MacropusRufus#113
"Linuxot akkor fogok használni, ha egy kattintással fel telepíthető rá a creative f-fi xtreme gamer hangkártyám."
nos a hang engem is szopat. nekem is 7.1 van és a linux szerint müxik is, de csak sztereóban... ez gáz.
"Nem, nem akarok utána nézni, hogy milyen parancssorok beírásával tudom nagy nehezen rávenni , hogy a gyártó driverre feltelepüljön."
hát az tény, hogy a linux nem az átlagos felhasználóknak készűlt.
"Ha futnak rajta a kedvenc játékaim."
nekem pl. futnak linux alatt, de mint fejebb írtam...
"Ha fut rajta a photoshop, total commander, és pl. bsplayer, camtasia studio. "
Namost nem csak a TCommander fut alatta meg a Photoshop hanem ennyél jóval több alkazás. Én speciel 3DStudioMax 2009-et használom és müxik... Sőt volt szerencsém a SolidWorks nevű tervezőrendszert is linux alatt haszálni.
És még nagyon izmozni sem kell velük... Van wine, winex Cedega... meg egy kis ügyeskedés (kb 5-10 perc), de mint említettem már feljebb ez a rendszer standart usereknek van kitalálva.
"Nem, nem érdekelnek az ingyenes kis alternatív megoldások, amelyekből millió dolgot hiányolok."
temrészetesen 1xübb letőlteni azt amit meg is lehet venni, ergo: ingyenes alkamlazásokat használsz te is. Egyébként itt látszik, hogy nem vagy jártas a linux világában, ui. rengeteg programot lehet VENNI hozzá. Amik nem pici szarok.
"Nem érzem lassabbnak a windowst, sőt, sokszor gyorsabb is."
ha még nem nagyon konfigoltál linuxot akkor ugye nem állíthatod biztosra azt amit írsz... Ha fanatikus linuxos lennék akkor már írnám is, hogy nekem a működő képes rendszer a bootolástól a login promptig kb. 10-11sec max. És akkor én már bármit tudok csinálni. Ha grafikust desktopot akarok akkor max. 30-35sec.
"Nem, nem akarom és virtuális gépben futtatni a windows alkalmazásokat."
nem is kell. Wine, WineX, Cedega.
"Nem, nem érdekel, hogy több vírus van windowsra, én eggyel sem találkoztam az utóbbi pár évben. Pedig, nem nem futtatok vírus ellenőrzőt, max egyszer biztonsági mentés előtt, de olyankor se talál semmit. "
:)) ezen meg csak rögöhni lehet. A vírusok tojaiak stb. nem arról híresek, hogy nagy piros táblával jelzik neked, hogy benne van a gépedben...
De elfogadom: neked a Win szimpatikusabb mint a linux. Van ez így. Valaki a Leopárdra esköszik, valaki a linuxra.