Az előbb világosan leírtam, erre most megint folytatod. :(
Te nem megkérdezted, hogy szerintem a jazz a magas kultúra része-e, hanem kétségbe vontad, ez világos volt a kérdést követő mondatodból és a megadott linkből. A hozzászólásomból amúgy is tökéletesen világos volt, hogy a jazzt magasabb kultúrának tartom, ezt fölösleges lett volna megkérdezned. Bár én hiszek az abszolút művészeti értékekben, ízlésekről nem kezdeményezek vitát és nem bocsátkozom vitába, még veled sem.
"a valóságban azonban az a helyzet, hogy a pop zenének is megvan a maga létjogosultsága."
Minden zenének megvan a létjogosultsága, amit valaki hallgat vagy művel. Ez az állításod ezért tökéletesen semmitmondó.
"Ha csak fele annyira próbálnál egyezkedni mint én"
Miről is kellene egyezkednünk? Az egyezkedés kompromisszumkeresés. Mi célja/haszna is lenne annak, hogy közelítsük egymáshoz az állaspontjainkat? Egyáltalán miféle nézetkülönbség áll fenn köztünk?
"és leírtad volna, hogy mit gondolsz a témáról"
Mi a téma? Ezt még mindig nem fogalmaztad meg, pedig többször megkérdeztem már, legutóbb a #72-ben.
"lényegtelen dolgokat forgatsz ki, mintha ezzel bármiféle előnyre is szert tudnál tenni."
Komoly előny lenne, ha végre leírnád, mi a téma és mi mellett ill. ellen vársz tőlem érveket. Ezt legutóbb a #72-ben kérdeztem tőled, választ nem kaptam.
"akkor már rég vége lenne ennek a vitának(?)"
A vita még el sem kezdődött, mivel fogalmam sincs, mi a vitatéma. Leírnád?