Képek a Google Chrome OS-ből

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
A Safari 4 a legújabb webkit motort használja, ami jelenleg a legfejlettebb, legmodernebb, leggyorsabb, és legjoban értelmezi a szabványokat. A Chrome ennek egy kicsit régebbi változatát használja. Javascript motornak meg a FireFox féle van benne, egyfajta hibrid. Szóval kicsit ciki ez a hsz, mert pont, hogy szabványkövetõbb, jobban értelmezi a DOM-ot, és még gyorsabb is a FF-nél, hiába annak a motorját használ, webkit miatt gyorsabban renderel. Cache kezelés teljesen korrekt, ne nekem akard bemagyarázni, webfejlesztõ vagyok, semmi gondom nem volt vele, mindig frissült a lap, ha meg ürítettem a gyorsítótárat, akkot tényleg kiürítette. Nem úgy mint FF annak idején. Firefox 0.8 meg azt sem tudom, hogy abban a szakaszban egyáltalán létezett-e akkor Windows-on, és azt sem tudom, hogy mikor nevezték át FF-re, de azt tuti, hogy abban a kiadásban semmivel sem volt jobb. És amúgy meg az FF az, ami 15 mp alatt talán elindul, linux alatt a rendszer egy idõ után megfogja a memória zabálást, de Windows alatt a régebbi verziók lazán megettek 3 giga ramot. És amúgy rohadtul elavult felülete van, egyszerûen csúnya és lassú, és hány évet kellett várni, amit kitettek egy rohadt új tab gombot a lapok mögé?

Chrome egy hibrid, felvásárolták a szükséges komponenseket, és pont emiatt már alapból kiforrott és fejlett technológiákat használ. Lehet fapad, de amit tud azt jól tudja. És nem nagyobb fapad mint az FF alapjáraton. Ja és igen, Linuxot használok, Chromium daily build-eket, és nálam már vannak addon-ok, na bumm, akkor hol az FF elõnye?
Ability
Opera topikban már leírtam, hogy mindegyiket támogatja.
lck
Csak már a simított görgetést, reklámblokkolást, helyesírás ellenõrzést, alapértelmezett nagyítást tennék bele - hogy más egészen alapvetõ dolgokról ne beszéljünk.
Julius Caesar
Nekem tetszik, szép letisztult. Ezt a skint rá kell húzni egy jó windowsra és kész 😄

Viccet élretéve, a skin tényleg szép. Reméljük megtöri a windows hegemóniáját, és lesz egy jó kis 49,5%-49,5%-os harc. A piac maradék 1% a linuxé <#nevetes1>

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

azert csak 2-es chromeotok van mert az a stabil valtozat, idaig a 3.0as volt a beta ag amit kul kell leszedni, es ez frissult most 4-re
itt lehet leszedni a beta chromeot, ami rohadtul jo mind design szepontbol es maga a bongeszo is rohadt gyors es stabil is, nincsenek vagy csak nagyon ritkan vannak fagyasok!!!!!!!!!!!!

Rage47
Nekem is a kiegészítõk hiányoznak a Chromeból. Leginkább az Adlbock és Brief.
Ohh Ha ez jön akkor vissza fogjuk sírni a windows...
A Linux nagyon jó, feltelepül, szép meg minden, csak nem tudsz vele csatlakozni wifi internetre. Maga a tökéketes biztonság. :-))

Kara kánként folytatom tanításom.

Szerintem azon kívül, hogy Linux alapú még mást nem igazán lehet róla tudni.

A Chrome OS az debian alapú?

LZ forever

Akkor letöltöd a .deb csomagot ahonnan akarod. Duplakatt. Telepíti. Megy.

Sanyix
ja kb amihez a rendszer mélyén kell turkálni az nincs ott 😊 de azzal nem is foglalkozik kezdõ linux user, sõt haladó sem, inkább nagyon haladó. De én kezdõként régebben még megpróbáltam forráskódból telepíteni(mert az adott programnak a legfrissebb verziója még nem volt csomagként. Kis gugli után lazán ment, ahhoz képest hogy ez a legbonyolultabb telepítés, bár lehet hogy csak különleges vagyok 😄 Merthogy a csomagezelõn és a forráskódon kívül még van a vindóz szerû telepítõs letöltõs indítós next next finish is.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Blasta
Nekem 2.0.172.39 verziószámú a Chrome-om és frissnek jelzi magát.
Nem értem. <#nemtudom>
Nem csak a Chromiumnak van 3 ill. 4-es verziója már?

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

passatgt
vagy legalábbis én így tudom😊

passatgt
nem minden van ott😊

Nehéz telepítés ? Synapticba beírod és megy 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

n3whous3
a 6 képre a link 404

púúúúú

passatgt
nekem ubuntuval csak annyi gondom volt, hogy szarul ment, progikat nehezen tudtam rá telepíteni, parancssroból kínlódni meg tudod kinek van kedve😊

Kezd olyan érzésem lenni, hogy túl sokat akar egyszerre a Google. Ha talpon is maradnak ezek a megoldásai, nem biztos hogy elérik a kívánt elterjedtséget.
A Chrome verziószámának elejérõl lehagyták a "0." részt. Vagyis 0.2, esetleg 0.4 lenne a helyes. Mostanra érte el azt a szintet, hogy fent hagytam a gépemen, de nem szívesen használom. Néha jól jön, hogy van még egy böngészõ kéznél, és ilyenkor rászánom magamat, hogy picit ismerkedem vele.

Sajnos nem pusztán fapados, hanem szálkás is. Tényleg gyors, de sok gyakori mûveletet csak menübõl, egérrel (azaz lassan) lehet indítani, így összességében lassabb a böngészés vele, mint a "lassú" böngészõkkel. Jónéhány dolgot kifejezetten bután oldottak meg benne, miközben jutott idõ csili-vili effektekre (letöltést kijelzõ szarok, az ablak keretének alján sorjázó biszbaszok és hasonlók). Lehet, hogy fürgén értelmezi a JavaScript kódokat, de elég rosszul, mert sok helyen mûködésképtelenek a megszokott javascriptes funkciók. Van, amelyik helyet meg sem tudja jeleníteni, igaz nem sok, de ez mellbevágó hiba. Az is, hogy fittyet hány a cache-kezelés alapszabályaira, emiatt kézzel kell frissítgetni egyes lapokat (itt is a használati sebesség rovására "gyors" a program, vagyis valójában lassabb).

Néhány jó ötlet mellett tehát rengeteg hibával terhelt, koraszülött szegénykém. A Firefox 0.8 már sokkal jobb volt ennél. Ha viszont kitartóan fejlesztik, egészen jó programmá válhat.
Sanyix
Azért mert ugye mint az okosoktól megtudhattuk, a linux gonosz a linux rossz, hiszen:

-paranccsorból kell háttérképet váltani
-a köcsög linuxosok nem lopták el az adobe-tól a photoshop forráskódját és fordították át linuxra, és bizony a photoshopot mindenki használja, mert szükség van a funkcióira minden egyes usernek, és emellett rendkívül olcsó is!
-rolika távolkeleti piacon vásárolt jóbarátok dvd-jének titkosítását nem tudja felismerni.
-állandóan forráskódból kell fordítani
-túl bonyolult a csomagkezelõben beírni egy szöveget, és a visszadott találatokból a szimpatikusat megjelölni majd a telepítésre kattintani
- a megintcsak köcsög linuxosok nem írják meg ingyen és bérmentve sok nagy cég hardvereihez a drivereket, miközben ezek a cégek minden további nélkül közzéteszik a driverek írásához szükséges ismereteket
-a buzi linuxot egy akkora particióra telepítve amekkora maga a rendszer van pofája kiírni hogy nincs elég hely a lemezen!
-a szemét linuxosok nem írják meg a directx másolatát linuxra, miközben az m$ boldogan segít nekik ebben, és minden akadályt elhárít

hol a fokhagyma hol a kereszt hol a karóóó 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
vagy mint a firefox. Az tényleg az igénytelenség csúcsa hiszen még csak nem is gyors. (jó persze az ie-hez hasonlítva igen) 😄

Blasta
Index-es cikkbõl 😊

Blasta
Nekem is ez hiányzik, imádtam a FFX-ben és a Maxthon-ban is (abban kicsit jobb volt).

Falu: nem értem akkor, talán a múlt héten néztem, hogy a 3.xxx-es verzió elérhetõ de csak béta verzióban.
Hogy került most hirtelen 4-es verzió a netre? És miért nem frissül le a Chrome-om?

nekem csak a mouse gesture-ök hiánya fáj ... sajnos attól függõ vagyok

Gyors, tényleg egyszerû, könnyen használható 😊 Ennyi 😊
Most komolyan, mire jó a Chrome azon kívül, hogy stabil? Nekem már az elég volt, hogy az url sort nem lehet lenyitni -_- Na meg az az óvodás dizájn, ááá.

LZ forever

Így már értem. Akkor valóban ,,igénytelen'' vagyok 😊 Nekem egy webböngészõbõl igazából zömében csak a webböngészésre van szükségem 😊
Hmm télleg. Most nézem és a linuxos build is 3.0 nál jár.

Nekem is a 2-es van.
Azért nem minden tejföl a Krómmal sem.
Sok egyszerre megnyitott fület nem kezel olyan jól, mint a FireFox.
Maga a Gmail Elõre megírt válaszainak menüjének elemeit lehetetlen eltalálni.
Ettõ függetlenül, nem rossz.

Kara kánként folytatom tanításom.

falu

...Falu... hátétépé kettőspont per per falu pont me

nem kell több*

Az igénytelenséget nem bántásképpen mondtam, hanem ragaszkodva az eredeti jelentéséhez: a Chrome azoknak való akiknek nincs igényük például mindenféle bõvítmény telepítése nélkül böngészõre, levelezõkliensre, torrentkliensre, webszerverre, irc-kliensre, tartalomszûrõre, egérmozdulatokra, szabadon konfigurálható kinézetre, kényelmes használatra, lassú nethez Turbo módra, stb. (Dzsini szavait kölcsönöztem)

A lényeg, hogy az Opera ezt mind önmagától tudja, ehhez a svájci bicskához képest a Chrome csak egy tompa kés. De ha neked kell több, csak egy szimpla, (testreszabhatatlan) böngészõ, akkor persze, használd egészséggel. 😊

passatgt
miért félnénk? ez nem ubuntu<#gonosz1>

Sanyix
vigyázzatok nagyon váró emberkék mert a google os LINUX alapú 😄
féljetek tõle mint a tûztõl 😄DD

Blasta
4-es Chrome???
Az én böngészöm még mindig 2.xxx-es, és ezidáig csak egy bétás 3-as verziót találtam. Vagy elvagyok tévedve? 😊

Nem értek egyet az igénytelenséggel (ha magamra veszem, pláne). Gyors, stabil, minden fut benne, amire szükségem van. Firefox, Explorer, Opera nem jött be, ez viszont nagyon jó.
Vagy egyszerûbb divatfikázni? 😊
a linux kernel eléggé jól fel van szerelve driver szempontjából, szvsz ezért amellett döntöttek.
Lesznek ehhez egyáltalán driverek?

Fapad igényteleneknek, mint a Chrome.

smv
Nem értem, hogy minek kell így pörgetni a verziószámokat, amikor nem túl sok dolog (fõleg funkcionalitási téren) változott a chrome-ban a kezdeti állapothoz képest.

Starcraft + Diablo III - esemve

Szeretnék végre egy oprendszert, ami villámgyorsan indul (nem, nem hibernálásból úgy, hogy ezt-azt nem tudja újra feléleszteni), a gyors netes dolgokra jó és letisztult. Talán ez 😊
A Chrome nálam úgyis telitalálat eddig.
Én már nagyon várom, mert ha belegondoltok rengetek programmal kompatibilis lesz.. itt gondolok a (majd) beépített gmailre, a képnézegetõrõl és az egyéb google fejlesztette programokra..

Intel i7 950@3,07 , Foxconn Flaming Blade GTI , ATI HD5870 , 1665GB HDD, Logitech G15 billentyűzet, Icon7 Z500,Samsung 920NW monitor, Logitech Z-5500 5.1 hangszóró

← ElőzőOldal 2 / 2