#193Én a légierőről beszélek, ami itt nem tud működni, nem lehet látványos filmeket forgatni az ellenséges légvédelem porigalázásáról, merthogy nincs ellenséges légvédelem.
Komolyan mondom sikítani támad kedvem ekkora baromság leírásától amit te itt művelsz. A légierő működik pont amiatt, hogy nincs légvédelem. A bégrehajtott bevetések számát meg javaslom tanulmányozt és a felhasznált fegyverezet mennyiségét is. Ez nem világháború az tény, de a légierő kiválóan működik harcászati szempontból. A költségekkel van a baj. Egy COIN gép majden ugyanezt megcsinálá a 1/10-ből...
Akkor ez hogy van? Ez akkor ezek a IED-es akciók nem is érnek pontot? Vagy ezt az egészet nem is pontra játsszák?:D
Te arról beszélsz, hogy a légierő hatástalan. Nem az. Akkor nem ilyen kicsi lenne a harctéri veszteség. Erről beszélek. Te meg gondolom megnézted, hogy eddig x halott volt. Azt felejted el, hogy ennek nagy része IED által halt meg vagy közlekedési balesetben.
Azonban vannak más statisztikai adatok, pl az a gáz hogy ha adott teüuleten van 10 000 gerilla, azokat a tapasztalatok szerint kb 10X akkora nagyságú reguláris erő tudja féken tartani.
10 000 olyan embert aki hajlandó fegyvert fogni, meg sajna minden országban lehet találni.
Mit is írtam a COIN harcászat tapasztalatairól? Én tehetek róla, hogy nem követik a már kitaposott ösvényeket?