64
  • n3whous3
    Dehát istenem, a tessalation az ugyanaz, mint a truform volt 2002(!)-ben, nem? Bár ez hardveres lesz. Egyáltalán túltették magukat azokon a dolgokon, ami azzal volt gond? Egyrészt direkt úgy kellett a modelleket modellezni, hogy aztán a truformal szépen nézzen ki + a csontvázas modellekre egyáltalán nem volt alkalmazható.
  • Komolytalan
    Amit írsz az az az eset, amikor az 5 milliós autóban 3Ft-ot spórolnak azon, hogy egy alátétet műanyagból csináljanak fém helyett. De ha megnézzük hány alátét van, meg hány hasonló spórolás, rögtön rájössz hogy az autó enélkül 10 mila lenne, ami meg nem versenyképes ár. Én speciel nagy ívben lesz.rom a storylinet minden játéknál. Ahogy a grafikát is. Ami engem érdekel az a kihívás, az hogy a zöld pixelhalmaz amibe nekem bele kell irányítanom a pirosat ork-e vagy alien az k.rvára nem érdekel, csak az hogy folyamatosan nehezedjen, és lekössön. Szóval szerintem pont a storyra fordított idő kidobott pénz, és a storykat írók, és ezért fizetést kapók ingyenélő léhűtők. Helyettük inkább a játékok nehézségét kellene belőni normálisan, a la Blizzard.

20 éve biztos voltál vagy 5 éves, ezért gondolhattad azt, hogy a valóságnál részletgazdagabb lehet a valóság 1 része (monitorod). Közben felnőttél, rájöttél hogy ez paradoxon, de ezért nem a video kártya gyártók a felelősek. Abban teljesen igazad van, hogy a technika annyira fejlődik, ahogy a profitérdek engedi. De nem úgy ahogy te leírod. A valóság az, hogy ha volna vevő arra, hogy 3 havonta lefosd a bokádat, hogy mekkorát fejlődött a technika, akkor 25-25 millió kínaiból csinálna az nvidia meg az ati hardwaremérnököt, és ott lenne az irtózatos fejlődést. Csakhogy te nem tudsz kifizetni 3 milliárd USD-t 1 videokártyáért, így kicsit lassabbra vették a tempót. Ez van, a nagy tömegek 20 ezerért vesznek videozsugát, akármilyen legyen is az. Azért meg tök fölösleges fejleszteni, hogy 3 havonta 5x olyan jó kártyát kaphassanak 20 ezerért.
  • tomcsa4
    Igen, csak azóta átdolgozták. Ami a box 360-ban van, az van a HD2-esben is.
  • RaKmaTakaTa
    Radeon 8500-as szériától TruForm és egyebek:

http://www.behardware.com/articles/616-3/ati-s-demos-without-vertex-texturing.html
  • tomcsa4
    Tesszellációra eddig is képesek voltak az Ati kártyák (HD 2-es szériától), csak éppen egyik NV sem.
  • hol9672
    Csak aztán legyenek dx11-re fejlesztett gammák, nem csak simán a konzolverzióról átkonvertálni, ahogy szokták...
  • kakateve
    "De, ma szep grafikanak nevezni 1 PS2-es jatek grafjat.. az durva."

Miért lenne durva? Rengeteget játszok, és bizony nekem is van olyan játékom, amit 2003-ban csináltak, és azt mondom, hűha. Mert abban az időben hűha volt, és emlékszem, hogyan hatott.
  • zola2000
    Tehát a hír lényege: szeptembertől a csúcspcken xbox360 minőségben lehet játszani.
  • FoodLFG
    A fejlesztőknek ezek után is el kell készíteni ugyanazokat a modelleket, mert attól még, hogy ráengedsz egy ilyen tesszelációt, látványra jobb lesz a modell, de lényegében nem lesz részletesebb, ezzel nem adsz hozzá újabb részleteket, csak max "elsimítja" a csúnya éleket.
    Ezt akár eddig is, pár kattintással meg lehetett tenni a modellezőknek, nincs ebben semmi új a látvány szempontjából.
    Persze, hogy ezt hardverből tudja majd a cucc, az jó dolog és hatékonyabb.
  • zola2000
    Tudjátok melyik a leghangulatosabb, leg magával ragadóbb atmoszférájú játék amivel mostanában találkoztam: a Dragon Quest 9 DSen, lassan már én is kezdtem azt hinni, hogy egy igazán szép művészi játék megalkotásához a DSénél azért több kakó kell, de úgylátszik tévedtem.

Ki nem szarja le a DirectX11et? ^^
  • Alwares
    Csak msot teszik bele a hardveres tesszelációt? Elég fura, hiszen úgy tudom a 2005-ös xbox-ban is már volt ilyen. Sebaj, viszont ez egy nagyon jó dolog. Mert úgy látom, meg lehet húzni a fejlesztőknek, hogy kevésbé részletes modelleket készítenek, a maradék feladatot pedig a GPU-nak hagyják.
    A Dx10 még mindig rohadtul nem terjedt el, és tiszta nevetség az egész. Egy kezemen meg tudom számolni mi használja lényegesen is a Dx10-et. Talán a jó kis win7-nek köszönhetően a 11 jobban fog szárnyalni mint elődje.
  • cateran
    +1 Mar regesreg az ilyesfajta megjelenitesnek kellene mennie (pontosabban az ebbol kiindult,fejlettebb rendszereknek..),nem holmi tv meg monitor megoldasoknak...de ez igy van majd minden teruleten (igen-igen,osszeeskuves elmelet....:P)
  • Balumann
    "gyonyorut nem mondhatsz ra, hiszen alapveto hianyossagai vannak"

Az alapvető hiányosságok mit jelentenek, azt hogy nem valósághű? Miért ne lehetne gyönyörű valami, ami nem valósághű? Az én véleményem meg az, hogy néhány kivételével minden nextgen játék gyönyörű (az u3 engines játékokat tartom kivételnek általában), és nagyon sok szép játék van korábbról is.

Én nem mondom rossznak, hogy eljutottunk eddig, de én már nem látom értelmét további grafikai fejlesztésnek őszintén szólva. Sokkal inkább örülnék, ha végre nem 4-5 gombal irányítható, full árkád lövöldözős játékokat adnának ki. Rengeteg jó példa van, amikből vehetnének ötletet, és összerakhatnának akár hetekig élvezhető FPS-t (főleg ha COOPot, és jó játékmódokkal telített, taktikusabb multit raknak bele). Ráadásul egy küldetés és pályaszerkesztő is eléggé megtudja nyújtani egy játék hosszát, és végképp nem értem miért hagyják ki mindenből (persze valószínűleg tudom, konzolok).
    Én legalábbis FPS/(taktikai)TPS szemszögből nézem a dolgot, mert engem ezek érintenek.
    ArmA II -ben volt a reményem (első részével már több hónapja játszunk), természetesen AI tök hülye legtöbb helyen (első részben addonnal már nagyon jó), rengeteg bug, és annyira optimalizálatlan, hogy egyik küldetés 35 fps-el megy, a másik 15 -el (mondjuk Windows 7-en már a 15-ből 25 lett, csak megakadásokkal). Fizika sem került bele különösebben, sciptelt rombolásoktól eltekintve. Ha az 1-et veszik alapul, és az AI -t tökéletesítik, fizikát növelik, és 2 magra optimalizálják (egy kicsi graf tuningal max) talán 20x annyi vevője lett volna. Persze még 10 patch, meg mikor már lesz sok jó letölthető küldetés és lesz mindenkinek gépe ami viszi (2-3 év múlva) akkor lehet beindul...
  • Tetsuo
    LOL
    Szerintem a szep vizualitas nem egyenlo a jatekelmennyel es sajna manapsag sok olyan jatek van amit csak a latvannyal es effektekkel probalnak eladni mint ubergame, pedig csak 1 fuckin technikai demo. Sokkal tobbre tartok 1 komoly sztorira epitett, mélyen kidolgozott rpg-t mint 1 linearis, 5 ora alatt vegigtolhato FPS-t.

De, ma szep grafikanak nevezni 1 PS2-es jatek grafjat.. az durva.

Azt szeretnem, hogy a jatekelmeny ne csak a poligonszamoktol fuggjon, hanem a cegek legalabb annyi penzt adjanak 1 ironak, mint a 3D-huszaroknak.. igazi krimibe csoppenjunk, v 1 sci-fi vilagba ami az utolso reszletekig ki van dolgozva, stb.
    Viszont azt is szeretnem, hogy az epikus atmoszfera mellett uberfaszan meg is legyen jelenitve.
    20 eve azt hittuk, h MA a valosagnal reszletesebb latvanyban lesz reszunk igazi 3D-ben gigapixeles VR-szemuvekkel es realtime konvolucios terszimulatorokkal.
    De ennek kozeleben sem vagyunk. A "nextgen" konzolok megjelenitese vkinek tetszik vkinek nem, de gyonyorut nem mondhatsz ra, hiszen alapveto hianyossagai vannak. A HD-felbontastol sem esek hasra.. sokan jopar eve 1600x1200ban jatszanak, a lepes nem nagysagrend.

A technika eppen h lassan fejlodik, ugyanis a profiterdek miatt visszatartanak fejleszteseket ill a lepesrol-lepesre fejlesztes elv ervenyesul a piacgazdasagban; mivelhogy a befektetesnek kozvetlenul kell megterulniuk vallalatonkent.
    Azert tunik gyorsnak a fejlodes, mert naprol-napra uj szabvanyok es uj "technologiacskak" utik fel a fejuket, de ezek nem igazi fejlesztesek csak rókabor, marketing, satobbi. Lenyegi fejlodes alig van.
    Az nem technologiai fejlodes, ha 1 jatek 2. resze tobb poligonbol epitkezik es nagyobb texturakat hasznal mint az 1. Viszont elvárt.
    Az erdemi fejlodes az lenne, ha tobb elmenyt nyujtana mondjuk a virtualis valosaggal v meroben uj dolgokkal.
  • szombi
    a kártyád hibás nem a driver!
  • vitus
    Ajánld fel a gépedet és a szerveidet (kivételt képez ez alól az agyad) jótékony célokra.
  • norphindel
    pontos diagnozis:

1. nics driver 2.felinstallom a drivert(tokmindegy hogy az alapot vagy +util), 3 megker h inditsam ujra, ugy is teszek. 4, betonstabil orakat lehet vele jatszani, filmet nezni akarmit csinalhatok (nem melegszik, nem fagy, no prob), 5. ujrainditom a gepet megegyszer tokmindegy milyen okbol., es innetol kezsdve van 5-10 perc arra hogy akarmit csinaljak, ezutan mintha uninstalltad volna adrivert, sajat szavaimmal "ledobja". es olyan szinten meghal hogy a asztalon az ikonokat huzogatva nyomkoveto csikot huznak maguk utan.

es az egeszben alegszebb ha leszedem a drivert es ujrarakom akkor az elso inditaskor megint betosntabil. 2+ ujrainditas es megadja magat.
    a gep nemszar. Giga lapra van fitelve.
  • InterFoxSOFT
    Neked is csak minimum 1600x-os felbontásnál és 80fps-nél áll fel a kuki mi?
    L.U.Z.E.R.
  • Ari18
    ledobja a drivert ekkora baromságot is régen olvastam ne is haragudj.
  • Tetsuo
    lol
  • norphindel
    pimp.

igyvan igaza van az elottem szolonak, sajnos a manapsag a fejlesztok.
    sok jatekbol hianyolom a szavatossagot es az igenyes zenet.

nemlennenek rosszak az Ati kartyak ha megtanulnanak drivert is irni hozza. legutobbi tapasztalat, hd4850 szo nelkul ledobja a drivert magarol win XP es Vista alatt. akarmelyik lehet legfirssebb vagy regebbi. win 7 alatt is csak azert mukszik mert annak van annyi esze hogy eszreveszi es ujra behuzza maga ala a drivert 1-2 hibauzenet multaval.

linux kornyezetbe meg inkabb ne is mondjuk ki azt a szokapcsolatot hogy ati radeon driver :S

Ati mellett szoljon a sebesseg, es az hogy a valsag alatt is tisztessegesek maradtak a vasarlokhoz, nemugy mint az nvidia az atcsomagolassal :S.
    ha jolesz a driver akkor valtok, addig meg sajnos nincs pimp :S
  • InterFoxSOFT
    Én nem azt mondom, hogy álljon meg a fejlődés, de ez már túlzás ami itt a PC piacon megy.
    A játékok mind PS3-on Mint 360-on és PC-n is, gyönyörűségessel, ennél szebb nem kel, és még a régi PS2-met is elő elő veszem és PL:a Dragon Quest 8, Metal Gear Solid 3, God Of War 1-2, mai szemmel nézve is rohadt szép.
  • macleod2005
    Jogos, de se az ati se az nvidia mérnökei nem tudnak mást hozzátenni a játékélményhez.
  • Lazarus
    Fasza... de egy játék nem attól lesz jobb vagy rosszabb hogy 30x annyi polygonból áll