442
-
#402 Hát passzolom, de sztem menj be valameik kapitányságra és kérdezz rá. -
#401 Hát én elég sok szempontot figyelembe vettem, amikor megvettem. Többek között ezeket: mennyire rejthető övtokon viselve, minőségi anyagból legyen(minimális spiáter legyen benne, de leginkább acél, vagy ha már spiáter, akkor ne valami olasz gagyi legyen) és legyen hozzá rakétázó toldat, stb... De kérdezz még, ha van valami! -
#400 Volna egy kérdésem. Én nem azon a címen tartózkodom a legtöbbet ami a lakcímkártyámon szerepel. Egy másik városban lakom a munkahelyem miatt. Akkor most én honnan igényeljem a fegyverviselési engedélyt? A lakcímkártyámon szereplő városban vagy az "ideiglenes", be nem jelentett lakhelyem városának rendőrségén is megtehetem ezt? Magyarul: Mindenképpen a hivatalos lakcímem városban kell igényelnem az engedélyt, vagy megszerezhetem ott is ahol lakom és nincs bejelentve mint állandó lakcím? -
vajasfarok #399 Egy gázpisztolynál mivel vagy megelégedve? -
#398 Nekem egy ilyenem van és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Ezt ajánlom... -
#397 Hosszas keresgélés után rászántam magam hogy vegyek egy gázpisztolyt. Értesüléseim szerint ha a megbízhatóságra megyek, akkor csakis revolvert célszerű vennem. Szeretnék véleményeket olvasni, ajánljatok párat nekem ha tudtok, kb 30 ezer Ft-os kategóriában. Előre is köszönet érte, ha valaki megteszi. -
#395 -
#394 Szeva! Még egy utolsó kérdésem lenne hozzád vagy bárkihez aki tudna tanácsot adni. Erről mi a vélemény? Köszi és bocsi a sok kérdésért! -
#393 Köszi az utánajárást! -
#392 ezt írta:
sztem az onesta a jo vétel
vagy pedig keserű viper M
vagy röhm rg89s
au tuccso 2
g-riaszto
de gumizhato is
viperem volt....
jo stuki
és csak tizenpar ezer aszem
-
#391 Gigant cuccről nem sokat tud, de az Onestát egyből ajánlotta, mikor mondtam neki, hogy gumilövedékes... -
#390 Köszi! nekem is van egy nagy fegyverrajongó haverom, de ő még egy ideig külföldön lesz és nem tudom elérni. Esetleg, ha a haverod tudna ajánlani olyant, ami tud kilőni gumilövedéket és elég strapabíró, vagyis inkább acélból van, mint spiáterből és olyan max. 30-40e Ft-ért van, azt nagyon megköszönném! Ezekről mi a véleménye: Gigant REVENGE-DAO gumilövedékes revolver 50 J és Keserű Onesta gumilövedékes REVOLVER (80 J), 4 inch? Kösz még 1x a segítséget, előre is! Üdv! -
#389 Fegyverrajongó barátom szerint nem éri meg, mert kicsi energiát ad a startpatron, meg a 22es is. Ő a 9mm-est preferálja, olyanból is lehet normálisakat venni ebben az árkategóriában. -
#388 Erről mi a véleményetek? Megéri ennyiért megvenni? Nagyon köszi! Üdv! -
YMan #387 nekem van, de forgótárast vegyél. Ezek az öntöltők ha nem élesből lettek átalakítva nem 100% biztonságúak mert az anyag messze nem bír annyit... spiáter-műanyag a legtöbb.. Ráadásul ezek a töltények se ugyanazok az anyagúak, könnyebben elakad a hozzáértők szerint, míg a forgótárasban max kattan de tovább forog. -
#386 Sziasztok! Mi a véleményetek a Walther P22-ről? Csak mert megfenyegettek és amúgyis régóta akarok venni valami gázpisztolyt. Köszi! Üdv! -
Serafina01 #385 Üdv!Nem vagyok fegyóőrült,de ezzel a hozzászólásoddal felhúztál!Látszik,hogy alapvetően nem sokat értesz ezekhez a dolgokhoz!
Hatástalanitott fegyver,az azt jelenti,hogy kivonták a forgalomból-műszakilag alkalmatlanná tették a használatra!Vegyünk egy pisztolyt-akármilyet!
A csövét kifúrják,a huzagot -végigersztik elektródával és ráadják a feszkót!A töltényűrt bedugaszolják,behegesztik,átstiftelik-ha öntöltő volt,akkor kivégzik a tűzfalat,űtőszeget-mindent.
Próbálj meg egy ilyet visszaélesiteni!Mégha kipótolgatod a tűzfalat-csövet nem szerzel hozzá sehol-az tuti-és az a lényege!A régit meg..hagyjuk!Szétrobbanna az első használatkor!Forgókra ugyanez vonatkozik-mégha le is gyártatod a dobot-vagyonokért esetleg-és a tróger,aki megcsinálja,nem nyom fel-akkor is ott a cső!A gépkarikat meg hagyjuk...zár,cső..pótolhatatlanok-és ha még-teszem azt-meg is oldod valahogy-lőszert honnan?Tudod,hogy a rendőrök mennyire ugranak az ilyen cuccokra?Internetes piactereken minden harmadik,aki ilyesmit hirdet,az zsaru..csak segg ahhoz,ami a hivatása-és ily módon növeli a saját eredményességi mutatóit,hogy beránt skaccokat..aztán meg lefüleli az áldozatát...ez a mai Magyarország!A Jobbik ezt a problémát is jobbá teszi!
az élesből gázositott cucokat szintén nem lehet!legyöngitik a csőbefogását-a PA-nál,a Paranál meg lemarják a tok vezetőléceit...Szóval,aki ilyesmiben sántkál az igy is,úgy is-ráfarag!
A gázriasztók...java részük,gagyi spiáter-öntöltőt nem szabad venni(gyorsan kikopik,eltörik,mellesleg éles helyzetben időt veszt a használó-még akkor is,ha tudja ,mit is kellene tennie!-ha elcsettenés van,addig elmetszik a torkát!A spec.alakulatok-pl.az ezred kommandója is forgót használ(t)a 90-es évek végéig..sokkal gyorsabban lehet a tárat kiüriteni-"western"-stilusban
A Keserű"-GP-k..A state-police-és tsai-fos,gagi szarok,rosszabbak,mint az olasz "bruni"-cuccok,a törökök sokkal jobbak!Rájött erre má' a Bécó is,hogy nem neki való a gázpisztoly gyártás,ezért importálja a törököktől-alkatrésznek,itt csak szerelik,azé' a Kesernye "-gari...
A gumis -forgói azok jók,amik aluból vannak.Amúgy nevetséges az egész,más törvényi szabályozás esetén csődbe ment volna már a "Művek"-ezért pönget a rendőrárvák-javára milliókat.
-
Statepolie #384 Mind a 3 gázpisztoly:
Itt -
#383 Ez igen! -
Statepolie #382
-
NeoPS #381 Tiltakozás az elmebeteg fegyveres ámokfutókkal való egybemosás ellen!
2010-03-04
A Nem Halálos Hatású Fegyverek Tartóinak Érdekvédelmi Szervezete (NEHA) megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium az ORFK Igazgatásrendészet nyomására a gáz- és riasztófegyverek viselőinek számára orvosi alkalmassági vizsgálatot kíván kötelezővé tenni.
Teszi az IRM mindezt úgy, hogy a sportcélú lőfegyverekkel kapcsolatos szigorítások közé csempészi ezt a rendelkezést. Ezáltal az emberélet kioltására alkalmatlan önvédelmi eszközökkel védekezni kívánó polgárt összemossa az elmebeteg fegyveres ámokfutókkal.
Jelenleg mintegy 50 ezer darab gáz-riasztó fegyver viselésére jogosító engedély van kiadva. Technikailag is végrehajthatatlan egy ekkora tömeg záros határidőn belül orvosi vizsgálaton való részvétele, a visszamenőleges hatály pedig alkotmányosan is aggályos.
Legfőképpen pedig teljes mértékben értelmetlen, hiszen maga az eszköz, veszélytelen volta okán akár 18 éves kor alatt is megvásárolható, a viselésre jogosító engedély kiadásának feltétele pedig az eddigiekben a nagykorúság és a büntetlen előélet volt.
Ez tökéletesen elegendő, hiszen nincs arra precedens, miszerint egészségügyi probléma miatt közterületen kriminális cselekményt követett volna el bármely engedélyes. Éppen ellenkezőleg, 2010. januárjában Tiszakürtön két rendőrt védett meg a rájuk támadó bűnözőktől egy engedéllyel viselt gázfegyverét használó polgár.
A tervezett intézkedés tehát tökéletesen értelmetlen, dilettáns pótcselekvés, mely az önvédelmüket nem halálos eszközzel megoldani kívánó polgárokra felesleges 5-10 ezer forintos költséget hárít. Melléktermékeként viszont aki kiváltotta volna a viselési engedélyt, az sem fogja ezt megtenni annak bonyolultsága okán, ezzel a rendőrség újabb bevételektől esik el.
Végezetül: javasoljuk a piros színű kerékpárok betiltását, mert ugyan a fegyveres ámokfutások ellen annak sincs semmi értelme, de szintén alkalmas a választások előtt állampolgárok jelentős tömegeinek felbőszítésére!
Nem Halálos Hatású Fegyverek Tartóinak Érdekvédelmi Szervezete (NEHA)
Kapcsolattartó: Vass Gábor elnökségi tag
[email protected]
061-260-11-48 -
#380 -
#379 Most nem azért hogy rontsam a bizniszt de az új olcsóbb.... -
#378 Eladó egy Zoraki MOD914 öntöltő félautomata gázpisztoly.Garancia van MKH kártya van.Adok hozzá 10dbPepper,10dbCs és 6 db riasztó töltényt.Az eggyüttes ára:21500Ft.Éredklődni priviben.
-
#377 Amennyiben csak a lakásodban tartod, akkor még nem kell viselési engedély, de amint összerakva és töltve magaddal viszed az utcára/boltba/anyóst kergetni, akkor már szükséges bejelenteni. -
#376 Kell engedély!
2000 ft! -
#375 Hogy magamnál tartsak egy gázpisztolyt, ahoz kell fegyvertartási engedély?
Azt értem, hogy ha helyhez kötött (üzlet, lakás), akkor elég csak bejelenteni, de ha az ember magánál akarja tartani, akkor mi a helyzet? -
#374 Kedvencem :)
-
PuskasOcsi #373 Iden juniusban volt valtozasa jogos vedelemmel kapcsolatban (lasd: gazpisztoly.hu-n), de hogy ez pontosan hogyan mukodik a gyakorlatban, azt meg nemtudom. -
#372 így van!
van is egy ilyen szólás..vagy mi,hogy ,,a fegyver nem öl embert,az ember öl embert''
amúgy,aki ölni akar,annak mind1,hogy van-e stukkere vagy sem
akkor megölhet: bicskával,karddal,láncfűrésszel,sarlóval,csavarhúzóval..de még egy kis székkel is,ha jó helyre üt vele -
okmt #371 Azzal is van 1 kis "hiba" hogy sajnos aki eljut oda hogy használnia KELL utána nagyobb darálóba dobják mint a támadót,rablót, stb.Hiába mondja a törvény ,alkotmány hogy ami az enyém(ponosabban magántulajdon) szent és sérthetetlen nincs így.Lentebb olvastam hogy a sok fegyverrel az a baj hogy öl.Az ember öl amit 1db 1500ft-os baltával is megtehet.Ha valaki bekattan mind1 mi van nála.Szerintem igy is van gyilkosság és a statisztika szerint 1% alatt van a hivatalos fegyverrel elkövetett büncselekmény.Ebbe beletartozik az olyan is aki hivatalos fegyvert használt de nem volt alapja,igaza, stb. -
PuskasOcsi #370 LOAL! 1-2 vateras ar odabasz... :D
Uma P22 40E-ert...
Azert a tobbseg ahogy nezem realis. :) -
PuskasOcsi #369 Latom egyket dologban nem vagy kepben. :)
"Alfa,Röhm,Walther - igen,a német stukik kiválóak"
Az a Walther az Umarex lesz, amibol sok cucc nem valami jo es tularazottak...
"Az ekol,voltran,keserű navy(gagyi másolata az igazi keserűnek)"
Masolata? WTF? A Keseru navy, viper, stb azok mind torok Voltran/Ekol cuccok, amiket a Keseru forgalmaz magyarorszagon.
Ha joltudom, akkor "Made in Hungary" van rajuk irva, ami erdekes... :D
Megsugom, hogy a GP-k nem loszerrel, hanem toltennyel mukodnek (nem mindegy). :)
A keseru fele eles konverziok ugytudom, hogy nem visszaalakithatoak. -
#368 amúgy mégis milyen munka van,ahol fegyverekkel foglalkozhatnék?
rendőr nem leszek
katona lennék,ha lenne Magyar Hadsereg,de nincs...NATO katona meg nem leszek,mert nem fogok amerika kapzsiságáért meghalni annak a golyójától,akit szintén elnyomnak a pénz,olaj,hatalomért -
#367 olvasd el légyszives,azt a hosszú írásomat...MAGÁNTERÜLETI önvédelemre
nem arra,hogy az utcára vigyék és lövöldözzenek vele,mint a filmekbe:S
az kéne még -
#366 Nem ilyen egyszerű.
Amerikában szó szerint mindennaposak a civil lövöldözések utáni halálos áldozatok.
A gyilkos indulatot meg fegyverrel lehet a legegyszerűbben véghezvinni, mert azzal van a legkevesebb macera és sokkal nagyobb az esélye, hogy használja valaki, mintsem hogy hatékony fegyver híján lassan lenyugodna.
Nekem személy szerint nem hiányzik az, hogy mindenki fegyverrel mászkáljon az utcákon, de az otthonát azért hadd védje meg az ember anélkül, hogy lecsuknák. -
#365 minden komolyabb bűnöző családnál fegyver van,és nem 1 db...
ezek nagyrészt nem fehérek,építési "vállalkozók"...és,ahogy láttam 1 szobára 4 stukker jutott...mégcsak nem is rejtegették
1 az ablakpárkányon
2 a fiókba(véletlenül belenéztem)
1 a szekrénytetején...
:S én így nem érzem magam biztonságban...és állítólag a pincében még voltak gépkarabélyok is,ezt én nem láttam,csak apám,de neki elhiszem(miért hazudna?!) -
#364 badarság amiről beszélsz.
azzal hogy engedélyezik csak mégtöbb fegyver lenne.
őszintén én örülök hogy nem lehet akárkinél fegyver...
"aki akarja úgyis beszerzi"
ja. csak így 10.000ből egy embernek van éles
úgy meg minden második bűnözőnél fegyver lenne. persze felelőtlenül használná stb.
én nem akarok meghalni. szóval SEMMIKÉPP! -
#363 tudtátok,hogy a világon Anglia után Magyarországnak van a legszigorúbb fegyvertörvénye
míg amerikában ez alkotmányos jog,ami annyit tesz,hogy 21éves kort betöltve,bármilyen kaliberű fegyvert vehetsz,és tarthatsz otthon
van,akinek pl. tankok is vannak,légvédelmi löveg,vadászgép(őrült amerikaiak)
szlovákoknál is lazább a fegyvertörvény
a finneknél pedig 15éves kortól! lehet élesfegyvert venni
de asszem angliában a kiskaliberü forgótáras pisztolyokat gyűjthetik engedély nélkül....
----
Ti engedélyeznétek magánterületen való éles fegyvertartását?
én igen.
okai:
- mivel az impotens rendőrségünk képtelen megvédeni minket,mi megtennénk
- a fegyverek legalizálása visszaszorítani a bűnözést,mert a bűnözőknek számolnia kéne azzal,hogy lehet,ott hagyja a fogát
- ezzel minket segítenének,mert aki bűnöző,annak az illegális fegyvertartás/használat csak 1 + vádpont...nem érdekli,úgyis beszerzik a feketepiacon,amit kell
- minden legálisan vehető fegyveren lenne sorozat szám,nem úgy mint a bűnözőkén(amelyek mai napig a FÉG által gyártott hatástalanított fegyverek,ügyes visszaalakításával újra lőképes lett,és így sorozatszám nélküli)
- 9mm-es maroklőfegyver,golyóspuskát,sörétes puskát engedélyezném,persze csak megfelelő feltételek mellett
pl.
- 18,de inkább 21éves életkor
- büntetlen és fedhetetlen előélet
- pszichológiai vizsgálat
- általános EÜ vizsgálat
- fegyverismereti,használati ismeretek
- egy kis jog,hogy tudja mi a helyzet önvédelem esetén
talán ilyen feltételekkel lehetséges lenne,de persze a balesetek nem zárhatóak ki,meg persze az önbíráskodás sem
de én úgy vagyok vele,aki ölni akar,az megteszi pisztoly/puska nélkül is...egyszerűen leszúrja stb. -
TomBond #362 "mellesleg egy fegyver,ga éles,ha gáz,ha lég,akármilyen...felelősségel jár"
Ebben tökéletesen egyet értünk!