• BlackRose
    #109
    A buta nem, viszont a seggfej és hasonló az már igen. Léteznek szavak amelyeknek még ha egy meghatározott valóságot kifejező szónak a "megfelelője" sértegetés és alsobb-felsőrensűség megjelölésére, kihangsúlyozására jöttek létre. Az ilyen szavak alkalmazása nem igazmondás céljából van hanem sértegetés céljából.

    Nem mondtam, hogy hülye vagy, ezt még csak nem is gondoltam. Azt mondtam, hogy naív vagy a naív és hülye nem egyet jelent. Pl. Albert Einstein biztos nem volt hülye, sőt az egyik legnagyobb elme volt aki fizikában elképesztőt produkált, gazdasági témákban pedig akár még saját bevallása szerint naív volt (és sok naív kijelentését akár ma sokan úgy idézik mintha igaz lenne mert Einstein mondta). Donald Knuth aki szintén egy elképesztő ész és aki a számítástudomány egyik meghatározó alakja, nem nyilatkozik gazdasági és politikai kérdésekben (főleg gazdaságiban) mert saját bevallása szerint nem ért a témához. Ez nem buta ez nem hülye, csak egyszerűen elfogadja, hogy nem mindenttudó.

    Szóval nem érthetünk mindenhez és fontos dolog ezt belátni és ehhez igazodni, mint naív kijelentéseket szórni vagy mások kijelentéseit ismételni anélkül, hogy értenénk miről is van szó.