• BlackRose
    Nekem tegnap érkezett egy hosszú és terjedelmes email és épp most értem a végére :) tehát ennek az email-nak vége. És már elég sok éve használom, ezért nem "e-mail" hanem csak "email" az én szótáramban (és az RFC és IETF-ében is).

Az email is változik, nem hal meg... valamikor szinte 100% kommunikációt jelentette a hálózaton ma már érezhetően kevesebbet, előbb vagy utobb a formális kommunikációra szorul ki. De nekem általában az a bajom a rövid és real time kommunikációval mint a nem felkészült beszédel is, általában nincs átgondolva és sok benne a hülyeség. Egyszer mondta valaki, hogy a haditengerészet nagyon jó azért mert a hajók lassan mennek és van idő átgondolni a dolgokat... az email is ilyen, megírjuk, átnézzük, csiszoljuk, javítsuk a hülyeségeket és amikor már elfogadhatóan értelmes akkor elküldjük. Valós idejű IM esetében rohadt sok a "szemét" az átgondolatlan mondatok és a hülyeségek. Ez sok esetben nem fontos, de mivel esetenként igen is fontos az email fennmaradása szinte biztosított. De az, hogy változni fog az is biztos.