157
  • dilofekete
    Ja igen, a pedál letörős akkor volt, miután bedagadt a térdem az MZ-től és még mindig fájogatott, ha megterheltem. Kb 2 és fél év múlva megröntgeneztettem és kiderült, hogy eltört a térdkalács is meg a prcok is és nem illeszkedik a helylre.
    Ezért félek a Bkv-tól mint az állat, de még a metró is elég löketet ad amikor elindul, mert akkor eggy kicsit megugrik, habár az sem kén ahoz, hogy meginigjak. Akkor már az utakat nem is említem. (:)
  • dilofekete
    Az nem félresikerült, ha sikerül, csak xar a bringa, mint amikor eggy kicsi dombnak nekimentem full speeddel és földre érkezéskor leszakadt a műanyag pedáll. Én meg azon paráztam, hogy ne bukjak orra, mert pont a patka előtt ért le az első kerék, utána meg jött az árok és csúszott a gumi az enyhén vizes aszfalton is, mert nem ér semmit az a gumi.
    Város közeli erdőkben meg veszélyas biciklizni, amikor tekersz, mint az őrült eggy kicsi íves sávban és mindkét oldalon fél méteres fű van. Azt nem lehet észrevenni mindig, nagyobb sebességnél, hogy ott van eggy nagy beton darab ami a földből áll ki. Én amikor bekaptam eggy ilyet, ráadásul úgy csúsztam le a bicikliről, hogy a bal kezem maradtt csak a kormányon és a jobb lábújjam a pedálon. A hátsó combommal súroltam a kereket és a kezem akaratlanul is balra húzta a kormányt. Szerencsére pont ívre tett, de közel volt a másik oldal, de vissza tudtam mászni az üllésre, mert féltem behúzni az első féket eleinte. Utána meggondoltam magam, de nem értem el a féket és el akartam érni akkor meg már inkább visszamásztam a biciklire, mert vicces volt.
    A xar bicikli hátránya, hogy enyhén el tudnak rozsdásodni észrevétlenül. Ezt akkor tapasztaltam elősször amikor az erdőben előztem eggy teherkocsit(nem tudom, hogy mit keresett ott) és meg akartam előzni a hepe-hupás úton. Mikor megelőztem, tőböl eltört a kormány, de kéthelyen eggyszerre, a hüvelytől felfelé és lefelé is, de az alső résznél még csak billegett, de a felső rész a levegőben volt. Mire rájöttem a nagy pánikban, hogy a fékkar is a kezemben van, addigra elkezdett előzni a teherkocsi, pedig lűthatta, hogy probléma van. Amíg nem fékeztem még egyenesen mentem, de utána jött eggy úthiba és muszáj volt fékezni csak a kocsi meg közvetlen mellettem volt és nem akartam csiga lenni amit eltaposnak, pedig nagyon tetszett, hogy pánikolás közben röhögök.
    Olyan is volt, hogy 40-el megfejeltem a földet és látszott a koponya csontom, meg malyjdnem megvakultam és el is vérezhettem volna, mert úgy folyt a vér, mint a kádba a víz. Addig nem éreztem semmit az égvilágon amíg az ügyeleten(Vasárnap) összekötöztek érzéstelenítő nélkül, de még ki is szedtek pár darabot, hogy össze tudja kötni. Na utána eggy kicsit majdnem bexartam. Azt hittem, hogy ott helyben megölöm magamat annyira fájt amikor fél órát vártam a szomszéd mentőállmásból a mentőt. Talán csak Vasárnap volt. A kórházban meg a műtét végére hatott az érzéstelenítő és kb akkor kezdtem el dölöngélni is. A legjobban az egészből a műtét előtti homlok nagyságú, langyos HCL-es rongy fájt a homlokomnak legjobban. Hónapokig nem étreztem semmit és később azon poénkodtunk a suliban, hogy matek órán a körző kiállt a fejemből. Vicces, mert a seb is félkör alakú. (:) Na én Így mosolygok! (:)
  • Balumann
    Biciklizésnek van egy normálisabb formája is, amikor közlekedési eszközként használod. Napi 10-20 kilométer már egészséges (főleg ha jó levegőn), és egy jó társasággal élvezetes is. Mi egykerekezést szoktunk gyakorolni azon kívül, hogy tekerünk jópárat. Most is megyek 2 haverommal nemsokára Marcalira, vonat + biciklivel (a vonattól 18 km -t kell tekernünk addig). [biztos megtesszük azt a távot többszörösen amíg ott leszünk, lemegyünk a partra]
    Biztos jó dolog méteresket ugratni, de vannak élvezetesebb dolgok is, amik kevésbé veszélyesek és nem teszi tönkre vele magát az ember 1-2 félresikerült próbálkozás után.
  • dilofekete
    Volt az 4 méter is, és a birnga azért jött olyan magasról, mert amikor leugrottam róla, még rá is nyomtam a pedálra rendesen, de az vicces volt, hogy ki akart nyírni, szó szerint.
  • dilofekete
    Nekem a zene halgatás volt a hobbim meg a modellezés, de suli után annyi erőm volt, hogy kb fél óra után már aludtam, fülhalgatóval a fejemen. Próbáltam aludni a suliban is, hogy több időm legyen rá de nem sok értelme volt, mert akkor meg nyűgös voltam.

A biciklizést meg hanyagolom azóta, mióta szétrugták a térdemet, erre rátett az is, hogy motoroztam és simsonnnal, 3-ból váltottam vissza eggyesbe és úgy döntöttem rá a 115 fokos kanyarra, amit az úttest szélén tettem meg, amin ráadásul jó sok homok volt. Nem tudtam megtartani anélkül a motort, hogy ne ugrott volna ki a térdem. Előtte meg 250-es MZ-el borultam és ráesett a motor a térdemre és három hétig be volt dagadva, de másnap mentem már suliba. Olyan is volt, hogy biciklivel ugrattam az erdőben és az első kerékre érkeztem kb 10 fokos beesési szöggel és az ólcsó tesco kerék úgy elhajlott, hogy megakadt a villában és előre repültem. A hátamra estem és kinyitottam a szememet és látom, hogy a bringa közeledik felém, úgy másfél méteres magasságból. Tettem eggy fél fordulatot a földön és csak a hajtókar fogaskerek súrolta a fülemet, mert azzal jött előre a fejem felé. Csak a nyakláncom szakadt el, mert beleakadt és húzott a földön, pedig xar aluminiumból volt. Azóta nem kell új, mert az volt a kedvencem. Eggy kanabiszlevél volt és, mindig bringázások, közben veszítettem el a leveleket, állatalában eggyesével. Volt, hogy szervíznél. A végén már csak a fő levél volt meg. :)
    A többi srác akik ott voltak a krosszpályán, azt mondták, hogy jobban küldöm, mint a kaszkadőrök, meg hogy több, mint 3 métert repültem vagyis afelé áltam meg. Még a kerekemet is ki akarta centírozni eggy kombinált fogóval. Gyorsszervíz :D Utána tolhattam a bringát 3 kilóméteren keresztül. :D
    A medencében meg már talán meg is fulladnék, annyira béna vagyok már. XD
  • Balumann
    De mi az hogy áttértél, nem egész napig tart a suli. Nekem is volt mindig időm vagy judozni, vagy úszni, vagy focizni. 1 év kivételével én az általános 8 évében végig sportoltam valamit. Középsuliba sajnos abbahagytam, első évben sajnos beteg is voltam sokszor, akkor félévben szoktam rá az orrszprére. 2-tól már rendszeresen bicikliztem (azzal is jártam suliba a következő 4 évben, még most is ahova lehet oda megyek), meg egyébként is szoktunk menni.
  • Balumann
    Jah hát a házi szörp az más tészta.
    A gőzkabint amúgy én tényleg erősen ajánlom, ha bármi probléma van az orroddal (de sztem a szauna is jó). Nemrég voltam 1 hétig Marcalin, 3x voltunk az ottani strandon, és ingyenes gőzkabin meg szauna. Mind3 nap kipróbáltam, szagokat utána legalább 2x jobban éreztem, meg utána úgy nagyon kellemes volt, nem tom pontosabban leírni :|
    Ha klórallergiád elmúlt akkor az úszást is javaslom :)
  • dilofekete
    Amúgy az úszás tényleg nagyon jó sport. Régen, mikor még 5 éves voltam hetente 3-4 alakalommal jártam el úszni. Magas is lettem, de abbahagytam és áttértem a suli székekbe és mostanra már hozzászoktam a ferde hátamhoz és ferde bordáimhoz, nem fáj meg ilyesmi.
    Mindig is Gyűlöltem azokat a faszékeket.
  • dilofekete
    El is felejtettem ilyet venni. Kössz hogy eszembe jutattad.
    Az alergiám meg már elmúlt csak én más orfolyást késztető anyagot használtam. Az most lényegtelen, hogy mi volt. A lényege hasonló, csak az megöli a csontokat vagyis a sóháztartást. Ez jobbnak tűnik így, de hogy miért felejtettem el, azt nagyon nem vágom. Lehet, hogy az amnéziám része volt, mert az is volt másfél évig, de csak részlegesen.
    Nagyapám meg most csinált finom házi szeder szörpöt. Semmi savanyú meg fanyar íz és van benne cukor is, de szerintem jobb, mint a tea.
  • Balumann
    Ahogy beírtam, rájöttem hogy az úszás akkor a klórallergia miatt nem a legjobb. Akkor tóban kell fürdeni, ott meg sajna ritkán van szauna. Ami még jót tenne szerintem, az a tengervíz, tengerpart.

Jah meg a sópipa is lehet jót tenne az orrodnak, sulis ismerősöm nagyon dícséri (neki teljesen elmúlt tőle a nemtom milyen allergiája).
  • Balumann
    "Másrészről szervi problémákkal az ember már csak a végén juthat el odáig, hogy kapja a nyugdíjat vagy segéjeket, ahogy tetszik és akkor már inkább előbb mint utóbb, hogy ne keljen még plusz pár évtizedet szenvedni és izzadni azért hogy ugyan erre a sorsra jusunk."
    Egyáltalán nem kell oda jutni, hogy évtizedekig szenvedj, ezt próbálom elmagyarázni. Helyes életmód, étrend, pozitív gondolkodás és akár 70-80 évig is élhetsz az nélkül, hogy bármi problémád lenne. A receptje változatos étrend (nem szájíz alapján, hanem tudatosan), káros anyagok kerülése, rendszeres testmozgás minden testrészt figyelembe véve (túlzásba sem szabad vinni, de a legrosszabb ha egyáltalán nem csinálsz semmit), és pozitív gondolkodás.

Már az első üzenetnél biztos voltam, hogy már mindenféle problémád van, és még több lesz később. Orrcseppre egyszer én is rászoktam sajnos, nekem is azt mondták, hogy szar nyálkahártya, utána mégis sikerült megszabadulnom tőle (bár nem volt könnyű).

És lehet, hogy a kialakulásához nincs köze, de biztos lehetsz, hogy a dohányzás és vitaminhiány, és még sok minden rásegít, hogy ne is tudjon helyreállni. Utazz el valakivel egy hétre városon kívülre, szedj vitaminokat, hajolj teagőz fülé, menj el 1-2 alkalommal gőzkabinba meg szaunába ott, sportolj valamit (úszás, futás). Hidd el, hogy 1-2 hét után semmi náthád meg allergiád nem lenne. (persze dohányzás is nuku)

A boltokban kapható szörpöknek ritkán van közük a gyümölcsökhöz, többnyire színezék, cukor és édesítőszerek. Bár valahol azt olvastam, hogy a folyadék szempontjából mind1 mivel jutattjuk be, én is ittam csak málnaszörpöt több évig (2 évvel ezelőttig). Aztán kipróbáltam néhány alkalommal a ice tea italport (elvileg vitaminos, cukormentes), azóta a málnaszörptől hányingerem van, túl édes, és egyszerűen nem bírom meginni. Ásványvizet korábban utáltam, mostanában az is nagyon jól esik.
  • Anaid
    Hát igen, eset és alanyfüggő.
    Még olyan extrém esetre is volt példa, hogy egy felnőtt embert a fején villámcsapás ért és nemhogy túlélte, de (bár 16 kőkemény évébe telt)teljesen meggyógyult. Valahogy az ő agya is "rendbe tette magát" ráadásul -ahogy a riportban elhangzott- fájdalomcsillapítókon kívül nem kapott semmit...
  • dilofekete
    Az volt benne a legfurább, hogy a cigi miatt meg a rossz orrom miatt semilyen szagot nem éreztem, de a klórnak mindenféle változatával találkoztam és végre elmúlt ez a hülye mellékhatás. Végre valahára, azt hittem életem végéig ez lesz.
  • dilofekete
    Az allergiám három és 3/4 évig tartott és még a bkv-n is kijött állandóan és nem kaptam emiatt semmiféle kedvezményt. Ezt a részletet még nem mondtam idáig.
  • dilofekete
    Elősször is nem vagyok ámokfutó! :D
    Másrészről szervi problémákkal az ember már csak a végén juthat el odáig, hogy kapja a nyugdíjat vagy segéjeket, ahogy tetszik és akkor már inkább előbb mint utóbb, hogy ne keljen még plusz pár évtizedet szenvedni és izzadni azért hogy ugyan erre a sorsra jusunk.
    Azt hozzáteszem, hogy nehogy félreértsél, hogy én eggyáltalán nem vagyok család centrikus! Én nem foglalkozok olyan dolgokkal, hogy szaporodni vagy legalább eggy gyereket nemzeni. Az asszonynak meg úgyis mindeggy lenne, ha kéne, de nincsen arra szükségem amire All Bundinak!
    No-Man! Ó JEE!

A szervezet helyes kifejlődésére, meg xarok rá, mert pont hogy nem a cigi miatt vagyok torz, hogy kiszáradt a nyálkahártyám az orromban és állandóan orcseppeket kell használnom, hogy ne fulladjak meg, mert a fogaim is rosszak és tb-m sinsen, hogy mutét vagy bármi más lehessen, amit nem lehet recept nélkül kapni. Mellesleg több, mint 10k huf elmegy havi szinten az orcseppekre, de van az 15k huf is. Olyan, mintha dohányoznék! A Legrosszabb, hogy nem jutok hozzá sehol az elkészítési receptjéhez, mert a gazdaság fontos ezeknek a ...........................................!
    A cigizéshez még hozzátenném, hogy 13 éve dohányzok, nem emiatt van többletkiadásom, hanem a rossz kórházi kezelés miatt, mert miattuk lettem 2 hónapig olyan náthás amilyen még életemben nem voltam és miattuk lettem allergiás a klórra. A suliban nem tehettem a kezemet a padra, mert tele lett a kezem kiütésekkel. Nem élvezetből görnyedtem a széken és írtam olvashatatlanul, hogy aranyeret kapjak. Ez már három, ha jól tudok számolni, de szerencsére az allergiám elmúlt már fél éve és alkoholos tisztítószerrel kellett fürödnöm.

A gyümölcsöket meg tényleg maximum szörp formájában fogyasztom amiben meg nem túl sok gyümölcs van, habár az üveges szörpök nálam a favoritok.
    A zöldségekből a paprikán kívűl, talán a paradicsom is érdekel, mert a paradicsóm szószt is szeretem a pizzán ami mellé húsfélék meg sok-sok hagyma.
  • Balumann
    Igen, tényleg sokkal jobb 30-40 évesen az ágyban, láb meg hátfájással, infarktus meg egyéb szervi problémákkal állandóan kórházban feküdni és szedni 10-15 tablettát naponta. Génterápia, persze... Az emberek 80-90% -a teljesen egészséges lehetne, majdnem minden megelőzhető, márpedig egészségesen a legjobb élni.
    Vegyél példát Bear Grylls műsorában látottakról, pl. a Szibéria 2. része, amikor tuvánokat mutat be (a rangidős 85 éves, kilométereket gyalogol és vadásztechnikákat mutat be, illetve kajával is megkínálják). Neked amúgy az összes részt ajánlom ha még nem láttad :D

Szinte teljesen az ellentétem vagy, ebben a témában. Már le kell szoknod a dohányzásról, ebben a korban amikor a legfontosabb lenne az egészség, a szervezet helyes kifejlődése. Ezek nélkül is nagyon lehet élvezni az életet, a helyes étkezéshez hozzá lehet szokni és meg is szeretni dolgokat.

Nem hiszem el, hogy nem tudsz káposztát enni mondjuk a húshoz, vagy paprikát, paradicsomot tenni bizonyos szendvicsekre, meg ilyenek. Azt meg pláne, hogy nem szeretsz egy gyümölcsöt se, mondjuk alma, szőlő, barack, dinnye(!), stb... Amíg lehet ,minden nap kellene enni, minél többet.
  • dilofekete
    Legalább nem leszek zombi.
  • Epikurosz
    "és most jön majd a génterápia"

Azt te sem fogod megérni.
  • dilofekete
    Én meg úgy gondolom, hogy melózni reggeltől estig, fájó háttal és térdel és utazni a nkv-n a krátereken át övezett tájon :) nagyobb fájdalom, mint hájasan othon dögleni az ágyban. Akkor már inkább az utóbbi és még teszek is érte, mert jobb lesz. Ugyan annyit fogok szenvedni csak nem kell közben dolgozni meg felelőségeket vállalni és fekhetek ithon nyugottan, átálva a rövid időszakos alvásra.
    Király lenne.
    Ha leszokok végre a cigiről akkor meg már tényleg nem lesz közöm a növényekhez, kivéve az erős dolgokon kívül, mert azt is megeszem eggymagában, némi kenyérrel.
    Jó mert az alkohol hatásait az emésztésben megzabolázza. :D
  • Balumann
    Igenis oda kell figyelni mindenre étkezésnél, és nem az íz alapján válogatni. Enni nem azért kell, hogy ne felejtse el a szánk a jó ízeket, hanem hogy a szervezetünket feltankoljuk a szükséges vitaminokkal, fehérjével, egyéb dolgokkal. Bár az emésztést a sör is segíti, nem pótolja teljesen a növényi táplálékot.
  • Balumann
    "Amúgy én a gyümölcsöket és a zöldségeket álltalában csak hírekből ismerem. Én többnyire húst, kenyeret meg tej termékeket eszek."

Ez pedig nagyon nem jó, és később - valószínűleg erősen - meg is fogod érezni a hatását. Olvasd el ezt.

Mondjuk, az oldalon van egy ilyen
    "Naponta legalább négy alkalommal szerepeljen étrendünkben valamilyen zöldségféle. Változatosan elkészíthetők, nyersen salátának, főzve, sütve, párolva, töltött ételek alapanyagaként. Az egy étkezésre javasolt mennyiség 10-15 dkg."
    A napi 1x még belefér, de hogy 4x... :o
  • dilofekete
    Habár ezek a fenti fotók eléggé meggyőzőnek túnhetnek.
    Nekem ez a sok színecske tetszik.
    Másrészől meg amit lehet virtualizálni, azt lehet manipulálni is. Lásd gazdaság vagy pc rendszerek fejlődése és most jön majd a génterápia.
  • dilofekete
    Ez azt bizonyítaná, hogy az agy képes másolatokat készíteni még kómás állapotban is, mint ahogyan a pc rendszer is tud virtuális dolgokkal foglalkozni. Viszont nem mindenkinél működhet. Ez esetfüggő. A tudomány sem olyan okos, hogy meg tudja állapítani, hogy képes eggy alany erre vagy sem, legyen az éber vagy sem.
  • dilofekete
    Én ma pizzát ettem és sört ittam mellé, hogy semlegesítsem a tészta hatását. Legközelebb sapkát fogok felvenni evés közben, hogy a legkisseb szikráját se lássam annak, hogy nem jó mert nem egészséges. Éngem csak a jó hatásai érdekelnek, hogy jó érzés, mindenhol.
    Némi alkohol, mint drog, jól jön az étkezéshez, mert segít eldönteni, hogy mikor lakik jól az ember. Evés közben nem azzal foglalkozunk, hogy lefoggyunk vagy hogy de rég ettem és nem bírok többet enni, esetleg állandóan eszek és minek egyek.
    Amúgy én a gyümölcsöket és a zöldségeket álltalában csak hírekből ismerem. Én többnyire húst, kenyeret meg tej termékeket eszek. Ha eszek szeretek úgy enni, hogy csak eggy fajta kaját eszek, nem szeretem keverni őket. A franciasalátát meg eggyenesen gyűlölöm. :D
    Az alkohol is olyan, hogy van amikor hónapokig nem iszok eggy kortyot sem a cigit meg most jobban útálom, mint eddig. A pizza is jobban csúszik emiatt.
  • Balumann
    Részegedés után hogy nyernénk vissza józan állapotunkat, ha nem regenerálódna, meg dohányzástól rövid időn belül hogy nem pusztul el minden sejt? :) Annyira szerintem nem újdonság a regenerálódás. Bár manapság már csoda, ha valakinek természetes módon működik a szervezete...
  • Balumann
    Nagyon reklámozzák a margarint. Valamelyik margarinprototipusra rá van írva, hogy szívbarát :D De mivel nem kötelesek ráírni az arányt, és semmi felelősségük nincs (azonban a margarin tartósabb lesz, meg kenhetőbb, meg nemtudom), miért lenne annyira érbarát?
  • Anaid
    Az agy regenerációja, csak egy példa a sok közül...
    Sok példa van az agy önregeneráló képességére akár felnőtt korban is...
    És tessék mondani, náluk miért nem regenerálja magát?

És megint a saját farkába harapott...vagy nem?
  • Epikurosz
    A tévében épp fut egy reklám, amely a margarint (=transzzsír) reklámozza, hogy az mennyi esszeciális zsírsavat tartalmaz, amely fontos a fejlődéshez. :-)
    Ráadásul gyerekeket képét felhasználó reklám.
  • Balumann
    "mi magunk is létrehozhatunk és így az akadályokra hatással lehetünk az akaraterővel és manipulálhatjuk, szabályozhatjuk, minthogy a nagymellű csajok a bejövősek, mert a ducik nem fáznak. XD"

Nehezen tudom megállapítani, hogy most ugyan azt gondolod mint én, csak rosszul fogalmazol, vagy kicsit más állásponton vagy. Nincs mit manipulálni. Bennünk van az ösztön, hogy szaporodjunk, de hogy mikor, kivel azt mi döntjük el, nem a gének. Az ösztönök csak segítenek, utat mutatnak. Tehát éhes leszel, az érzékeid "megsúgják" hogy most enned kell. Ezt az agyad felfogja, majd ezt követi a gondolkodás és a tevékenység. Nincs mit befolyásolni, mert amit csinálsz az agyad által csinálod. Ezek már nem gének, hanem az agyban tárolt dolgok.

A gének például a növekedésért felelősek. Az akadályozást pl. itt értettem, hogy nem eszünk, nem mozgunk eleget, nem tud normálisan felépülni terv szerint a szervezetünk.

"A nevelésnek arról kéne szólnia, hogy a saját rendszerünket erősítsük, ami nem feltétlenül a gyömölcs és zöldség kajálással jár."
    Akármilyen hihetetlen, egy embernek jóval kevesebb húsra van szüksége, mint gyümölcsökre/zöldségekre. Erre még rájön, hogy nagyon sok ételt (mivel tartósabb, meg ízletesebb, meg nemtom) hidrogénezett növényi zsírral készítenek, ami nem csak ott rakódik le ahol még nem okoz nagy bajt, hanem az erekben is (érszűkület, infarktus a legtöbb probléma, aminek kb. 90%-ban ez az okozója).
    A legtöbb ember nincsen tisztában a helyes életmóddal, azzal sem egyáltalán, hogy az egészség helyes életmóddal megőrizhető és a legtöbb baj ezekből adódik. Hányan tudnak a transzzsírokról (holott több helyen betiltották már), hogy mitől alakulnak ki bizonyos betegségek, problémák (allergia például, túlzott higénia illetve valami túladagolása és mellette valami elhanyagolása miatt). Nah sry nem folytatom, mert már nagyon off itt.
  • dilofekete
    A működébe lépésnél az új géneket akartam mondani.
  • dilofekete
    Az akadály, pont a gát hasonmása, amit mi magunk is létrehozhatunk és így az akadályokra hatással lehetünk az akaraterővel és manipulálhatjuk, szabályozhatjuk, minthogy a nagymellű csajok a bejövősek, mert a ducik nem fáznak. XD
    Az alkohol ezt a rendeszert csak meggyengíti, mert az alkohol a vérben több helyre eljut, mint a manipulált gének "hibás rendszere", amiknek a működésbe lépéséhez több idő kell, mint amennyit eggy ember meg tud inni.
    A nevelésnek arról kéne szólnia, hogy a saját rendszerünket erősítsük, ami nem feltétlenül a gyömölcs és zöldség kajálással jár.
  • dilofekete
    Ja igen és :D és nem XD, habár néh az is szóba jöhet. :):)
  • Balumann
    Egy kicsit szerintem összekevered a dolgokat. A gén örökölt információkat tartalmaz, amik alapján a szervezetünk működik. A gének "irányítását" nem befolyásolhatjuk, maximum akadályozhatjuk (nem feltétlenül tudatosan).

Az alkoholnak sincs semmi köze a génekhez. Minden az agyban dől el, az segítségével fogjuk fel a környezetünket, tanulunk meg mindent az alapvető ösztönökön kívül, de nem az ösztönök irányítanak. Ha éhes vagy akkor is te döntöd el, hogy most mész el enni valamit, vagy picit még vársz, és hogy mit. Ha valami forróhoz nyúlsz, az agyadban fogod fel, és az agy ad utasítást a kezednek, hogy rántsd el. Ha alkoholt iszol, dohányzol, drogozol, az károsítja az agyat, ezáltal csökkenti a "teljesítményét". Mondhatni gyakorlatilag ideiglenesen meghülyít és meggátolja a normális működését.
    Az alkoholról (mármint ha sokat iszik valaki) általánosságban elmondható, hogy megváltozhatnak alapvető egyéniségjellemzői (ami szintén bizonyítja, hogy nem lehet alapból örökölve, de aki a logikátlanabb magyarázatot keresi, persze ezt is meg tudja magyarázni), pl. félénkség, visszafogottság, bátorság, stb.

A duci csajra visszatérve, röviden, az alapvető ösztön az a szaporodás, nem a minél nagyobb mellü, ideális alkatu csaj megtalálása :D Ha részeg vagy, akkor kevésbé tudsz gondolkodni, és jobban az ösztön vezérel. Sok olyan eset volt, hogy lefeküdtek - és gyerek is lett belőle - anélkül, hogy egyáltalán emlékeztek volna rá, illetve akartak volna.
  • dilofekete
    Persze a döntéshozást lehet birtokolni, de több energiát is igényel, mint a diploma.
  • dilofekete
    Tauljdonképpen a gének lehetnek a saját tudatunk is, mint amikor eggy döntést "algoritmus" félét határozunk meg, hogy a vizet el kell zárni. Van aki elfelejti, na az már beteg, gyenge a szervezetében valami, ez akár vitaminhiány is lehet vagyis a vérszerkezet instabilitása.
    Visszatérve, eggy bűnözőnek aki ösztönből gondolkodik, mint eggy kannibál vagy eggy rákos annak ezt soha nem leht megmagyarázni, mert nem fogja soha megérteni az inteligenciának ezen szelektív részét.
    Szóval az úgymond hibás géneket, semlegesíteni kell tudatalatti állapotban, mint mesterséges kóma vagy enyhébb drogok, nyugtatók használatával és szteroidokkal kezelni. A gázosítást erre értettem. Talán régen eggyes vezetők ezt még rossz célokra is használták csak a második fázisst már nem vették tervbe, pedig ők is olyanok voltak, ha így alapozták meg a döntéseiket. A bűnözők és eggyes rossz módú vagy akár előkelő emberek is ilyenek, csak más-más értelmezésben.
  • dilofekete
  • dilofekete
    Átvitt értelemben értem a gén manipulást, hiszékenység formájában, ami ugyan azt jelenti kicsi és nagy korban is. Teszem azt józanul nem tetszik eggy duci csaj, de részegen már beválalnám, mint tudatalatt, de józanul eggyáltalán nem tűnik tudat alattinak, hogy a duci csaj tetszik és külső beavatkozásokkal mégis elérhetem, hogy teccen.
    A te véleményed szerint nem a géneknek köszönhetem, hogy a génjeim elhatároolják az én véleményemet. A jelen kísérlet szerint ezt akár fizikailag is kimutathatónak tűnik, de a drogok, mint gyógyszerek ezt megcáfolhatják. Lehet, hogy igazad van, de nem minden esetben, mert nem minden esetben fordul elő, hogy a drogokat pszihikai bogyóknak hiszik vagy akár az alkoholt és ez már visszatérve akár gén manipulációnak is tekinthetném.
    Talán nincsen igazam, mert ez is tudat, de a tudatom is kémiai folyamat, amikben vannak gének, amik segíthetnek a gondolkodásomban, gátakat vagy "rendszereket" felállítani, ha a jelen lévő kísérletben azokat az alakzatok rendszernek tekintik.
    A gyerekek is ilyenek csak velük nehezebb, mert nem lehet őket gyógyszerek befolyása alatt felnevelni ezért is adnak nekik szükség esetén(csokit), nehézkesen szteroidokat, ha szükség van rá, de ez meg már azért ezen a véleményemen túltesz, de mégis köze lehet hozzá, véleményem szerint. Ez olyan mint amikor valaki cigi függő. Más a véleménye az érzéseiről, mint aktívabb állapotban, az arányok felborulás miatt.
    Ez csak az én véleményem, nem olvasgattam utána, talán nem így van vagy nem így látják a dr. emberkék, de én velük nem foglalkozok. :)
  • Balumann
    Te milyen gén manipulálásokról beszélsz? :)) Tudatosan képesek vagyunk az ösztöneinket, megérzéseinket irányítani (esetleg ha nincs szükség vmire, akkor elfelejteni), érzékszerverinket átverni. De hogy jönnek ide a gének?? :D

"A gének tulajdonképpen azért vannak, hogy ne zavarja össze az agyunk a saját rendszerünket és ezért tűnik kezelhetetlennek."
    Ezt nem értem.

"Eggy gyereket nehéz kikupálni, megmagyarázni neki, hogy a othoni játék nem olyan jó játék, mint az ovis játék. A végén még kiderül, hogy a szülők saját maguk ellen nevelik a gyereket, mégha nem is így igaz."
    Egy gyereknek az a jó játék, ami fejleszti fizikai, ill. szellemi képességét. Ezt általában a gyerekek érzik, a szülők sajnos egyre inkább nem. Sokféle hiba előfordul, pl. a szülő azt akarja, hogy túl gyorsan fejlődjön, kimaradnak fontos lépcsőfokok (ebből lesz a diszlexia pl.). Vagy nem figyel oda, hogy eleget mozogjon, sportoljon. Elvárják, hogy egy 7-8 éves gyerek végigüljön unalmasabb órákat, de mozogni nem viszi el. Ezeket hívják sok helyen hiperaktívnak (Amerikában 2001 -ben 20 milió gyereket kezeltek kb, de mindenhol többszázezer felett volt, már csökken szerencsére). Ez csak 2 szélsőséges példa volt a többezer rossz közül. Tehát valóban nem maguk ellen nevelik, csak rosszul :D Ha nem jól nevelik, akkor a gyerek sokkal több mindent vesz át másoktól, tv-ből, talál ki magától. Ezért is mondtam, hogy nem lehet százalékosítani, hogy mennyi a szülők hatása, valakinél lehet, hogy 15-20%, valakinél meg 60-70%.
  • dilofekete
    Viszont az ember kémiai rendszere, mint biológiai számítógép, csodákra képes, ha nem stresszeljuk magunkat évről évre.
  • dilofekete
    A géneket manipulálni, meg nem általonísatanám, mert például az elég logigátlan, hogy sex közben a lábam fáj és nem bizsereg, ha génekről van szó, akkor át is lehet őket verni, ha mi úgy látjuk és rábizonyítjuk, hogy hibásan működnek és ez már logikán alapszik. A gének tulajdonképpen azért vannak, hogy ne zavarja össze az agyunk a saját rendszerünket és ezért tűnik kezelhetetlennek.