• B0nFire
    Már a spammerek és az adathalászok is megpróbálnak személyesen átcseszni. Épp a napokban kaptam 2 különböző feladótól szinte azonos tartalmú emailt. Miszerint meglátta a profilomat (többszöri visszakérdezésre sem árulta el, hol), ő egy szudáni szerencsétlen, akinek az apukája arannyal és gyémánttal biznicelt Dél-Afrikában és Európában, csak nemrég légiszerencsétlenség érte, ezért ő most (a szudáni hölgy) éppen menekülttáborban van - itt az összefüggést sehogy sem bírtam kihámozni, hogy következik egyikből a másik, illetőleg hogy lehet a menekülttáborokban internetezni.

Kíváncsi voltam, mi sül ki ebből, úgyhogy én is küldtem kérdéseket az email-címekre, miszerint: Hol láttad a profilomat, amikor nem is vagyok tagja közösségi oldalaknak? Honnan vetted az email címemet?

Viszontválaszban áradozott, hogy milyen király, hogy válaszoltam, habár a kérdéseimre nem felelt; küldött viszont képet magáról, meg valami telefonszám is volt az emailben, és a személyes adataimról faggatott. Ezt két néven, két hölgy kábé 6 óra eltéréssel csinálta. Aztán bemásoltam egyiknek a másiktól, a másiknak az egyiktől származó leveléből egy-egy idézetet, és megkértem, hogy a továbbiakban szíveskedjenek nem teljesen hülyének nézni.

Szóval ravaszodnak az adathalászok.