy belepiszkáltál az excel táblába?)

Az új játékról csak annyit, hogy erősen remélem ez benne lesz:
    Bhrams No. 5
  • pauli
    fityusz, Mikike94:
    Asszimilálni nem nehéz, csak nagy körültekintést igényel. Sokat foglalkoztam a kérdéssel, közreadom a tapasztalataimat:

1. Politika: Lényeg, hogy olyan kormány legyen hatalmon, akiknek a kisebbségi politikájuk Full Citizenship

2. A POP-okat átalakítod gyári munkássá pl. Kassán. Aztán meg kell egy gyár pl. a Délvidéken. Fontos, hogy a gyár(ak) egy másik régióban legyen(ek), mert csak úgy tudnak átvándorolni a POP-ok.

3. Adózás: fontos, hogy a szegényebb rétegek adóját /Tax (poor)/ 50%-ra tedd és a Tariffs csúszkát pedig jobbra húzd koppanásig. Ez azért kell, hogy ne tudjanak pénzt megtakarítani maguknak. Tapasztalatom szerint, ha a POP-oknak van megtakarított pénzük, akkor nem vándorolnak el. A Tax (poor) adót ha 50% fölé emeled, akkor a szegényebb POP-ok az átvándorlás mellett (földművesek, gyári munkások, bányászok stb.) elkezdenek egy másik országba disszidálni. És minél jobban közelítesz a 100% adókulcshoz, annál több POP fog külföldre menni.

4. Vallás: Az asszimilációhoz fontos a vallás. Ha az asszimilálni kívánt POP-ok vallása megegyezik az ország fővallásával, akkor Magyarország esetében max. 2000 lélekszámú POP tud asszimilálódni egyszerre.

És itt kell vigyázni, mert ha a POP lélekszáma meghaladja a 2000-et, akkor az már nem fog asszimilálódni.

Ha az asszimilálni kívánt POP-ok vallása különbözik az ország fővallásától, akkor max. 300 lélekszámú POP tud asszimilálódni. Ha ezt meghaladja, akkor nem fognak asszimilálódni.

Az asszimiláció nagy körültekintést igényel, lassú és körülményes folyamat. Én egy másik módszerrel a következőt értem el:

1999. július 17.
    közel 90 millió lakos
    100% magyar

• fityusz
    Ha az asszimilációra gondolsz, az lehetséges a játékban, de nagyon nehéz elérni, még én magam sem tudom, hogy hogy kell. A 34 és a36-os hozzászólásomban van egy extrém módja a nemzetiségek eltüntetésének, nekem sikerült, ott a kép is :)
  • Mikike94
    Fel teszek egy kérdést : (lehet hogy hülye vagyok) Hogy lehet nemzetiséget át alakítani-telepíteni .
  • Mikike94
    Igen. Biztos egy pár dolog ami nem lesz még mindig jó. De ez még se az eu3-hoz képest ahol nem érték meg hogy az Erdélyi Fejedelem 1570-től létezik. Nem pedig 1399-től!! Ráadásul nem Banat-al együtt!!
  • fityusz
    Ezt az egyet találtam, amin részben látható Nagymagyarország, alapjait véve nem rossz, ami kitűnt hibaként, hogy nem lehet majd Magyarországhoz csatolni az Eisenstadt alatti, jelenleg szlovén részeket. A másik hiba Fiume tartomány területe, nem nagyon hasonlít arra, amilyennek lennie kéne, Trieszt tartomány sem az igazi, nem hasonlít így a térképen a jelenlegi helyzetekhez.

[URL=http://www.kephost.com/view3.php?filename=u3y9oek1ko3kt53yvcgc.jpg][IMG]
  • Pluskast
    Van fent a neten kép a monarchiáról elég jól le van modellezve nagy magyarország és úgy az egész térség. Bár hozzá tenném, hogy ez már az első részben is szépen meg volt csinálva.
  • Muki100
    Lehet hogy elsiklott a tekintetem, de szerintem eddig még nem láttunk képet Kelet-Európáról. Általában az új játékaiknál mindig rejtegetik a Balkánt és környékét, aztán mikor kiadják akkor meg mindenkit sokkhatás ér. Ráadásul a Vickynél még a nemzetiségi arányokat is be kéne állítsák, de van egy olyan érzésem hogy ránk marad az is.
  • fityusz
    Remélem, hogy Nagymagyarország végre értelmesen fog kinézni, nem úgy, mint az eddigi Paradox játékokban. A térképek a legtöbb játékukban egyszerűen borzalmasak, mikor épp ez lenne a lényeg, itt látjuk a munkánk gyümölcsét. Nem tudom elhinni, hogy egy vadiúj játék, a HOI 3 ilyen ocsmányul nézzen ki, remélem ez most megváltozik, a képek alapján van rá esélyünk...
  • Lacikap
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/attachment.php?attachmentid=25553&d=1277402002
  • Lacikap
  • Lacikap
    Még egy utolsó,
    Megjelenési dátum 2010 aug 13.
    Ez a kép nekem nagyon tetszik, van változás a gyarmatosításban is, legalábbis ezen így látom:

• Lacikap
    Ez a játék oldala itt lehet mindent:
    http://www.victoria2.com/
  • Lacikap
    http://www.paradoxplaza.com/games/victoria-2
  • Lacikap
    Ez sem rossz:
    http://www.gamereactor.eu/grtv/?id=6855&l=Preview&sid=93da1d2857409ef9eb659d0048e3495f

• Lacikap
    Ezt nézzétek:
    http://www.youtube.com/watch?v=oXSnePz-uhA&feature=youtube_gdata

Alig várom, hogy kijöjjön!!!
  • geo91
  • Solten
  • Muki100
    Na hát olyan sokan rendelték elő, hogy Fredrik a Paradox elnöke kénytelen volt előzetesen lenyírni a haját.

http://twitpic.com/1xma93
    http://twitpic.com/1xm9o7
    http://yfrog.com/74dpokj

• Solten
  • geo91
    nem mai hír, de még aktuális :D