kvp#61
"hát lehet, hogy nem a killzone nem tetszett, hanem maga az fps műfaj, nem tudom mivel összehasonlítani. az utsó fps amit játszottam talán a quake 2 volt. azt hittem azóta már sokkal többet fejlődött a játékipar, de nem."
Fejlodott. Ott van egy par mmofpsrpg, ahol a harc fps, a sajat embereket is meg lehet sebezni (friendly fire) es a loszert azt vagy legyartod, vagy megveszed, vagy elszeded a masiktol, vagy ellopod egy ladabol (fel kell torni, ha boltban teszed akkor a boltos npc valoszinuleg fegyvert rant rad, de oket is le lehet loni), esetleg kerhetsz a haveroktol akkor odaadhatjak vagy odadobhatjak ha tavolabb altok. Ha meg felvesz valamit az ember, akkor lathatja ahogy a karakter lehajol erte es elrakja, ujratoltesnel ugyanugy latszik amig szoszmotol vele. Mindezt egy 2000-ben kiadott multiplayer online fps jatekban (neocron volt a neve)!!! A vicc az, hogy ha dobjuk a loszert, az ballisztikus palyan megy mint egy granat, tehat lehet mandinerbol is atdobni par cuccot a masik fedezek mogott guggolo csapattarsnak.
ps: Mindezt megfejelve egy 3d-s sisakkal (megfelelo sztereokonverter-es kartyaval), egy dancemat-bol atalakitott erzekelo szonyeggel es egy fegyvermarkolat formaju trackpad-es egerrel eleg jo hangulatot lehet osszehozni. Az wii es uj ms natal is valami hasonlora jatszik, csak a technika melle kell egy megfeleloen szabad 3d-s vilag is.