10804749371311425826.jpg

>>> WAREZ TOPIC <<<

A Warez témával oda fáradj!

GoG-s exe

Skip intro

Akiknek nincs widescreen (:
  • bigatti
    "Akkor neked a Coddal kell játszanod! :D"

Kösz az ajánlatot, de sok évig nyomtam shooter-eket, sok tucatot toltam végig, mire rádöbbentem, akármilyen még ha némelyiknél, akármilyen csicsa is a dizájn, már nem ad újat, untat, ugyanaz. Pláne a katonások. Akkor már inkább STALKER...

Egy biztos, amikor shooter-ezgettem főleg, és pl Tomb Raider, Thief, POP és hasonló kalandjátékokkal nyomultam, akkor az RPG-k, re pláne az MMO-ra hánytam. Nem csak azt rühelltem, hogy túl van komplikálva, gyártás, mágia stb és nyálasnak tartottam, nem elég férfiasnak; de a fő bajom a vizuális élmény volt; általában nem vot FPS mód vagy legalábbis nem tudtam elég közel hozni a karaktert (ami pl a Witcherben ugyebár már fixált), hogy meglegyen az FPS élmény a virtual reality, és amúgy is gyengébb volt mindig a grafikájuk. A Gothic hozott be a lájtos RPG (vagy ha tetszik kaland-akció RPG világába).
    De.
    Aztán elmélyültem e világban és semmi bajom a több szállal, több személyiséggel, kaszttal-fajjal-klánnal stb stb; sz elágazásokkal, döntések következményével, sőt, pontosan azt mondom, hogy ezek kellenek, ezek adnak SOKKAL többet az egysíkú autóversenyzős, shooter, vagy a fixált sztoris kalandjátékoknál.

Nem egészen értettél meg, lehet nem jól fogalmaztam a hajnali órán félig aludva (5 sör után ;) ).
    A Witcher2-vel az a bajom, hogy bármelyik sztorivonalon mész, bármilyen befejezésed lesz, egyformán rövid egyfelől, másfelől viszont a rövidekből túl sok van és eléggé zavaros némelyik. Elmentek a mennyiség irányába a minőség rovására szerintem. Azt mondom, és ezt nem az ex-shooter-es mondja hidd el (A Morrowind-et 1 évig játszottam pl, az Obliviont fél évig, a Neverwintert is, szóval nincs bajom a hosszú megbonyolított szotrivonlakkal), elég lett volna 3-4 konzisztens szál, nem ez a káosz. S ez a túlbonyolítás szerintem elvett annyi energiát, kapacitást a fejlsztőktől, hogy összecsapott lett ajáték.

"Csak tényleg döntsük már el, hogy mit akarunk egy jó Rpg-től! Mert mindenki sír, hogy fúúú már megint meg kell menteni a világot, és azt is csak egyféleképp, mekkora izzé már!"

Én is sírnék ezesetben is... (pl Fable, de ott még sok minden mástól is sírok)

"Meg ütlekborulsz van, ergó nincs kihívás a játékokban."

De pont ez az hogy nagyon jó lenne a kihívás, de így hogy az ellenfelek 90% komolytalan, 10% szinte legyőzhetetlen, ezt én nem nevezném kihívásnak, hanem átgondolatlanságnak a fejlesztők részéről.
    Vagy legyen az egész nagyon nehéz vagy pedig egy mozizás, amiben sétálgatok és látszatharocolgatok. (mellesleg a witcher2 interaktivitása is problémás; a játék közel felét passzivan tölthetjük, filmecskék nézegetésével)

"És itt a Witcher, van benne jó story, ami elsőre talán zavaros, dehát ez a többszörvégigjátszos fajta, van többféle választási lehetőség, ami kihat a játék további folyására. "

Nekem a véleményem az, hogy az első résznél sztori és ötlet csúcs, eredeti, forradalmi. A második rész izzadtságszagú, látszik hogy kényszerből bizniszből írt sztori... De persze lehet hogy tévedek.

"Ha neked ebből a játékból csak a grafika, meg egynémely játéktechnikai elem jött be. Akkor a fenti javaslatom fogadd meg! :)"

A Witcher előző része szinte mindent vitt. Nekem az jött be, de nagyon (a Neverwinter-es harcrendszere se zavart) és vártam hogy méltó folytatása lesz. Azt mondom, kizárólag grafikailag lett méltó a folytatás.

De egyébként igazad van lehet, hogy még párszor végig kell tolni és akkor javul a kép...

Még valami, a hardverigénye sem eléggé optimalizált a W2-nek. Csúcskártyákat is kihajt max-grafikán. Ez persze nem baj, hiszen kicsit emelünk a venti RPM-en, csak éppen azok akik nem engedhetnek meg maguknak erős vasat, azok szívhatják a fogukat, középgrafikán is szaggató "játékélménnyel"...

Amúgy nem szóltál be egyáltalán, köszi a kulturált, értelmes választ, ami ma már ritkaság a - mint most is látható - hemzsegő kis idóta agyhalott kocka tinédzser kölykök trollkodása közepette...