Vicky 1836-1939
  • zoleee28
    Igen, ezt tapasztaltam. A franciákról van szó, nekik nincs olyan sok ország beszférázva. Egy oktató videónál láttam, hogy iparilag erős országokat éri meg szférázni. Én is arra gondoltam, hogy az jó taktika lenne, hogy gyűjteni valamennyi pontot, majd mikor az övé is nőni kezd, megállni és megvárni, amíg valaki más bannolására elhasználja a pontjait, majd megint növelni, amíg eléred a 100-at. De itt sajna csak mi ketten voltunk.

Jól sejtetted, infamy csökkentést használtam párszor :) De bevallom, ezt a részét sztem eléggé elcseszték, túl lassan csökken vissza. Mégha war justificationt is használsz, nekem majdnem mindig majdnem a max. infamy-t kaptam, miután lebuktam. És ha kiszámoljuk: mondjuk 11 infamy pont jár egy régió elfoglalásáért, 22 a teljes conquest-ért (mikor már csak a fővárost magában foglaló régió van hátra). De ha csak két régiót nézünk is, az kapásból 22, vagy legyen akkor kicsit kevesebb, mondjuk 17 infamy pont. Ha 0,1-gyel csökken havonta, akkor ez a 17 pont 170 hónap, vagyis több, mint 14 év eltelte után csökken vissza és csak két régiót foglaltál el mindössze. Persze lehet a 25-nél több infamy-d is, de ha betámadnak a nagyhatalmak, akkor cseszheti az ember. Persze van realitás ebben is, mert igazából is mikor egy ország esztelen hódításba kezdett (arabok, törökök, Napóleon, Hitler stb), akkor a többi nemzet igyekezett összefogni ellene. De hát így még ha nagyon erős is a hadsereged és a gazdaságod is bírná, kb. csigalassúsággal lehetne haladni. Én meg úgy voltam vele, hogy a végeredmény ugyanaz, így legalább felgyorsítom a játékmenetet és nem unom meg addig is :)