Vicky 1836-1939
  • zoleee28
    Hát nem tudom, sajna Kínai békét kötött, és mikor még a háborúban a diplomáciai képernyőn voltam az oszmánokra kattintottam, azt írta ki, hogy csak Kína köthet békét. Lehetséges, hogy tökmindegy, kik a szembenálló felek, a legerősebb nagyhatalom dönt mindkét oldalon? Nem értem, pedig az 5. nagyhatalom vagyok már. Hogy lehet egyébként tábornokot cserélni csata közben? mert két kb félmilliós sereg harcolt egymással, és láttam, hogy a tábornokom nem adott túl sok bónuszt, egy 3 ezres sereg élére raktam egy sokkal jobbat, és be akartam vinni a csatába, de automatikusan kivette a tábornokot a brigád éléről, mielőtt a csatába indulhatott volna. mondjuk ilyet sem tapasztaltam még... Én is az alapjátékkal játszom, peccsel persze, de nekem a ledger nem jó. Miután békét kötöttünk és az oszmánok is demobilizáltak, 98-ra ment le a ledgerben a brigádjaiknak száma, miközben a határ mellett láttam egy 120.000-es sereget...
    Amúgy mi a legjobb kombináció egy seregben? A különböző csapategységek arányára gondolok, gondolom a legtöbb a gyalogos, majd lovasság és tüzérség kevesebb, és külön a harckocsik és repülők? A valóságban is külön páncélos hadosztályok voltak, ezért gondolom. Ha már folyamatban van a csata, akkor lehet-e valahogy hatni a végkimenetelre? Van-e valami jelentősége, melyik oldalról vetek be új egységeket? Körbe lehet-e keríteni az ellenséget, ami által gyorsabban hullanak a katonái? Van-e ilyen stratégia a játékban, a terepviszonyokon, tábornokok adottságain, a megütköző seregek létszámán, technológián, tapasztalaton kívül van-e még valami, ami hat egy csata végkimenetelére?