• BlackRose
    "Tehát ha én amíg nem vagy otthon feltöröm az ajtódat, és kirabolom a lakásod akkor engem nem kéne megbüntetni, mert nem alkalmaztam erőszakot :) hááát..."

Ha te feltudod törni másnak a házát erőszak alkalmazása nélkül (a lopás és más vagyonának birtoklása annak beleegyezéáse nélkül erőszakos cselekede) akkor fasza.

Ne legél naív, az emberek nem idióták hanem elképesztően naívok, amit irtál az is bizonyíték. Kevés a valódi kérdések feltevése és akkor kevés valódi választ is adunk meg, nincs kritikus szemszög, mindenki valami oldalhoz tartozik és naívan elfogadja az adott oldal hülyeségeit, tévedéseit. Kritikus érvelés kell nem naív, kritikus racionalizmus nem naív racionalizmus. (ha érdekel a téma, ajánlom Karl Popper és F.A.Hayek műveit).

Egyébként tegyük fel, hogy az emberek idióták (és tegyük hozzá még azt is, hogy naívok) akkor sem változik meg a realitás, akkor is alkalmazkodni kell ahhoz a piachoz amely idióta és naív nem pedig bátran belevágni olyan dolgokba amelyeket az adott piacon az adott időben és az adott helyen lehetetlen értékesíteni. Ha a piac azt mondja (téved de mégis), hogy a P4 jobb mint az A64 akkor nekem ehhez alkalmazkodni kell ha élve akarok maradni, hiába van nekem igazam ha a piacnak ez láthatatlan azt kell a piacra dobni ami látszik és amit értékesíteni lehet.

Korrupció csak bürokratikus rendszerben lehetséges, ha az Intel részt vett a korrupcióban akkor nem benne van a hiba hanem abban aki az üzleti rendszereket bürokratizálta, az Intel csak megpróbálta ezt a lehetőséget használni. A bürokrácia alapja a korrupció a kapitalizmus csak akkor lesz korrumpált amikor bürokratikusá teszik.