Vicky 1836-1939
  • DarthGeri
    Most kezdtem el az első játékomat. Tudom, hogy a kezdőt nem a Magyarokkal kellett volna, de nem bírtam ellenállni...
    Rögtön ezer kérdés van, de csak párat tennék fel:
    - a politikával szinte semmit nem foglalkozom (semmi reform lehetőség és a konzervatívokat sem nagyon akarom lecserélni, decision sem elérhető), de gyanús, hogy oda is kéne energiát fordítanom, de mit, mire?
    - production: ezek a projektek, amik feljönnek egyszer csak (1844ben) elkezdtek szaporodni és a kapitalisták nélkülem nyomják a gyárakat (pedig azt olvasom az elég veszélyes ha túl korán tolom), mit lehet ilyenkor tenni? Hogy lehet megnézni, hogy egy gyár mennyire nyereséges vagy veszteséges? (én csak azt látom, hogy éppen aktuálisan hogy áll, de azt nem hogy pl egy hónap alatt nyereséges volt-e vagy sem) Azt tutkó, hogy nincs sulfur az országban (a világban is kevés) és emiatt gyakran áll a termelés.
    - hol látom, hogy mennyi ember kell egy gyárba?
    - van értelme a natiomal focust railroadra állítani? (arra tettem az egyik helyen de a gyárak építésével együtt maguktól neki láttak a vasút építésnek is... mi a dolgom ilyenkor?

A fő bajom, hogy még nem látom az összes (alig látok párat) beavatkozási pontot.
    Beavatkozási pontok, amikről tudok eddig:
    - technologia választás, ha kifejlesztettük újat választani
    - national focus váltás(ennek a hatásfoka és egyes esetekben a miértjeit nem teljesen értem, de az első pár évben bürokratákkat toltam meg papokat)
    - hadsereg mozgás, harc (ilyen csak nagyon kevés volt még és semmi harc)

Szóval olvasgatom a wickit meg a strat guideot, de ott meg elveszek a részletekben (pl kurvára vágom miből áll össze a research point meg ilyenek, de nem tom, hogy mit tegyek a fenti 3 teendőn kívül...).

Ha vkinek van egy olyan összefoglalója, ami a gyakorlati teendőket összegzi azt megköszönném, de neki állok olvasgatni ezt a fórumot is, mert most, hogy játszottam már egy kicsit egy-két dolgot kezdek érteni is, abból amit itt írogattok.

Előre is Tanking Jú!