Silent Hunter 5
-
Sziasztok!
Megvettem a játékot kemény 1 euróért, de egyelőre megbántam, h ennyit is kiadtam érte. Tele van buggal a játék, amiknek egy részét állítólag az 1.2 patch javított (pl. kikötőben mindenfele ugráló hajóroncsok), de ezeket nem lehet észrevenni. Ezekkel kapcsolatban érdeklődnék.
1. Hidrofón állomás: ha beülök nem tudom forgatni a tárcsát vagy hangerőt állítani
2. Mágneses detonátor: állítólag ez is javítva lett az 1.2-ben, de kipróbáltam (kilőttem 4 torpit mágneses pisztollyal a "keel" alá, de mindegyik túlment, egyik sem robbant, pedig 0,5-től 1,5-ig állítottam a mélységeket (a merülési mélységtől számolva)) és csak nem működik
3. Stadimeter: a távolságmérő általában hülyeséget ír ki, nem lehet normálisan vele távolságot mérni (van, h az igazi távolság dupláját írja ki). Olvastam, h ez is bugos, de elvileg javítva lett.
4. Vetőcső kinyitás: hivatalosan nincs rá gyorsbillentyű (csak a zárásra), de én megtaláltam (ö vagy ü - már nem tudom pontosan) viszont megnéztem külső kamerában és hiába nyomom meg a gombot és írja ki, h tube open, mégsem nyílik ki. Sőt, a torpi "zárt ajtón" keresztül távozik a csőből. Az indulási hangból, pedig úgy tűnik nekem, mintha zárt ajtónál is ugyanolyan rövid időbe telne a torpi indulása, mint elvileg nyitott ajtónál. Nincs semmilyen ajtónyitás miatti késleltetés, még zárt vetőcső ajtónál sem. A 3-ban és 4-ben simán hallatszott, ahogy kinyílik a zsilipajtó. Esetleg a vetőcső automatikusan kinyílik (csak grafikai bug miatt látszik zártnak) mikor kapcsolgatok a csövek között vagy ez is egy bug?
Az SH5 eddig számomra óriási nagy csalódás. Az SH3 fényévekkel volt ennél jobb, de még a 4 is kenterbe veri. Az újféle kampányt jó ötletnek tartom (kár, h nem tart 45-ig), de az irányítás vmi gyalázatos. Nem lehet normálisan fordulni a tengóval, a periszkóp nem követi a hajót stb. Bár tudom, h a New UIs TDC TheDarkWraith vagy HUNter pack mod nagyban feljavítja az irányítást a régi tárcsák stb. megjelenítésével, de még nem mertem modot feltenni.
A fentebb említett bugokra létezik vmi megoldás? Néztem már subsimet, de pl. a vetőcső kinyitásra vagy a mágneses detonátor problémára semmi megoldást nem találtam.