• SityiSXT
    Értem én, csak te nem engem. De akkor lássuk, jól értem-e, amit írtál: az MS nem ad saját supportot OEM Windows-ra és ezt te nehezményezed. Jól értem?
    Akkor következzék az, amit meg én szeretnék neked elmagyarázni, csak eddig ezekszerint rosszul tettem. Adva van két tökegyforma gép, az egyik OEM Winnel, a másik dobozossal. Semmi különbség nincs a kettő között használhatóságban, funkcionalitásban, ám jogilag/kereskedelmileg igen: OEM és dobozos Win. A számlán ugyanis az OEM Wines gép egy tételként szerepel, és a gép gyártója vállal érte felelősséget minden tekintetben. A vevőnek is egyszerűbb így, mert egy helyen elintézheti az összes problémáját a gépével kapcsolatban. A dobozos Winnel ellátott konfignál viszont mivel a Windows külön lett véve a géphez, már megoszlik ez a felelősség. Ekkor lép be a Microsoft a képbe, mint supportáló fél. Ez így működik, el kell fogadni. Vitatkozni lehet azon, hogy ez most jó vagy sem, olyan szempontból mndenképp jó, hogy egységsugarú átlaguser nem lesz összezavarva, hogy baj esetén hova kell fordulni, megkeresi a gép gyártóját és kész - egy helyen el van intézve minden.