• Ability
    A Safari 4 a legújabb webkit motort használja, ami jelenleg a legfejlettebb, legmodernebb, leggyorsabb, és legjoban értelmezi a szabványokat. A Chrome ennek egy kicsit régebbi változatát használja. Javascript motornak meg a FireFox féle van benne, egyfajta hibrid. Szóval kicsit ciki ez a hsz, mert pont, hogy szabványkövetőbb, jobban értelmezi a DOM-ot, és még gyorsabb is a FF-nél, hiába annak a motorját használ, webkit miatt gyorsabban renderel. Cache kezelés teljesen korrekt, ne nekem akard bemagyarázni, webfejlesztő vagyok, semmi gondom nem volt vele, mindig frissült a lap, ha meg ürítettem a gyorsítótárat, akkot tényleg kiürítette. Nem úgy mint FF annak idején. Firefox 0.8 meg azt sem tudom, hogy abban a szakaszban egyáltalán létezett-e akkor Windows-on, és azt sem tudom, hogy mikor nevezték át FF-re, de azt tuti, hogy abban a kiadásban semmivel sem volt jobb. És amúgy meg az FF az, ami 15 mp alatt talán elindul, linux alatt a rendszer egy idő után megfogja a memória zabálást, de Windows alatt a régebbi verziók lazán megettek 3 giga ramot. És amúgy rohadtul elavult felülete van, egyszerűen csúnya és lassú, és hány évet kellett várni, amit kitettek egy rohadt új tab gombot a lapok mögé?

Chrome egy hibrid, felvásárolták a szükséges komponenseket, és pont emiatt már alapból kiforrott és fejlett technológiákat használ. Lehet fapad, de amit tud azt jól tudja. És nem nagyobb fapad mint az FF alapjáraton. Ja és igen, Linuxot használok, Chromium daily build-eket, és nálam már vannak addon-ok, na bumm, akkor hol az FF előnye?