• halgatyó
    Molni!
    Ha csak a hozzászólások elejét (mindenkiét) olvasod el, azt is gyorsolvasással, akkor pont ilyeneket fogsz írni, mint amiket néha írtál.
    Leírtam: az általad említett civilizációs vavmányokat én is nagyon pozitívan értékelem. A probléma csak az, hogy az a viruló fejlődési fendencia, és az emberek fejében (és lelkében!!) meglévő jövőkép, a szebb jövő utáni vágy, a tenniakarás, a közösségi szellem,
    nos ez kb. a 80-as évek végétől LELASSULT, és napjainkban megtorpanni látszik.

Az a félelem van bennem, hogy vissza fog fordulni. Ennek sajnos sok jele van, ha kívánod, elkezdem felsorolni, csak túl sok benne a politikához is kapcsolható részlet, ezért eddig próbáltam mellőzni.

Más. Amit a "szövetségesek" csináltak a 2. világháború alatt, arra bizony nem sok szalonképes kifejezés van. De mint tudjuk: a történelmet a győztesek írják.
    (Ez már 2000 évvel ezelőtt is így volt, mellesleg) Azt, hogy kinek mi volt az ÁLLÍTÓLAGOS szándéka, hát elég merész az őáltaluk írt történelemkönyvek alapján 100% -ban eldönteni.

Ami a humanitárius szervezeteket illeti: pont a leglényegesebb helyzetekben (a kelet- és közép-Európai országok lerohadása, vagy Szerbia vs. a "nyugat által pénzelt és fellázított Albánok háborúja, vagy Irak és Afganisztán) ezeken a helyeken nyomuk nem sok, annyi sincs.