• bvalek2
    A feketehimlő elleni küzdelmet a 60-as években vették fel. 80-ra ki is pusztult. A TBC-t szinte kiirtották a 60-as évekre. 80-ra megint elkezdett terjedni. Az AIDS a 80-as években lett járványos betegség. Ma akadálytalanul irtja az embereket Afrikában, a kutya se törődik vele, a vakcinával sem igyekeznek. Azok a betegségek, amik azóta jelentek meg, vagy akkor nem sikerült kontrollálni, ma úgy terjednek kontroll nélkül, mintha a középkorban lennénk.

A világ legtöbb országában csökkent a várható élettartam az utóbbi 40 évben (nálunk elég látványosan, de kismértékben nyugat-Európában is), ként konkrét kivételről tudok: Kína és Irán, ugye a mumusok. Milyen jóléti állam az, ahol rövidebb ideig élnek az emberek, és ráadásul gyerekeik sem születnek?

Azt már a 60-as években is megtehettem, hogy odatelefonálok, ahová akarok (akkor is olyan drága volt mint most). Azóta annyi történt, hogy hatalmasra nőtt az információtömeg, mégsem jut el senkihez ami fontos. Szerintem az összeesküvés-elméletek, meg a 100 éves téveszmék, a babonák terjedése még Neked is feltűnt. Az embereknek minden tény a rendelkezésére áll, mégis a felvilágosodás kora óta nem voltak olyan tájékozatlanok mint most.

A kínaiakról alkotott véleményed inkább egy nyugati vágyálom, kevés köze van a valósághoz. Ahelyett hogy számháborúba kezdenénk a statisztikán, gondolj bele, hogy itt az SG-n is mennyire kettős mérce szerint értékelik a nyugatról és keletről jövő híreket. CIA lehallgat az oké, Kína csinálja, akkor ellenséges. Németek cenzúrázzák a netet, az pedo elleni karc, ha Kína akkor ellenzék elnyomása. Az igazság az, hogy nem tudunk róluk semmit, és ez nem véletlen.

Az Apollo-program többszörösen visszahozta a befektetett pénzt, erre alapozom, hogy a Mars-program is ugyanezt tenné. A háború 3000 milliárdos veszteséget hozott. Ebben már benne van amire hivatkozol, hogy kinek milyen munkája lett tőle. Azt is elfelejted, hogy a hadiipari cégeknek kifizetett iszonyatos összegek nagy része végül profit lesz, vagyis a társadalom sosem látja viszont (elszívja a tőzsdei veszteség, kínaiakhoz vándorol, egyszerűen a szemétre kerül amit vettek rajta, stb. el szokták felejteni hogy nincs "pénzmegmaradás törvénye").

Ezeken felül relativizálod az erkölcsöt, az erősebb igazát meg fajelméletet hirdetsz. Nem csak egyszerűen helytelen szemlélet, de az én véleményem szerint ráadásul működésképtelen. lenne még mint mondanom, de az már túlságosan off lenne.

Folyton lefordulsz a székről, nem jutott még eszedbe, hogy túl sokat iszol? :)