• dronkZero
    Nem mondtam, hogy görcsös. De irányítani akarás.
    És nem kényszerít, dehogyis. Csak bűntudatot kelt, érzelmileg zsarol, Mennyországból kizárással fenyeget. Ami, ugye, hívőként a legrosszabb, ami történhet veled. Nem csak fizikai erőszakkal lehet az embereket irányítani.

Emellett leosztják azt is misén, hogy Istennek mi kedves a politikában. Az talán nem irányítás?

Az egyház még mindig hatalmi szervezet, annak minden jellemzőjével. Emellett nem csak a keresztény egyházakkal van bajom. A muszlimok sokkal durvább dolgokat művelnek, csak ugye arról nincsenek első kézből származó információim. De tényleg, ott jobban látszik ez, ott az egyház egy az egyben kézi vezérli a politikát és az emberek mindennapi életét.

"Akik nem tagjai az adott egyháznak, azokat nem akarja irányítani. (Toborzásra törekvés azért van.)"

Na, látod ezt látjuk különbözően, szerintem a hittérítés pontosan az: az irányítás kiterjesztése (még) nem hívőkre.

"Az egészben az a meglepő, hogy az általad birkaként terelgetettnek gondolt emberekre sokkal inkább jellemző a tiszta gondolkodás, mint az átlagos, vallásmentes rétegekre."

Lehet. Nem vagyok róla meggyőződve. Kirakathívőkkel kapcsolatban meg pláne.