TeDDyRuSh#61
Én most kattantam rá a chromra. Én is azok az meberek közé tartozom, akik a könyvjelzőkön kívül nem bonyolítja túl a böngésző kérdést. Mivel sok apró kis hasznos ötlet volt a chromba, ami kényelmi funkciókat szolgált és ez pont megfelel a netezők sok százalékának. Pont ezért nehezebb betörni a piacra, mert sokan megszokásból használjhák a böngészőjüket. Mindenesetre a borzalmas gépleterhelés a FF-nál új böngészők keresése felé hajtott.
A Crome OS sikere most még közelebb kerülhet, bár csak ilyen foszlány infókat kapunk. Egy tuti a Google mindig is abból élt, hogy tudta mi kell a felhasználónak, mindennel kompatibilis, azt jól és egyszerűen megcsinálta, majd ingyenesen odaadta. Mi kell még egy jó Op. rendszer beindításához? Jó marketing, és lehető legkönnyebbé tenni az átállást. Pl. Windows alatt letöltöm a Crome OS-t, majd a telepítő annyit kérdez, hogy egymás mellett fusson a két op. rendszer vagy cserélje le egyből, utána 15 perc-re otthagyom a gépet, újraindúl és megköszönve az egy giga helyet a C-men rákérdez, hogy melyik OS-t választom. Nekem már csak a finomhangolásokat kell csinálnom utána, vagyis tűzfal, skinek stb. Ha át tudja emelni egy az egyben a win alatt telepített cuccokat, akkor csak az első teszterek között akarok lenni.