Közeleg az e-mail vége?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
a szerzõ ugyanaz...
egyébként meg mit gondol, majd twittere meg facebookra fogom kiirni a céges komunikáciot? vagy web2 azt jelenti minden mindenkire tartozik? ... pff
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Fákjúal!
Kíváncsi voltam, mi sül ki ebbõl, úgyhogy én is küldtem kérdéseket az email-címekre, miszerint: Hol láttad a profilomat, amikor nem is vagyok tagja közösségi oldalaknak? Honnan vetted az email címemet?
Viszontválaszban áradozott, hogy milyen király, hogy válaszoltam, habár a kérdéseimre nem felelt; küldött viszont képet magáról, meg valami telefonszám is volt az emailben, és a személyes adataimról faggatott. Ezt két néven, két hölgy kábé 6 óra eltéréssel csinálta. Aztán bemásoltam egyiknek a másiktól, a másiknak az egyiktõl származó levelébõl egy-egy idézetet, és megkértem, hogy a továbbiakban szíveskedjenek nem teljesen hülyének nézni.
Szóval ravaszodnak az adathalászok.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
http://bulvarvilag.hu/hopp/?id=55059
Ajánlott olvasnivaló:
A gazdasági reklámtevékenység alapvetõ feltételeirõl és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény, 6. § (1) bekezdés, mely alapján s*ggbekuki jár a küldésért, ha elõzetesen nem egyeztem bele, és innentõl kezdve másodlagos, hogy van-e leiratkozási lehetõség, mert az csak azt befolyásolja, hogy egy kis, sárga fiatalember, vagy pedig egy nagydarab néger tossza meg hátulról a küldõt, az eksön garantált.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Magyarországon lehet küldeni reklámlevelet emilben, de a gyanútlan juzernek szólni kell, hogy miként tud leiratkozni. Ha ezt nem teszik meg, akkor akasztani lehet."
Ez a mindenhol így van, a spam a _kéretlen_ reklám levél. Be is baszna, ha feliratkoznál hírlevélre és aztán büntethetõ lenne aki küldi, mikor még te kérted :)
Ha te iratkozol fel egy reklám hírlevélre, akkor szabályos ha kapod azt(leiratkozási lehetõséget a levélben fel kell tüntetni).
És igen, ez év augusztusától lép életbe a törvény, mely szerint büntetõjogi besorolást kap a spamelés, tehát akár két évig terjedõ szabadságvesztéssel is súlytható a pénzbüntetés mellett az aki spamel.(aztán persze meglátjuk ennek mi értelme, hisz a legtöbb esetben lenyomozhatatlan a dolog...)
Mondjuk 1-2 nap után jókat lehetne anyázni az ügyfelekkel, hogy ki mit is mondott...
Elõször is Berta Sándor kap tõlem egy beutalót Balázs Ricsihez, hogy kicsit fejlessze a szakmai tudását. Megjegyzem, Ricsi is sokat volt csesztetve itt a fórumokon, de megérte. Most már úgy muzsikál, hogy meg kell fontolni felterjesztését egy Pullitzer-díjra, vagy azzal egyenértékûre. :-D
2. (a fenti volt az 1-es):
Magyarországon lehet küldeni reklámlevelet emilben, de a gyanútlan juzernek szólni kell, hogy miként tud leiratkozni. Ha ezt nem teszik meg, akkor akasztani lehet.
3. Én hiszek az emilben, de csakis a webes felületûben. Annak nincs értelme, hogy kismillió juzernek kiküldik a saját PC-re az emileket, és telepíteni kell kismillió tûzfalat és szemétszûrõt. Ezt a feladatot már központilag, szerverszinten el kell látni. Én ezt kb. 12 éve erõltetem, és beérett a gyümölcs, mert manapság a legtöbb levélszerver tud szûrni.
De, a legjobb a Gmail, akárki akármit mond is. Lehet, hogy eltárolnak, lehet, hogy kémkednek, de maga a szolgáltatás príma.
Kara kánként folytatom tanításom.
Amúgy meg olyan, mintha azt mondanánk, hogy váltson mindenki motorra, mert a kerékpár már gagyi - kérem, teljesen más a kettõ, nem váltja ki egyik a másikat.
Bírom az ilyen "használjunk kockát, mert a kerék már elavult" feltalálásokat.
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.
fizess köcsög
.
nem
.
jóvan per
.
dögöjjmeg
.
de az én apukám erõsebb
.
"Az MSN, a Facebook és a Twitter korábban egyetlen e-mail megírása és elküldése is feleslegessé válhat. Az ok: a web célja a felhasználók és a hálózatok összeolvasztása."
Más cikkek meg arról írnak, hogy mennyi internetfüggõ van. Namost akkor a web célja, hogy mindenki internetfüggõ legyen? Ennél nagyobb baromságot még nem olvastam.
Ha az e-mail eltûnõben van, akkor vajon a postai levél miért nem tûnt el már régen? Hiszen az e-mail azt hivatott kiváltani... Ja hogy nincs mindenkinek internet-je.
Az e-mail nem fog eltünni még 20 év múlva sem, és akinek van egy kis józan esze, az látja ezt. Legfeljebb biztonságosabbá válik, de az azonnali üzenetküldõk nem fogják kiszorítani. A két szolgáltatásnak teljesen más a célja.
Cikk: 1/5
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
LOL, a cikk-írás az sg-re meg még bonyolultabb :)
Steam:chase_2021|Origin:CHS2021|Uplay:chase2017 i7-9700K@4900|GTX970oc|ASUSTUFZ390-PLUSGAMING|16GBDDR4-2400|Win10x64|pirosegérpad
helyesen : "Az MSN, a Facebook és a Twitter koráBan..."
én legalábbis csak így bírom értelmezni a mondtatot :)
Elösször lõjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
Ugyanez a baja az SPF/Sender ID-nek is. Tökéletes megoldást biztosítanának a problémára, de amíg nem kötelezõ beállítás minden szerveren, addig szart sem ér.
Az email is változik, nem hal meg... valamikor szinte 100% kommunikációt jelentette a hálózaton ma már érezhetõen kevesebbet, elõbb vagy utobb a formális kommunikációra szorul ki. De nekem általában az a bajom a rövid és real time kommunikációval mint a nem felkészült beszédel is, általában nincs átgondolva és sok benne a hülyeség. Egyszer mondta valaki, hogy a haditengerészet nagyon jó azért mert a hajók lassan mennek és van idõ átgondolni a dolgokat... az email is ilyen, megírjuk, átnézzük, csiszoljuk, javítsuk a hülyeségeket és amikor már elfogadhatóan értelmes akkor elküldjük. Valós idejû IM esetében rohadt sok a "szemét" az átgondolatlan mondatok és a hülyeségek. Ez sok esetben nem fontos, de mivel esetenként igen is fontos az email fennmaradása szinte biztosított. De az, hogy változni fog az is biztos.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
"Az e-mailt persze nem kell temetni, ellenkezõleg. "
Akkor most hogy is van ez?
Nagyon értelmes cikk. Kétlem hogy az email megszünik. Céges levelezés mindig is lesz, max fejlõdik, de tuti nem fogok az ügyféllel realtime chattelni msn-en. Vicces.
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc