Napoleon: Total War
-
"Történelmi" csaták.
Azért Austerlitznél a mameluk lovasság kicsit necces francia oldalon, de lehet, hogy én maradtam le valamiről ... :D
(Egyiptom az brutál véres volt. Nagyon eltalálták az a hangulatot.)
Más.
Olvasom, hogy franciákkal vagytok, meg poroszokkal.
Komolyan javaslom, hogy próbáljátok ki az osztrákokkal!
Az oroszok komolyan hódítanak veletek, jönnek a seregeikkel, segítenek. Lehet délre és északra is terjeszkedni és nagyon fullos seregek vannak már az elején mindenhol. Északon a poroszok is veletek nyomulnak előre, nem tartalékolnak. Itáliában meg hatalmas! csatákat vívtam egyszerre több itáliai hadsereggel (volt, hogy 1 vs 4 ellen!), és Svájc seregeivel. Ráadásként, még nekieshettem az oszmánoknak is (kötelezően elfoglalandó tartomány a "balkán") és ellenük az valami brutál. Szól a török katonazene, jönnek, mint a szar. Bár nem történelmien hű (akkor már nem ilyen seregük volt, bár lehet, hogy később nekik is lesz normális katonaságuk a fejlesztések során.) Meg kell, hogy mondjam, hogy EZEN A FRONTON vannak a legnagyobb csaták. Már alapból olyan jólképzett és brutálisan erős tűzérsége (nagyobb ágyúk, iszonyat nagy lőtűvval!) van a törököknek, hogy SORRA szedi szét a vonalaimat még mielőtt egy puskát is elsütnék, és ők az egyetlenek, akik komolyan támadnak és okosan a lovasságukkal (nagyon brutál!), amiből iszonyat sok van nekik. Néha csak a csoda segített megúszni egy-egy csatát, és vertek is már meg ... Szóval ha kihívás kell nektek, akkor válsszátok a leggyengébb hadsereggel rendelkező osztrákokat! (Még lovastűzérségük sincs, csak sima foot!)
Más.
A játék elején nagyon szar a lovasság. Az ulánusok és az alap semmi szart se ér. A husszárok nagyon királyak, de csak addig, míg nem kerülnek szembe más lovassággal. Bár ők az egyetlen könnyűlovasság, akikkel kicsinálom 1 vs 1-ben még Napoleon francia tábornoki karát is, mert az nagyon erős. (Az viszont röhej, hogy a speckó egységkét az imperial editionnal járó "1st Hussars" az szarabb, mint a "Hungarian Hussars" és nem élveztem el a többi spec egységtől se. Szóval ezt is elcseszték osztrák oldalon.
Új értelmet nyert nálam a hídért vívott csata is. Most ez már szinte mészárlás. Itáliában nagyon jól el lehet szórakozni egyszerre több sereggel is ha egy hídon teszed le a tieidet. (Több lett a híd, jobb lett a térkép! :D)
Más.
Iszonyat jó lett a hangulat. Minden nemzetnek más zene, a látvány, mind magáért beszél. Nem emlékszem, de mintha az ETW-ben még nem lett volna olyan, hogy üres lovak rohannak el egy-egy sortűz után. :D
Valami brutálisan eltalálták a balanszot. De tényleg. Ezt tengeri csatáknál veszem észre leginkább. Nagyon jó.
Jók az újítások (nem kell felgyújtani ha valamit bontani akarsz!), és a tábornoki pool. Annno volt olyan, hogy egy-egy csata után, amikor már nem volt erőm és kedvem, de megmaradt a vert ellen, hogy elkerüljem a rablást, ha volt pénzem, akkor kreáltam tábornokokat és megtámadtam vele a maradék csapatukat. Na most ez a pool miatt nem lehetséges, és a napiban nagyon nagy rablások vannak.
Én azt tapasztaltam, hogy N/N fokozaton hozza ki magából a legtöbbet a gép. H/H-n alig támadott, főleg védekezett és gyártotta a seregeit, amit csak szét kellett verni. Ami plusz volt, hogy tovább bírta, de ugyanúgy sík hülye volt.
Azt is megtapasztaltam, hogy a támadási kedve is attól függ, hogy éppen mennyire vagy hozzá közel. Ha elérsz hozzá egy bizonyos sugárba, akkor nem szarozik, néha 2-3 hadsereget is a közeledbe hoz és vele támad is. Nem kell megtámadnod, de számíthatsz rá, ha veszélyesnek ítél meg. Viszont már nem kamikázézik. Ha kell, simán visszavonul. És ez jó!