"gyonyorut nem mondhatsz ra, hiszen alapveto hianyossagai vannak"
Az alapvető hiányosságok mit jelentenek, azt hogy nem valósághű? Miért ne lehetne gyönyörű valami, ami nem valósághű? Az én véleményem meg az, hogy néhány kivételével minden nextgen játék gyönyörű (az u3 engines játékokat tartom kivételnek általában), és nagyon sok szép játék van korábbról is.
Én nem mondom rossznak, hogy eljutottunk eddig, de én már nem látom értelmét további grafikai fejlesztésnek őszintén szólva. Sokkal inkább örülnék, ha végre nem 4-5 gombal irányítható, full árkád lövöldözős játékokat adnának ki. Rengeteg jó példa van, amikből vehetnének ötletet, és összerakhatnának akár hetekig élvezhető FPS-t (főleg ha COOPot, és jó játékmódokkal telített, taktikusabb multit raknak bele). Ráadásul egy küldetés és pályaszerkesztő is eléggé megtudja nyújtani egy játék hosszát, és végképp nem értem miért hagyják ki mindenből (persze valószínűleg tudom, konzolok).
Én legalábbis FPS/(taktikai)TPS szemszögből nézem a dolgot, mert engem ezek érintenek.
ArmA II -ben volt a reményem (első részével már több hónapja játszunk), természetesen AI tök hülye legtöbb helyen (első részben addonnal már nagyon jó), rengeteg bug, és annyira optimalizálatlan, hogy egyik küldetés 35 fps-el megy, a másik 15 -el (mondjuk Windows 7-en már a 15-ből 25 lett, csak megakadásokkal). Fizika sem került bele különösebben, sciptelt rombolásoktól eltekintve. Ha az 1-et veszik alapul, és az AI -t tökéletesítik, fizikát növelik, és 2 magra optimalizálják (egy kicsi graf tuningal max) talán 20x annyi vevője lett volna. Persze még 10 patch, meg mikor már lesz sok jó letölthető küldetés és lesz mindenkinek gépe ami viszi (2-3 év múlva) akkor lehet beindul...