Vicky 1836-1939
  • gatoth
    Én még megtámadásra ajánlanám Sokotot. Kicsit küzdős, mert a partról át kell kelni a dzsungelen (lemorzsolódás), de ha elég kicsire szétszeded a sereged (mondjuk 2 egységes=6k-s csoportokra), akkor nem olyan vészes. és úgy már egyből tudod a környező szárazföldieket kolonizálni. nekem mondjuk úgy rémlk, hogy top8-ban kell lenni a gyarmatosításhoz. Sokoto azért is jó, mert azok a közép nyugat afrikai területek igen értékesek. írtam múltkor, hogy ott lesznek nyersgumi lelőhelyek, de előtte is van trópusi fa, ami jól jön a bútorgyártáshoz. A szaharában viszont csak gabona, meg juhtermelő régiók vannak szinte, minimális népességgel, hiába tűnnek nagynak a térképen.

A csődnél nem értem, milyen konkrét lépéseket tettél, én csak egyről tudok, amit lehet, a hadüzenetről. De azzal meg az a baj, hogy háborúban többet zabál fel a sereg, szóval egy 500 dukátos csődért háborút indítani már az első nap mínuszos.
    Tehát sokszor megéri nem csinálni semmit. Direkt nem nagyon szoktak csődbe menni, mert a hatalmas presztízsveszteség miatt nekik sem jó.