• TheRock18
    tudtátok,hogy a világon Anglia után Magyarországnak van a legszigorúbb fegyvertörvénye
    míg amerikában ez alkotmányos jog,ami annyit tesz,hogy 21éves kort betöltve,bármilyen kaliberű fegyvert vehetsz,és tarthatsz otthon
    van,akinek pl. tankok is vannak,légvédelmi löveg,vadászgép(őrült amerikaiak)
    szlovákoknál is lazább a fegyvertörvény
    a finneknél pedig 15éves kortól! lehet élesfegyvert venni
    de asszem angliában a kiskaliberü forgótáras pisztolyokat gyűjthetik engedély nélkül....
    ----
    Ti engedélyeznétek magánterületen való éles fegyvertartását?
    én igen.
    okai:
    - mivel az impotens rendőrségünk képtelen megvédeni minket,mi megtennénk
    - a fegyverek legalizálása visszaszorítani a bűnözést,mert a bűnözőknek számolnia kéne azzal,hogy lehet,ott hagyja a fogát
    - ezzel minket segítenének,mert aki bűnöző,annak az illegális fegyvertartás/használat csak 1 + vádpont...nem érdekli,úgyis beszerzik a feketepiacon,amit kell
    - minden legálisan vehető fegyveren lenne sorozat szám,nem úgy mint a bűnözőkén(amelyek mai napig a FÉG által gyártott hatástalanított fegyverek,ügyes visszaalakításával újra lőképes lett,és így sorozatszám nélküli)
    - 9mm-es maroklőfegyver,golyóspuskát,sörétes puskát engedélyezném,persze csak megfelelő feltételek mellett
    pl.
    - 18,de inkább 21éves életkor
    - büntetlen és fedhetetlen előélet
    - pszichológiai vizsgálat
    - általános EÜ vizsgálat
    - fegyverismereti,használati ismeretek
    - egy kis jog,hogy tudja mi a helyzet önvédelem esetén
    talán ilyen feltételekkel lehetséges lenne,de persze a balesetek nem zárhatóak ki,meg persze az önbíráskodás sem
    de én úgy vagyok vele,aki ölni akar,az megteszi pisztoly/puska nélkül is...egyszerűen leszúrja stb.