"Másrészről szervi problémákkal az ember már csak a végén juthat el odáig, hogy kapja a nyugdíjat vagy segéjeket, ahogy tetszik és akkor már inkább előbb mint utóbb, hogy ne keljen még plusz pár évtizedet szenvedni és izzadni azért hogy ugyan erre a sorsra jusunk."
Egyáltalán nem kell oda jutni, hogy évtizedekig szenvedj, ezt próbálom elmagyarázni. Helyes életmód, étrend, pozitív gondolkodás és akár 70-80 évig is élhetsz az nélkül, hogy bármi problémád lenne. A receptje változatos étrend (nem szájíz alapján, hanem tudatosan), káros anyagok kerülése, rendszeres testmozgás minden testrészt figyelembe véve (túlzásba sem szabad vinni, de a legrosszabb ha egyáltalán nem csinálsz semmit), és pozitív gondolkodás.
Már az első üzenetnél biztos voltam, hogy már mindenféle problémád van, és még több lesz később. Orrcseppre egyszer én is rászoktam sajnos, nekem is azt mondták, hogy szar nyálkahártya, utána mégis sikerült megszabadulnom tőle (bár nem volt könnyű).
És lehet, hogy a kialakulásához nincs köze, de biztos lehetsz, hogy a dohányzás és vitaminhiány, és még sok minden rásegít, hogy ne is tudjon helyreállni. Utazz el valakivel egy hétre városon kívülre, szedj vitaminokat, hajolj teagőz fülé, menj el 1-2 alkalommal gőzkabinba meg szaunába ott, sportolj valamit (úszás, futás). Hidd el, hogy 1-2 hét után semmi náthád meg allergiád nem lenne. (persze dohányzás is nuku)
A boltokban kapható szörpöknek ritkán van közük a gyümölcsökhöz, többnyire színezék, cukor és édesítőszerek. Bár valahol azt olvastam, hogy a folyadék szempontjából mind1 mivel jutattjuk be, én is ittam csak málnaszörpöt több évig (2 évvel ezelőttig). Aztán kipróbáltam néhány alkalommal a ice tea italport (elvileg vitaminos, cukormentes), azóta a málnaszörptől hányingerem van, túl édes, és egyszerűen nem bírom meginni. Ásványvizet korábban utáltam, mostanában az is nagyon jól esik.