Vicky 1836-1939
  • bagalas
    Üdv HavannaJoe!
    A tábornok vagy admirális a kreáláskor kap egy background azaz háttér tulajdonságot (honnan jött milyen iskolát végzett, ilyesmik) és egy személyiségi jegyet (personality). Mindkét módosítóból van nagyon sok, a teljes listát itt találod: http://www.victoria2wiki.com/Leaders
    Az hogy melyikből melyiket kapja teljesen véletlenszerű. Egyet kap az egyik listából és egyet a másikból, ha szerencséd van mindkettő csupa pozitív ha kevésbé akkor vagy az egyik pozitív vagy a másik illetve lehet olyan is pl hogy negatív morál és pozitív támadás (cursed luck) Háttérnek, személyiségnek pedig pozitív morál és negatív támadás (Deeply Religious). ha nincs szerencséd mindkettő csupa negatív.
    Én automatikus toborzásra szoktam állítani és azt használom amelyik éppen az adott szituációban jó. Ha látom hogy támadnak akkor gyorsan berakok egy olyan tábornokot akinek védekezés pontja van. Ha én támadok akkor nyilván támadósat teszek be. Ha sietnem kell akkor keresek egy olyat aminek sebesség bónusza van. Ha látok olyat ami mindenben negatív azt simán kirúgom.

Amennyire én tudom, ha egy sereg tízszeres túlerő ellen veszít akkor automatikusan megsemmisül. Továbbá ha 0 morállal kezdi meg a csatát, Illetve ha az első 6 napban elfogy a morálja akkor is megsemmisül de a 6 napban nem vagyok biztos, lehet hogy 12.

A status quo mint casus belli-t azok vezető nemzetek kapják akik a megtámadott féllel legalább friendly viszonyban vannak.
    Pl ha megtámadod szerbiát és az oroszok a friendly, azaz barátságos viszonyban vannak szerbiával (befolyáspontjaikat felhasználva) akkor kap egy status quo CBt amivel beléphet a háborúdba szerbia oldalán. Oman-nak meg nyilván a brittek voltak a barátai. Mielőtt megtámadsz egy kisebb nemzetet nézd meg, hogy kivel van baráti vagy jobb viszonyban (influence azaz befolyás viszony nem diplomácia, tehát nem a szövetségi rendszert kell nézni):
    Használd a saját befolyás pontjaidat, hogy csökkentsd a másik nemzet befolyását Friendly-ről Cordial-ra (szivélyes) és utána biztonságosan megtámadhatod a célpontod.

Bocsánat ha szájbarágós voltam. SG forumra általában olyanok jönnek segítségért akiknek nehezen megy az angol.