Átvitt értelemben értem a gén manipulást, hiszékenység formájában, ami ugyan azt jelenti kicsi és nagy korban is. Teszem azt józanul nem tetszik eggy duci csaj, de részegen már beválalnám, mint tudatalatt, de józanul eggyáltalán nem tűnik tudat alattinak, hogy a duci csaj tetszik és külső beavatkozásokkal mégis elérhetem, hogy teccen.
A te véleményed szerint nem a géneknek köszönhetem, hogy a génjeim elhatároolják az én véleményemet. A jelen kísérlet szerint ezt akár fizikailag is kimutathatónak tűnik, de a drogok, mint gyógyszerek ezt megcáfolhatják. Lehet, hogy igazad van, de nem minden esetben, mert nem minden esetben fordul elő, hogy a drogokat pszihikai bogyóknak hiszik vagy akár az alkoholt és ez már visszatérve akár gén manipulációnak is tekinthetném.
Talán nincsen igazam, mert ez is tudat, de a tudatom is kémiai folyamat, amikben vannak gének, amik segíthetnek a gondolkodásomban, gátakat vagy "rendszereket" felállítani, ha a jelen lévő kísérletben azokat az alakzatok rendszernek tekintik.
A gyerekek is ilyenek csak velük nehezebb, mert nem lehet őket gyógyszerek befolyása alatt felnevelni ezért is adnak nekik szükség esetén(csokit), nehézkesen szteroidokat, ha szükség van rá, de ez meg már azért ezen a véleményemen túltesz, de mégis köze lehet hozzá, véleményem szerint. Ez olyan mint amikor valaki cigi függő. Más a véleménye az érzéseiről, mint aktívabb állapotban, az arányok felborulás miatt.
Ez csak az én véleményem, nem olvasgattam utána, talán nem így van vagy nem így látják a dr. emberkék, de én velük nem foglalkozok. :)