61
-
kvp #61 "hát lehet, hogy nem a killzone nem tetszett, hanem maga az fps műfaj, nem tudom mivel összehasonlítani. az utsó fps amit játszottam talán a quake 2 volt. azt hittem azóta már sokkal többet fejlődött a játékipar, de nem."
Fejlodott. Ott van egy par mmofpsrpg, ahol a harc fps, a sajat embereket is meg lehet sebezni (friendly fire) es a loszert azt vagy legyartod, vagy megveszed, vagy elszeded a masiktol, vagy ellopod egy ladabol (fel kell torni, ha boltban teszed akkor a boltos npc valoszinuleg fegyvert rant rad, de oket is le lehet loni), esetleg kerhetsz a haveroktol akkor odaadhatjak vagy odadobhatjak ha tavolabb altok. Ha meg felvesz valamit az ember, akkor lathatja ahogy a karakter lehajol erte es elrakja, ujratoltesnel ugyanugy latszik amig szoszmotol vele. Mindezt egy 2000-ben kiadott multiplayer online fps jatekban (neocron volt a neve)!!! A vicc az, hogy ha dobjuk a loszert, az ballisztikus palyan megy mint egy granat, tehat lehet mandinerbol is atdobni par cuccot a masik fedezek mogott guggolo csapattarsnak.
ps: Mindezt megfejelve egy 3d-s sisakkal (megfelelo sztereokonverter-es kartyaval), egy dancemat-bol atalakitott erzekelo szonyeggel es egy fegyvermarkolat formaju trackpad-es egerrel eleg jo hangulatot lehet osszehozni. Az wii es uj ms natal is valami hasonlora jatszik, csak a technika melle kell egy megfeleloen szabad 3d-s vilag is. -
Sir Ny #60 hát nem tudom, nekem nem sok jött le belőle. az első pályán benn voltam valami űrhajóba, aztán a csávókák magyaráztak valamit angolul, ellenség meg sehol. ki is léptem. szerencsére ott valaki elvitte a második pályáig, így onnan kezdhettem. ott ilyen tök sötét volt, volt egy csomó szögesdrót meg egy csomó olyan ellenség, ami a logo-ban van. de ami nem tetszett benne, azok a haverok. volt két emberke, akik a térkép fölé görnyedtek, és mutogattak egymásnak. előrántottám a kiskést, és le akartam őket kaszabolni. kaszabolom kaszabolom őket, amikor látom, hogy fröcsög belőlük a vér, nincs rajtuk egy karcolás se, nem is látszik már semmi a térképből, de azért csak mutogatnak egymásnak a vértócsában. gondoltam biztos valami haverok, és lesz szerepük a történetben. megyek tovább, találkozok egy másik haverral, akit simán leütök, de nem hal meg, és kiírta, hogy nyomjam meg az O-t. megnyomtam, erre feléledt. és ment tovább nyírtani az ellenséget. érted, leütöm, meggyógyítom, és mintha mise történt volna, csak úgy megy tovább o_O. a másik nagyon gáz meg az, hogyha meglőnek, akkor a saját vérem a kontaktlencsémre fröcsög. WTF?! hát ez übergáz. amúgy nem láttam belőle sokat, mivel nem tudtam továbbjutni a pályán, mentem jobbra, balra, sehol semmi. az ellenség a szögesdrót mögött volt a lépcsőn.. a harmadik übergáz dolog, meg az, hogy a fődön hever a töltény. de most tényleg. nem tudták volna megoldani, hogy a haver odajön hozzám és ad töltényt, esetleg azt, hogy az ellenség töltényét veszem el, nem, inkább a földön hever egy ládika, rámegyek, és akkor belekerül a zsebembe a töltény. (!) hát lehet, hogy nem a killzone nem tetszett, hanem maga az fps műfaj, nem tudom mivel összehasonlítani. az utsó fps amit játszottam talán a quake 2 volt. azt hittem azóta már sokkal többet fejlődött a játékipar, de nem. -
#59 ez nekem is tetszett:
"és az exkluzívok közül egyedül a killzone 2-vel játszottam (egy elektro word-ben). nem tudom mi tetszik benne több mint egymilla embernek, de szerintem rohadt szar.)"
hát öcsém tökéletes tesztkörnyezet....ha beültetnélek a 40"-os elé,800wattnyi házimozi közepébe,sokkot kapnál...Bár a játék korántsem tökéletes,de a hangjába,képébe még csak véletlenül sem lehet belekötni,maga a harci káosz pedig simán elfeledteti a hibáit....Ráadásul a multiplayer supportja gyakorlatilag egyedülálló a piacon,minden hibát,kérést,pillanatok alatt lereagálnak,izomból figyelik a fórumokat,és dobálják ki a térképeket...Ehhez képest mondjuk egy Infinty Ward hozzáállása a cod4 kapcsán....pppffff....inkább hagyjuk. -
huanito #58 Én azt hittem, hogy van PS3-ad, mikor vitatkoztunk, erre kiderül, hogy semmilyen géped nincs. Akkor miért vonsz le következtetéseket? Nekem van 360-am ezért írok véleményt a témában. Honnan tudod, hogy amit leírsz az igaz is? -
#57 Szerintem valamikor majd ki fogják adni. -
tomcsa4 #56 Természetesen elfogadom a véleményed. Bocsánatot kérek a sértegetések miatt.
-
#55 Narumon(#50): Azért angolositanak rendesen, a dses kingdom hearts is még két honap és ideér, a wiis final fantasy ccröl is tudni lehet a pontos megjelenési idöpontot, nem hiszem el, hogy még az egy **rva final fantasy/kingdom hearts mellékszálat is jobban megéri kiadni nyugaton mint A FÖSZÁLAS DRAGON QUEST 9et!!! -
cateran #54 Aztaleborult szivarvégit..ennyi marhaságot 1 kommentben..:D
néhány gyöngyszem...:
"tehát elég a netezéshez egy kopasz pc sok giga hellyel (adattárolónak)"
Tehát ahhoz hogy érdemben multimédiás lejátszónak használjam,kell vennem 1 pc-t? Meg netezéshez is? Melyik ujjadból szoptad ezeket az ökörségeket?
"ugyanis a ps3-hoz az internet ingyenes"
No,és milyen sávszélességgel áruljákM? Ramélem minimum 4 Mbit down....
"a rengeteg ingyenesen letölthető demó"
Döbbenetes..láttál már fizetős demot? Meg hát respect..más platformra nincsenek demok...
"hogy a pc-sek ilyet sose fognak látni mert az online játékok 80%-a is lopott tehát nem igazán tudnak online játszani."
Nyilván sokan játszanak csak online játszható játékokkal,amikkel aztán nem lehet online játszani,mert warezolt....
"Lehet itt az ms-t imádni, de egy év alatt becsengeted az ms-nek azt a pénzt a hálózati elérésért ami a két gép közötti árkülönbség"
40 font lenne a különbség? (ennyi ugyanis a gold 1 évre...de mintha ennél valamivel több lenne a difi....)
"Baromi nehéz lehetett egy box-ot összetákolni pc alakatrészekből"
Szerinted a Ps3 miből van? Már a Cell is elérhatő Pc-ben (más kérdés hogy csak segédproci és semmi értelme...)
-
#53 látom neked nagyon fáj az mkv támogatás hiánya...Jópár módszer van arra,hogy futtasd a ps3-on(Ps3 mediaserver,Mkv2vob)....persze értelemszerűen a Sony nem fogja a bluray alatt vágni a fát egy hivatalos supporttal.....
Részemről így is kényelmes és kultúrált mkv-t nézegetni a ps3-on,bár mondjuk mostanában inkább érdekelnek a teljes bluray ripek,ugyanis megoldották a lejátszását(multiavchd),kicsit más feeling truehd/DTS-HDMA hanggal és 35-40mbites képpel nézegetni a filmeket...
-
#52 Elnézést, igazad van, én sarkítottam nagyon a nagyon a fogalmazásommal, persze csak a témával kapcsolatban értettem, hogy "külsős nyugati hardcore exkluzív AAA" címek nincsenek.
Ami így belegondolva elég nevetséges, de az ipar tényleg ezzel mentegetőzik:
"A Wii csak egy divathullám! Nincs értelme játékokat kiadni rá, úgysem veszik!!"
-De A Wii Play, A Wii Fit, a Wii Sports Resort mind nagyon sikeres lett!
"Ezek csak casual játék-utánzatok! *Igazi* játékokat már nem vesznek!"
-De a Galaxy, az SSBB, és az MK Wii vannak olyan hc-k mint az elődeik, mégis sikeresek!
"Ezek Nintendo belsős játékok! A mi külsős hardcore játékaink már nem fogynának!"
-De Japánban egy külsős hardcore játék is nagy siker lett!
"Ööö... Japán nem ér. A külsős hardcore játékokra NYUGATON nincs kereslet"
A HD konzolok között azért van olyan sok multiplatform, mert a két konzol gyakorlatilag ugyanaz, egyedül az lehet ok az exkluzivitásra ha a MicroSony megfúrja a rivális megjelenést.
Wii-re meg külön kéne fejleszteni, épp ezért én úgy látom hogy a verseny sokkal inkább a HD exkluzívok, Wii exkluzívok, és a HD-Wii multiplatformok arányán múlik majd. -
Sir Ny #51 nem tudom, miért akarsz te mindenáron ps3 xbox360 összehasonlítgatásokat csinálni, én azt állítom jobb később kijönnie egy konzolnak, te meg azt, hogy a ps3 szar. mivel az jött ki később, így lényegében ellentmondunk egymásnak, bár tökmás témában.
a nagyobb teljesítmény (természetesen csak a kiaknázható teljesítmény) szinte garantálja a szebb képet. mivel egy multiplatform játéknál a játék történet, hang, stb. ugyanaz, így az egyik konzol csak képminőségben lehetne jobb a másiknál. (persze ez a jelenlegi generációnál nagyobb teljesítménykülönbözetre vonatkozik, itt most szinte ugyanannyi teljesítményt raktak a gépbe. a ps3-nak jobb a GPU-ja, a memóriája kicsi, a processzora meg szimplán szar (logikusan az xboxban akkor ezek fordítottja van) )
abban, hogy több exkluzív van boxra, nem értek egyet veled, valaki egyszer írta a fórumon, hogy egyszer összeszámolta a két gép exkluzívjait, a boxon 1xx volt, a ps3-mon meg 1xx+4 volt (a pontos számokra nem emléxem, csak arra, hogy mindkettő 100 és 200 között volt, és a ps3nak néggyel több volt (hogy miért szeretem ennyire a zárójeleket, ne kérdezd. szinte több szöveg van zárójelben, mint zárójelen kívül)) (a játékok minőségéről nem tudok nyilatkozni, nincs semmilyen konzolom, és az exkluzívok közül egyedül a killzone 2-vel játszottam (egy elektro word-ben). nem tudom mi tetszik benne több mint egymilla embernek, de szerintem rohadt szar.)
azzal szintén nem értek egyet, hogy a ps3 játékok a japán piacot céloznák meg. bár először mindenki ezt hitte, és a japán játékszeretők vettek ps3-at, az FPS kedvelők meg xboxot, de valamiért fordítva lett, xboxra mentek a jrpg-k, ps3-ra meg az FPS-ek -
#50 Pont erről bezsélünk. A fejlesztő is tudja, hogy USA-ban EU-ban nem fog rekordokat döntögetni ezért nem forditanak plusz erőforrásokat a lokalizációra, csak olyan szép lassan tessék lássék módon. -
tomcsa4 #49 Boxra sokkal egyszerűbb fejleszteni. Rugalmasabb is. Persze voltak túlmelegedési problémák ez is igaz. Ja és még egy fontos és ez neked nem fog tetszeni, de leírom.
Boxra van warez. Ez is számít. Hiába vannak húha de jó eladások, akkor is a warez fontos szerepet játszik egy Box játékosnak az életében. -
tomcsa4 #48 Bocsi, akkor én is visszaszívom a sértéseimet.
Egy konzolt nem csak a teljesítménye határoz meg. Persze ha szaggat rajta a játék (Box 360-ra van egy-két olyan játék, ami már röcög), az gáz. Na de a konzolra a könnyű fejleszthetőség a legfontosabb. Hiába PC-sedett el, még mindig ez a szempont. Persze sokkal jobbak az eladási mutatók, mint PC-n, ezt aláírom.
És hiába skáláz előrébb, ha változik a piac. PS3-ban is DX9-es vezérlő van. Ráadásul a HD atyaúristenének kiáltották ki és az időközben elterjedt mkv formátumra fel se készítették. Ez gáz. Legyen akármilyen erős a központi egysége (mert az, ezt is aláírom). Ráadásul PS3-ra még mindig kevesebb az exkluzív cím, ami egy konzolnak elengedhetetlen. Miért kevesebb? Az eladási mutatók miatt. Persze az olyan játékoknál, melyek eleve csak a japán piacra készülnek nem baj. (Pontosabban elsősorban oda szánják). -
tomcsa4 #47 Olvasd már vissza magad. Box 360 több mint 1 évvel hamarabb jött ki, mint a PS3. PS3 hardverben előremutató. Viszont sokkal veszteségesebb és még az olcsóbb gyártás ellenére is az. Erről szólt a fáma és erre panaszkodik a Sony.
Szóval elég nagy paraszt vagy. Ráadásul még hülye is. Nem is tudom honnét vetted ezt a "megéri később kiadni, mert akkor előrébb lehet skálázni a teljesítményt". Szerinted egy konzolnak csak a teljesítményét mérik? -
Sir Ny #46 na jó, ez egy kicsit értelmetlen lett. most leírom neked azt, ami a szívemet nyomja. ha arról írok, hogy szerintem jobban megéri később kiadni egy masinát, akkor nem azt szeretném válaszul kapni, hogy a SONY ilyen szar meg olyan szar, hanem azt, hogy "szerintem jobban megéri hamarabb kiadni egy masinát ezért meg ezért (itt érvek)", esetleg azt, hogy "szerintem is jobban megéri később kiadni, csak az egyik érveddel nem értek egyet ezért meg ezért", esetleg azt, hogy "szerintem is jobban megéri később kiadni, és van még egy érvem hozzá azokon kívül, amit leírtál"... szóval nekem semmi bajom nincs azzal, amit írtál, csak az, hogy elvileg az én üzenetemre válaszol, és gyakorlatilag arról szól, hogy a SONY balfasz, a Microsoft meg az Atyaúristen. (nem akartam megsérteni a drágalátos Microsoftodat, csak sajnos nem tudok nagyobb jelzőt kitalálni az Atyaúristennél. esetleg 42. igen, ez jó lesz, a SONY 24, a Microsoft meg 42) -
#45 "mind az európai-amerikai, mind a japán kiadók külön kezelik a japán piacot."
Sajnos ebben igazad van, pl a final fantasy 13 még meg sem jelent, de már készül az angol szinkron is, a Dragon Quest 9 meg már rég kinnt van japánban, eladási rekordokat döntöget, DE MÉG EGY NYAVAJÁS AMERIKAI MEGJELENÉSI DÁTUMOT SEM TETT MÉG KI AZ ENIX!!! :( -
#44 Na azért már volt jópár példa rá, jópár komolyabb belsős cím (metroid 3, mario galaxy, zelda tp, SSBB), Fatal Frame 4, Tenchu4, ami komolyabb exkluzív cucc, és nem port, mellesleg a másik két gépre sincs nagyon sok komolyabb exkluzív cím a belsős címeket kivéve, a komolyabb nagyobb költségvetésű külsős címek nagyobbrészt mind multiplatformok lettek. Ja és nem csak a wii, de minden más konzol eladásait is meg szokta dobni egy komolyabb exkluzív cím megjelenése, pl amikor megjelent a halo3, fable2, nem kevéssel több boxot adtak el mint máshol. -
Sir Ny #43 ááá, behalok. az első pár mondat után már reflexből azt akartam írni, hogy "hozzánemértésed már szinte nekem fáj", de aztán inkább továbbolvastam, és még nagyobb baromságokat írtál, erre a végén ott a //"De csag fröcsögj nyugodtan olyan dologról amiről fingod sincs. "// szöveg... részvétem. -
Sir Ny #42 te direkt vagy ilyen hülye, vagy nekifutásból? azthiszem jót tenne neked, ha elmennél vécére, túl sok szar van már a fejedben! -
#41 Nem vagyok biztos benne hogy igazad van, Japánban, és a világon is a MH3 éppen hogy az első példák között van egy komoly Wii exkluzív játékra, eddíg ott is, mint mindenhol, felváltva ment a casual szutyok, az "igazi" játékok átportolása, spinoffjai, stb.
Amióta a MH3 megjelent, kb százerrel több Wii-t adtak el mint szoktak, vagyis elég sok japán kockának nem volt Wii-je.
Ugyanakkor jobb helyeken még a nyugati kockák is megengedhetik maguknak hogy több konzolt vegyenek, aztán ők azok akik csak panaszkodnak hogy gyűjti a port, de azért ott van készenlétben.
A COD vagy a TES pedíg nem azért nem lesz Wii exkluzív mert nyugaton ezt nem leheet megcsinálni, hanem mert még soha senki nem is próbálta. Nem tudsz EGYETLEN komoly Wii-exkluzív játékot sem felsorolni ami ezekkel egy szinten lenne.
Vagyis most már egyet igen, de gondolom ez lesz a kiadók első kifogása hogy "ja, úgy tűnik *Japánban* fogynak a jó játékok, de itt nem, nem, csakazértsem, ezek itt retardált casualok, nem vesznek semmi jó játékot, nem, a Madworld is megbukott, nyilvánaló hogy a COD ugyanúgy megbukna..."
-
SityiSXT #40 Nem akarlak elkeseríteni, de narumonnak igaza van. Az egy más kultúra, mások a piaci igények, sőt, meg merem kockáztatni hogy mind az európai-amerikai, mind a japán kiadók külön kezelik a japán piacot. Innentől fogva nem sok értelmét látom az összehasonlításaidnak. -
#39 Te nagyon rá vagy kattanva ezekre a japán cuccokra, csak észre kéne venni, hogy európában és amerikában más a sztenderd és a kultúra. -
#38 Én nem nagyon akarok ebbe beleugatni de azért te is bazi nagy baromságokat irsz ám. Ráadásul akik átmentek játszani mert nem tudták eldönteni, hogy ps3 vagy xboxot vegyenek azok xboxot is láttak? Vagy azért választották végül a ps3-at mert azon nézett ki rosszabbul a game? Mindkettő ugyanannyira van PC alkatrészekből összerakva, ezt nem is értem mire irtad. Az achivment rendszert meg a sony próbálgatja lemásolni folyamatosan az mstől.
Persze van amiben a ps3 jobb, van amiben az X de bárki könnyen el tudja dönteni, hogy mire van szüksége, attól, hogy hadoválsz még nem lesz jobb az egyik a másiknál. -
#37 "alapvetően más a célközönség" Nyugaton igen, de japánban nem, ott pl wii exkluzív lett a japán WOWjának is nevezett monster hunter harmadik része, és több fogyott belőle az első két hétben, mint akármelyik ps2 részből, nyugaton ezt persze nem lehetne megcsinálni például egy wii exkluzív Call Of Dutyval. Vagy pl wiis lett a dragon quest 10 is, ez is kb olyan, mintha itt wii exkluzív lenne az elder scrolls 5, ami persze -sajnos- nem fordulhat elő... -
SityiSXT #36 Én csak azt mondtam, hogy egy platformról tudok, ahol ez bizonyítottan működik. Ha a PS3-nál is, az csak jó, de szvsz 250 GB alatti háttértárral nincs sok értelme, mert tényleg csak töltögetés-törlés lesz belőle.
És nem bírom megállni: achievement rendszer PC-n is van, ráadásul mindjárt kettő: az egyik a Boxos rendszer Games Fow Windows megfelelője, a másik a Steam achievemnt rendszer. De nyugi, nem hiszem, hogy ez a legfőbb döntő tényező a két konzol között (sem a PC-t, sem a Wii-t nem érzem vetélytársnak a PS3-X360 csatában, mert bár van közös területük a játékpiacon, alapvetően más a célközönség). -
tomcsa4 #35 Jajj de ügyi vagy, ohgy neked van. Tudod ha valamit nem készítenek fel egy adott feladatra, azt (pláne szoftveresen) nem fogja tudni pótolni. Ráadásul majd azért veszek valamit 100 ezerért, mert majd pótolják a hiányzó dolgokat. Okosvagy. De az mkv konténerformátumot úgy se fogja kezelni, csinálj bármit.
PS3 Home.hoz hasonló van a Boxhoz is, sőt achievement rendszer is. Ja és nem a Sony találta fel ezt.
Képzeld, PC-n is jól lehet online játszani. Az meg ohgy melyik tábornál vannak nagyobb linkek (faszfejeket akartam írni), akik elrontják a netes játékot nem tudom.
Feláron vehetsz blu-ray lejátszót a boxhoz is.
Konzolok el PC-sednek, ez alól a PS sem kivétel.
Ahhoz képest, ohgy van PS3-ad, elég buta vagy.
Ja és nem ingyen internetet adnak hozz te nagyon okos, hanem ingyen netes felhasználói felülete,t azaz a Home-ot. Ennek a használata ingyenes. -
Callisto #34 Oké, és XBox 360-at meddig használtál? (Én egyiket sem használtam, csak nem szimpi ha oda-vissza fröcsgönek emberek mikőzben egyik sem ismeri mindkét oldalt megfelelően.) -
#33 A ps3 megoldotta. Minden játék amit megvettél újra letölthető (azt hiszem 4 példányban) Ha már a 4. gépedet cseréled akkor ott valami gáz van. -
#32 Tomcsa létszik hogy neked nincs PS3-ad. Nekem van!
Tudod kb havonta kap egy oprendszer frissítést közvetlenül a netről, tehát ha valami fontos file lejátszás kimarad pótolni fogják.
Egyébiránt meg ott a mediaserver, és ügyes pc-s fiúk már írtak olyan progit, hogy elindítod a pc-den az emeleten, és a ps3 az összes meghajtót látja a pc-den, és az azon tárolt filmeket, a nagy lcd tv-n simán lejátsza, tehát elég a netezéshez egy kopasz pc sok giga hellyel (adattárolónak) vagy vannak már erre direkt megoldások, és onnantól kezdve akár wifin akár kábelen meg van oldva a családi filmnézés.
Egre több igen jó progi van hozzá, és ami azt illeti a kamerát már a ps2 eyetoy is használta a játékok irányításához, és ez a kamera, most tovább lett fejlesztve a ps3-hoz.
Nézd meg az eyetoy pet videókat, vagy csak keress rá pár ps3-as kamerás játékra.
Az xbox-ot meg tudták hackelni a ps3-at nem. Azért ez is elmond a két rendszerről valamit, bár ugyan nem tudod mert életben nem láttál ps3-at, de pont az internet az ami az egyik legjobb dolog az egészben, ugyanis a ps3-hoz az internet ingyenes, és szinte minden progi tartalmaz valamilyen trófeákat, amiket a profilodban tárol, és ha valakit szeretnél barátnak felvenni, akkor meg tudja nézni milyen játékokkal játszol, érdemes e egy egy új emberrel bővíteni a barátlistát.
Ott van a szintén ingyenes ps3 home, a rengeteg ingyenesen letölthető demó, a kamerás online chat, az egyik legjobb játék amit életemben láttam a Littlebig planet.
Az hogy nincs senkinek meg abból fakad, hogy irigy van mert neked nincs. Bármilyen netes játékra is mész fel pillanatok alatt megtelik az éppen nyitott game, és németek olyan mókásan káromkodnak valami lövöldözős játékban, meg irányítják a csapatot, hogy a pc-sek ilyet sose fognak látni mert az online játékok 80%-a is lopott tehát nem igazán tudnak online játszani.
Ebből fakad, hogy nem is igazán törik a ps3-at mert kinek hiányzik hogy egy ingyenes rendszerből kitiltsák a gépét.
Lehet itt az ms-t imádni, de egy év alatt becsengeted az ms-nek azt a pénzt a hálózati elérésért ami a két gép közötti árkülönbség (vagy még hamarabb) és azt se felejtsd el, hogy a ps3-ban a formátumnyertes blueray diszk ketyeg, ami megint csak a javára billenti a mérleget.
Baromi nehéz lehetett egy box-ot összetákolni pc alakatrészekből, és kinevezni konzolnak, (olyan is lett, lásd törések, melegedések, fagyások) ennél azért a sony többet tesz le egy egy konzol esetén)
Egyébként ez csak szócséplés mert te még életben nem láttál ps3-at nekem meg lassan egy éve megvan, tehát tudok azért némi dolgot róla, és nagyon nem bántam meg a megvételét, sőt ismerősök akik átjöttek játszani, és nem tudták eldönteni, boxot vegyenek vagy ps3-at a végén ps3-at vettek. Egy bajom van csak, kicsi a 40Gb-os wincsi ami benne van mert annyi tartalom tölthető le online, hogy állandóan törölgetni kell róla, de nemsokára berakok egy 500gb-os wincsit és akkor legalább nem kell havonta letörölni róla a dolgokat. (mellesleg a garancia megszűnése nélkül lehet benne wincsit cserélni, és akkor teszek rá egy linuxot is, mert az is támogatott már rajta (multi boot)
De csag fröcsögj nyugodtan olyan dologról amiről fingod sincs. -
SityiSXT #31 Alien & Szefmester -> Olyan szempontból kevertem ide a PC-t, hogy ott már van bejáratott online bolt, ahol teljes játékokat lehet vásárolni. És bizony, ma már ott sem ritka a 10 GB körüli letöltés (el sem merem gondolni, mennyi idő egy GTA IV-et lekapni). Viszont ahhoz, hogy ez igazából működjön, a nagyobb háttértárak mellett meg kéne oldani a letöltött játékok backup-jának lehetőségét is, így nem kell mindig töltögetni, ha az embernek játszani támad kedve (PC-n ez meg van oldva az általam ismert minden boltnál, kivéve az EA Online Shopjánál). -
tomcsa4 #30 Konkurenciánál később? Gondolom elsősorban az Ati példáját hozod fel. Hát inkább ne. Ahhoz kellett egy jó széria is (ami az Atinál megvolt/megvan, ellenben a sonynál nincs). Ráadásul az árazás is fontos, meg a játékok. Ja és bónuszként sokáig csak fejlesztgettek a PS3-ra, mivel semmiféle segítséget nem kaptak a fejlesztők. Ellentétben a MS-el, ami PC-s és Box fejlesztőknek is nagy segítséget ad különböző programcsomagokkal. -
tomcsa4 #29 Elég már ebből a Sony imádatból. Megbukott, kész. Magyarországon szinte csak a boltokban van PS3. Senkinek nem kell, nem is fog kelleni. Megbukott, mert drága, később jött ki. Sony egy balfasz! Hosszú távra mit terveznek? Ezt a PS3-at? Persze HD lejátszónak nagyon jó, csak éppen .mkv-t nem tud lejátszani (ami a legnépszerűbb konténerformátum az .avi után, még mielőtt valaki ideröffentene valami faszságot a 10 éves fejével).
Majd a következő Sony konzolt nézzétek meg. Nem csodálnám ha a Box vonalát követné (MS politika). Ennyit az innovációról.
Játékok tekintetében is egyértelműen Xbox 360. -
huanito #28 Ebben van valami,a nevető harmadikat! A letöltésektől nem kell annyira irtózni. A PSP GO játékai átlagban 1-1.5 GB helyet foglalnak el. Nálam 2Mb-es net van, ami elég ingatag. Egy kb 1GB játék egy óra tíz perc alatt jön le. Ez kb annyi idő, amíg elmegyek egy olcsó konzolszaküzletbe egy játékért és haza is érek. Ez egy vidéken élő embernek, ahol nincs a városban olcsó üzlet sokkal több ideig tart, vagy drágábban veszi meg. -
#27 "Az emberek többsége szerinted melyik gépet választaná?"
A Wii HDt ^^ -
Lewy20 #26 de merföldkö lesz az biztos, a feny ärnyek az ami fontos -
Lewy20 #25 ambient occlusion mar a crysisban is van de a realtime AOt csak DX 11 es kärtyäk fogjäk birni -
nenad #24 ambient occlusion, illetve majd a realtime gi, és a glossy reflection majd elhozhatja a jövőben a teljes fotórelisztikus megjelenést. 2 generációval később, kb 10 év múlva. Az nvidia hamarosan megjelenő nagyágyúján kb 5-10 frame/sec-el fut egy relative komplikált jelenet, építészeti vizualizáció minőségben. Tehát nem fakelésekkel tele. Az még egy nagy minőségi ugrás lesz. Azokban a játékokban ahol már van AO igy is sokkal jobban néznek már ki. -
Sir Ny #23 igazad van, a psp go akkorát bukott, mint az ólajtó. egyetlen egy darabot sem adtak még el belőle. hát ez a SONY nagyon balfasz. -
Sir Ny #22 ez az ember HÜLYE!
természetesen csak a konkurenciánál később éri meg kiadni egy konzolt. minél később adják ki, annál erősebbre csinálHATják a gépet. és a másik hibáiból is tanulHATnak.
amúgy szerintem nem optikai meghajtó, hanem HDD nem lesz a konzolokban. ha nincs HDD, és a játék az a gyártó saját adattároló formátumán jön ki, akkor bizony nem lesz warez.