• Epikurosz
    Amióta notebookozom, nincs szükségem semmire, sem szupportra, sem súgóra. Én profi felhasználó vagyok, az XP-m fagyogatott le a videokártya miatt.
    Annak a szépreményű MS-es támogató srácnak el is magyaráztam, hogy videodriver hibája miatt nem szabadna összeomlania a rendszernek. (Akkor még azt hittem, hogy a driver a hunyó, nem maga a kártya.)
    És győzködtem, hogy rá kellene venni az MS-t, hogy csináljanak egy alap kernelt, amely akkor is talpon marad, ha minden kötél szakad. Volt foganatja, mert a javaslatom lényegében a Vista 7-ben megvalósult. Volt is erről cikk!

A lefagyásoknak banális oka volt: az AGP kártyám a ventillátor által keltett rezgések és a rugdosások miatt időszakosan kilazult a helyéről, és emiatt lefagyott az egész rendszer ("kék halál").
    Aztán odahorganyoztam a kártyát a kerethez. Utána nem volt gond a nyavalyással.

Az egész asztali PC egy elhibázott architektúra. Bumfordi csatlakozók, kártyák, buszok stb.

Pedig azok a kiba... mérnökök tudnának olyan megoldásokat kidolgozni, amikor szépen bekattintasz egy méretre is kisebb eszközt a kisebb, elcsúszás esetén is érintkező, vagy nem elcsúszó aljzatba, és valami kis retesszel rögzíted, hogy akár földrengést is kibírjon az egész. Nem kerülne többe, egyszerűen gányolás, elavult technika az egész asztali PC ipar. A notebookoknál már jobb a helyzet.