Silent Hunter V
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Captain Sonar 2024 Remake
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Aki viszont kicsit részletesebben szeretnék bele mártani magát egy német VII-C tengeralattjáró és legénységének életébe azoknak ajánlom az alábbi könyvet.
Elkezdtem olvasni ... beszippantott. Érdemes idõt szánni rá, remekmû.
Én androidos telefonon kezdtem el olvasni ezért a csomagba beletettem epub,rtf és mobi formátumba is, utóbbit azért, hátha valaki mondjuk Kindle olvasóval próbálkozna.
Lothar-Gunther Buchheim : A Hajó (Das Boot)
A Hajó (Das Boot) - Ebook
Belelapozva ...
"Szemmel végigtapogatom az egész hajót, mintha mindörökre meg kellene jegyeznem, milyen. Minden körvonala, a felsõ pallófedélzete, amely laposan és törés nélkül nyújtózik hosszan elõre, a hajó orráig; a tornya, rajta a mereven kiálló légvédelmi fegyverek, enyhén lejtõs fara, a hálóeltérítõ két ferdén lefutó drótkötele, toronytól orrig és farig, a belefont zöld, porcelán szigetelõkkel minden végletesen egyszerû. VII C típusú hajó: bármelyiknél jobb a tengeren.
Észreveszem a parancsnok egy ferde vigyorát: akár egy lótulajdonos lóverseny elõtt. A hajó föl van készítve. A tartályokban színültig üzemanyag és víz – kifutásra kész. Mégse hallatja az indulni készülõ hajók buhogását és vékony zümmögését: a dízelek még nem járnak, pedig a kötélszedõ raj emberei már készen állnak, kezükön a vastag kesztyû. "
----
" A VII C-hajók ellenõrzött merülési mélysége kilencven méter. Mivel azonban a vízibombák hatása annál kisebb, minél mélyebben robbannak – a nagyobb nyomás megfékezi a robbanások nyomáshullámait –, a hajók gyakran kénytelenek jóval mélyebbre merülni, így kitérni a bombázás elöl. Hogy valójában milyen mélységet bír el a páncéltest, vagyis mekkora a maximális merülési mélység – ki tudja? Azok, akik ennél mélyebbre merültek, már nem tudták jelenteni, akik meg nagyon mélyen jártak odalenn, nem tudhatták, hogy csakugyan elérték-e a merülési mélység legalsó határát. Azt, hogy pontosan milyen mélységben roppan össze a hajó – minden állomány csak egy ízben tapasztalja. A ma reggeli merülésiparancs-sorozat folytatódik. De harminc méteren nem egyensúlyozzuk ki a hajót, hanem egyre lejjebb ereszkedünk. A hajóban pisszenés se hallik "
Fülszöveg :
Atlanti-óceán, 1941: az UA betûjelû német tengeralattjáró egy franciaországi föld alatti dokkból bevetésre indul. Hónapok múlva fog hazatérni. Roncs lesz, a kikötõig még elúszó roncs. A kikötõben érik utol az angolszász bombák, a föld alatti dokkal, a betonbunkerokkal együtt semmisül meg, emberei ott pusztulnak el, egy deszka-pallónyira a parttól.
Mûvészettörténész-esszéíró, képzõmûvészeti könyvkiadó és neves expresszionista képgyüjtõ különös, szokatlan dokumentumirodalmi és szépirodalmi kalandja ez a regény, amely második világháborús haditengerész-szolgálatának egy tengeralattjárós kalandjáról számol be. Regényt írt L.-G. Buchheim, de a képzelt út, a képzelt portyák, támadások és menekülések, a hazatérés és a pusztulás minden részlete igaz. Az az eszelõsség is, amellyel a hitleri—dönitzi hadvezetés biztos halálba küldött egy fegyvernem 40 000 katonájából 30 000 katonát, A céltalanság, a kiszolgáltatottság, az acélhengerbe bezártak nyomorúsága, a szüntelen halálfélelem, a félelem emberségbomlasztó hatása is igaz. Ötven ember mint ötven néma csavar a haditechnika egy hide-gen-pontosan mûködõ gépébe becsavarozva, és ötven ember, aki hónapokon át csak zabálással, káromkodással, már rögeszmés obszcénduma-pótkiéléssel, álhõs durvasággal védekezik hadi-gépezet-csavar és hullajelölti minõsége ellen: mindez igaz. Dokumentum-vádirat és olyasféle vádirat a háborúk embertelenítõ hatása ellen, mint Norman Mailer világsikerû könyve volt, a.„Meztelenek és holtak" - azzal a különbséggel, hogy annak a hõsei fölött még volt égbolt, a talpuk alatt még föld, ezek a halálraítéltek viszont egy acélpáncél hengerbe zárva vergõdnek egymás hegyén-hátán, egymás teste és félelme bûzében, süllyednek el a tenger fenekére, küzdik föl magukat életösztönük végsõ erõfeszítésével még egyszer, hogy meghalhassanak.
Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI
Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...
Azért nyugtass meg kérlek, ami a 10.0es csomagodban benne van az kezdésnek bõven elég ahhoz, hogy ne szivassam magam minden más Submarine oldalon található nem magyar MOD telepítésével, igaz ? Egyébként pöpecre sikerült a 10es, minden elismerésem. Csak tudnám miért olyan kevés konvojt találni a két elsõ küldetésben. Napok óta csak bolyongok Anglia déli partjainál és 100km körzetbe véletlenül se tekeregnek teherhajók. Vagy csak én vagyok ennyire béna ?
A HUNter_Pack_v10 már tartalmazza valamilyen formában a New UIs TDC TheDarkWraith 6.8.0-t vagy annak verzióit vagy érdemes "küzdeni" a New UIs TDC TheDarkWraith 6.8.0 vagy 6.7.0 telepítésével is ? Ütné egymást a két MOD ezért felejtõs vagy elég a HUNter Pack 10 mert van benne minden ami számít.
Köszi.
Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI
Ha felrázom az ásványvizemet és kinyitom akkor,vízbetörést szimulálok! www.honlapkeszit.hu
Ha felrázom az ásványvizemet és kinyitom akkor,vízbetörést szimulálok! www.honlapkeszit.hu
Bár a személyzeti gondokat nem oldja meg. De gyors parancsgombokat, a célzást és még egy rakás dolgot az sh3 stílusába jelenik meg. Nem kell rohangálni sehova <#vigyor3>#vigyor3>
Khosz5: Nálunk multizhatsz. <#smile>#smile>
Új parancsokat is tesz a játékba? Mert engem idegesít, hogy az SH5-ben gyakorlatilag SEMMIT sem lehet csinálni. Csak kattintatsz a térképen, ha jön egy ellenséges hajó akkor lemerülsz és becserkészed, de még ott is megmutatja a térképen, hogy hol lesz a "találkozási pont" és mikor fog kiszúrni téged, nehogy gondolkozni kelljen, aztán ha ott vagy akkor kilõsz pár torpedót és mész tovább.
Ez mi? Ez egy szimulátor? Nem... ez valami gyökér lövölde. Az tök jó, hogy fps módban bejárhatod a hajót és beszélgethetsz a legénységgel... ez nagyon hiányzik az SH3-ból, de minden téren sokkal jobb az elõd!
Miért nem tudok a rádiósnak értelmes parancsokat adni? Miért nem tudok a szonár tisztnek értelmes parancsokat adni? Miért nem tudok mélység mérést kérni? Miért nem tudok gyorsbillentyûvel a hajó részei között váltani? Miért nem tudom a legénységet jobbra balra küldözgetni?
Az SH3 egy igazán jó szimulátor! De az SH5 szinte minden téren visszafejlõdött...
Korábban volt olyan, hogy a szonárosnak kiadtam a parancsot, hogy hallgatózzon, vagy kértem egy mélység mérést. A legénységet is könnyû volt menedzselni... ha a torpedó szobában extra erõre volt szükség akkor a pihenõbõl odaküldtem még két markos legényt... vagy megsérült a hajótest egy része akkor odaküldtem javításra pár embert.
Most meg szinte csak rohangálni tudok a fedélzeten és két-három parancsot kiadni... Most már nincs olyan parancs, hogy éles fordulás balra... vagy teljes fordulás.
Alul egy kis ikonra rákattintva elõ lehet csalni egy iránytû szerû irányítást, bár ez nem kerek, hanem egy vízszintes iránytû...
A gun-tól úgy tudod visszahívni a tagokat, hogy akivel odarakattad, azzal vissza is hívhatod....
Mondjuk nekem a gyorsbillek hiányoznak pl. odarakni vagy visszahívni az embereket a fegyvereknél, megmondani nekik, hogy mit és hogyan lõjjenek(aim)...pl.
Hiányzik, hogy a támadó periszkópban nem látom a távolságot csak akkor ha a minitérképen ott hagyom a kurzort...de a torpedó indítás billentyûjét se találom...😞
Na itt az ötödik részben a kezelõfelület egy semmilyen szar ami pont annyira informatív, mintha egy kikapcsolt televízión akarnék híradót nézni.
A gondom az, hogy nem tudok lemerülni, mert a deck gun mögött ülnek. Az odáig király, hogy oda tudtam küldeni miután a fedélzeti másodtisztet utasítottam, hogy rakjon oda embereket...
NA DE HOGY A JÓ ÉGBEN BÍROM RÁ ÕKET HOGY TAKARODJANAK A KÜLSÕ FEDÉLZETRÕL LEFELE?
Még a kampány elején járok így a deck gun + torpedó kombóval simán elsüllyesztem a kereskedelmi hajókat, de ha jön egy hadihajó az elõl rohadtul nem lehet majd így elbújni...
Már azon gondolkozom, hogy visszarakom az SH3-at. Annak nem olyan semmitmondó az irányítása és kezelõfelülete.
Apropó:
Ahhoz, hogy ne a térképen jelölgessem be az irányt (pl: dokkból kiálláshoz ez felesleges) akkor komolyan gyorsbillentyûket nyomkodjak az irányváltáshoz? Az SH3-ban legalább az iránytûre rábökve tudtam megmondani, hogy melyik fokra forduljon a hajó...
Nekem így ment asszem! De most beidegesdtem rá, és múlthét szerdán (asszem) töröltem a game-t, és mindent a géprõl, ami hozzá tartozik.
Meguntam, hogy állandóan random kilépett, meg hogy órákat kell bolyongani, mire találsz ellenséges hajót! Meg amikor meg kell semmisíteni egy anyahajót, sehol sem találtam norvégi közelében, meg az útvonalon sem. Ez lehet az én bénaságom? Mind1.
Meg idegesít, hogy nem találtam sehol sem ezt a színes térképet és nem tudtam berakni. Pedig írja az a new UI tdc szarság, azt amit ír, fele nincs is benne, vagy nem találtam. Az emberek feje ott középen, hiába lövök ki akárkit, nem jelenik meg az az officer izé. A fejük felett az a kis menü sincs sehol.
Így meguntam, töröltem. Sry.
Ennyi.
És az a colored map? Azt hol lehet elérni?
Ezt! ?
Nem tudom, hogy felteszi -e? Vagy hogy hol találom.
Ilyennek kéne lennie amikor a hajt navigálom? Nem?
Azt is fel tudná dobni valaki?
Köszi
Sehol sem tudom letölteni a New UIs TDC TheDarkWraith 6.6.0 -ot! Mert már a 6.7.0 van mindenhol!
Valaki fel tudná dobni valahová?
Vagy a magyarítás mikor készül el az új verzióhoz?
Köszi