Vicky 1836-1939
  • klaci7
    Üdv!
    India egyesítve :) Próbáltátok már? Mondjuk nem tudom, hogy az alap játékban meg van-e ez csinálva értelmesen, és a Pop Demand Moddal játszok, és sokkal több történelmi event van, jobban meg van csinálva, érdemes kipróbálni :)
    Egyébként Indiát egyesíteni a Sikh Empire-al érdemes elkezdeni, de egy ideig el lehet vele szórakozni. Eleinte a britek satellite-ja lettem, mert hadat üzentek, nem is nagyon kapálóztam, egyből elfogadtam a békét, úgy voltam vele, hogy ezzel legalább egyfajta védelmet élvezek. Érdekes, ezt nem tudtam, de ha valakinek a satellite-ja vagy, akkor a technológiák kikutatásánál bizonyos fejlesztések töredékéért kikutathatóak, így elég nagy lendületet vett az iparosításom, és katonailag is hatalmas fejlődés történt, bár a katonák száma nem lehet túl magas a népességből fakadóan. Összesen 50 division-t sikerült képezni, ehhez jön még a kb. 80 mobilizált egység, ami valljuk be, nem túl sok, ha azt nézzük, hogy egész India a briteké, és India elég nagy népességű, szóval hatalmas sereget tudnak kiállítani az én kb. 400ezer emberem ellen. A puppetből való kitörést úgy sikerült megoldani, hogy egyszer csak nagyhatalom lettem a hatalmas iparnak köszönhetően, így a kiváláshoz nem is volt szükség háborúra sem. Ettől függetlenül az angolok úgy hagyják el Indiát, ha (szerintem ez csak ebben a modban van benne) bizonyos kulcsfontosságú területeket megszerzel, pl. Delhit. Asszem 5 ilyen terület van, és eléggé elszórva Indiában, szóval elég nehéz, pláne ilyen túlerő ellen. Elég komoly háború volt a britek ellen, meg konkrétan egész India ellen, talán 6 évig is elhúzódott. Az első 3-4 év csak védekezés volt. Ezt nem volt túl nehéz megoldani, köszönhetően a már szépen kiépített erődrendszeremnek, és a frontvonalon lévő egyik provinciában lévő hegyvidéknek. Így konkrétan azt csináltam, hogy minden fronton lévő területre 90ezer katonát tettem, kivéve a hegyvidékre, oda 30ezer. Így természetesen ott támadtak, ott pedig feltöltöttem a támadáskor a védelmet még 60ezer katonával. A hegyvidéken a combat width 70%-al csökken, így elég szűk keresztmetszeten támadhattak csak, és mivel a hadseregem jóval fejlettem mint az övéké, nem volt nehéz őket visszaverni. Természetesen más helyeken is érkezett támadás, bár szép volt figyelni, ahogy a 300ezres csapatuk szemez az én 90ezer katonámmal, és nem merik meglépni :D Eközben Afganisztán felől is érkezett néhány brit osztag, ezek okozták a legtöbb gondot, mivel ezek már jobban felszereltek, és miattuk meg kellett bontani néhány helyen a védelmet. Néhány támadás után a legjobban sérült 30ezer fős sereget visszaraktam belsőbb területekre regenerálódni, így fenntartható volt a védelem. Miután a támadások lecsengtek, és már nem voltak annyian ellenem a fronton, megindítottam a támadást, persze csak óvatosan, egyelőre továbbra is a cél az ellenség seregének csökkentése volt. Miután már nem volt annyi embere (kb. 150-200ezer, de ezek szépen elszórva mindenfele), néhány 30ezres sereget kiküldtem, és elfoglaltam a kulcsfontosságú területeket. Így India felszabadult az angol befolyás alól, de nem minden terület került az én érdekszférámba, konkrétan alig történt ilyesmi. A felszabadult országok egyből egymás nyakának estek, én pedig háborúban szépen mindenkit beszféráztam. Már egész jól haladtam, amikor megláttam, hogy mik a kritériumai India létrehozásának.. További 3 terület kell még, mégpedig: még van 1-1 portugál, francia és brit gyarmat a core területeim között. Hát ez nagyszerű, kikötőm még mindig nem volt, így az angol területet lehetetlen volt elérni, szerencsére a portugál és francia területek még a kontinensen voltak. Egyébként jobb is volt, hogy nem volt kikötőm, mivel nem tudtak így hol partra szállni, mivel a beszférázott országokat nem hívtam hadba (úgyis csak vereséget szenvedtek, meg blokád alá kerültek volna). Így egyedül a saját 1-1 provinciájukba tudtak kitenni egységeket, ahova természetesen már beállítottam a seregeimet. Ez a háború eseménytelen volt, és csak szimplán húzni kellett az időt, meg néha megengedni nekik, hogy tegyenek ki csapatot, és szarrá verni. Így szépen jött a warscore a csatákból meg a foglalásért is kaptam némi %-ot. Mivel a portugáloknak üzentem hadat, belépett Anglia is az érdekszférája miatt. Valahogy csatlakozott Franciaország is a háborúba (status quo), és ő lett a war leader, emellé még Németország is beszállt! Túl sokat nem tudtak ártani, túl messze vagyok, ha hoznak is katonákat, alig tudják őket hol kirakni, így még hozzáadtam a követeléseimhez nem csak az angol gyarmatot, de még a franciát is, így 3 gyarmatot kaptam egy háborúval. Itt csodálkoztam, hogy miért nem engedi létrehozni Indiát, aztán nagy nehezen megláttam, hogy még van egy egyetlen terület, amit nem szféráztam be véletlen, egyszerűen nem vettem észre a térképen. Viszont egy event megelőzött, és magától létrejött India, biztos van egy esély, ha már kb. minden terület a tiéd, akkor beugrik az event. Így most már az 50 képezhető egység 750-re ugrott, az ipar pörög.
    Bocsi, ez egy kicsit hosszúra nyúlt, de szerintem érdemes megpróbálni, én élveztem, és volt benne kihívás is :)