bigatti#7244
Végigtoltam és csalódás volt. Bár a látvány, a grafika ultra (de egy játék még számos egyéb dologtól lesz jó vagy rossz), sok élvezetes új megoldás és ötlet is van benne tagadhatatlanul, de továbbra is csak azt mondhatom: elfuserálták összességében.
A legnagyobb baj szerintem, hogy rövid. Kb olyan érzése van az embernek mintha félbeszakadna a közepén a sztori (pedig többféle befejezést is megcsináltam).
Összecsapták, ill túlvariálták, a sok szál, a sok sztorizás, és filmezés a játékélmény és a játékmenet rovására megy, de nagyon.
Hangulatban is fényévekre lemarad az első résztől, ami forradalmi volt és szenzációs; és teljesen ésszerűtlenül van az ellenfelek erőssége összekavarva, (továbbra is csak ezt írhatom) egy sor nevetségesen könnyű ellenfél és néha meg egy-egy olyan amitől vért hugyozol, easy szinten is... A karakterfejlesztés komolytalan és a felszerelés-fejlesztés is nesze semmi fogd meg jól. A történet pedig kissé bugyuta és zavaros.
Sok évig írták, de hiába; nem sikerült befejezni normálisan sajnos... Ha nem tömték volna tele fölöslegesen sok video-val, sztori-szállal, elágazásokkal és nem csicsázták volna túl, akkor a belefecölt enegia és időt a szoftver más oldalaira fordíthatták volna, és lehetett volna belőle egy nagy RPG, sőt akár a legnagyobb; ha inkább legalább még 2-3 további helyszín van és nem csak összevissza 3 (amiből az utolsó, az elf romváros, midnen tekintetben siralmasan össze van csapva)... Illetve jobb lett volna, ha a ezt 3 nagy terepet "összenyitják" ahogy a régi Gothic vagy az Elder Scrolls sorozatokban van és szabadon jöhetne-mehetne az ember vissza az előző városokba).
Szóval összértékben sajnos egy közepes RPG lett a sok közül, ami ugyan grafiailag ultra, de felejthető. Kb mint a Gothic 4. Kár érte...