Itt nem megmondásról van szó, inkább útmutatásról. Hogy mennyit fogadsz el belőle, azt mindig Te döntöd el. Ugyanúgy, mint amikor hallasz egy érdekes fejtegetést és mérlegeled, hogy miben van igaza az illetőnek, és mi érdemes megtartani, esetleg beépíteni a saját véleményedbe.
Persze, hogy nem csak a Biblia! Bár talán jogosan hoztam fel, mivel Magyarországon kereszténység a legelterjedtebb vallási - khm - ágazat. A Feng Shui-t nem ismerem annyira, de az alapján, amit eddig olvastam róla, lényegében arról szól, hogy tartsál rendet a lakásodban. Ez nyilván nincs egyensúlyban a Biblia által képviselt - az élet minden részére kiterjedő - iránymutatással. De ha megfelelően elvont síkon nézzük, végül is lehet mondani, hogy egy szinten van a Feng Shui-jal.
Nem degradálom a Bibliát, pláne nem ledegradálom. (Vesd össze: kiexportálni.) Ha belemélyedsz a dologba, vagy ha egy környezetedben lévő ember vallásos lesz, megtapasztalod, hogy akár életvezetési tanácsadásként is fel lehet fogni a Szentírást, ámbátor vannak emberek, akik ezt sértőnek tarthatják - nem alaptalanul, mert nem csak erről szól. Van egy lelki oldala is dolognak, de gondoltam így könnyebben emészthető azok számára, akik az anyagi világból olvasnak jobban.