• BlackRose
    Nem tudom, hogy érted, de én a korrupció nagy ellensége vagyok, csak éppen nem a korrupciót tartom a betegségnek hanem a korrupció forrását. Ha valami problémát akarunk elhárítani nem a problémát kell kezelni hanem annak a forrását. Kicsit pofátlanságnak tartom, hogy miután maga az állam rákényszerítette a cégeket, hogy egy bürokratikus rendszerekké váljanak bünteti őket azért mert a korrupcióban részt vesznek. És mindezt kapitalizmusnak és szabad piacnak nevezik. Ez nevetséges. Különben nem nagyon látok korrupciót az ügyben, mert az Intel nem lépett át semmi piros szallagot (a korrupció itt szokott lenni) csak használta üzleti előnyeit, hogy érdekeinek megfelelő szerződéseket hozzon létre. Nem kényszerítette a partnereket azok nyugodtan elutasíthatták őket ha hajlandóak lettek volna vállalni a plusz költségeket. Igy mi is történt, két cég kötött egy szerződést mi szerint mindkét fél jól járt, úgy, hogy gyakorlatilag nem károsítottak senkit, csak felemelték a küszöböt az AMD számára. Nagyobb küszöböt is át lehet lépni és általában annak aki le van maradva ezt meg is kell tennie, függetlenül, hogy technológiai vagy üzleti okok miatt magasabb a küszöb.

Persze ezen vitatkozni nincs nagy értelem, hiszen az egész világ ma egy teljesen téves gazdasági modelen és ötleteken alapszik... de ebben valószínűleg nem értünk egyet és ezért inkább kerülném a vitát. :)