• levente68
    Én értem, hogy neked nincs szükséged valamire, de amikor a hiányzó dolgokra valaki azt mondja, hogy az hülyeség, meg ósdi, az durva.
    Igenis sokan használnak BT-t, hiányzik az SD, a USB, rádió, minden ilyen fórumon azt mondják az iPhone hívők, hogy ezek azért nincsenek, mert feleslegesek. Ez nem igaz, hisz egy csomó olyat is pótoltak Apple-ék, amik eddig ugyanúgy a „felesleges” kategória voltak a iPhone hívők szerint, most már nem azok?
    Bocsáss meg, nekem pl. felesleges a multitouch, (SPB weather egy példa rá, hogy kiváltható)mégsem mondom rá, hogy f.szság, még a digitális iránytűre is annyit mondok, jópofa, pedig az minek, most komolyan?

Én tudom, mi hiányzik az enyémből, vagy másik készülékekből és azt elismerem, de ha van olyan, ami többet tud, mint az iPhone, akkor az hadd ne legyen rosszabb nála a szemeben, mert van bizony olyan.
    Én elismerem, hogy szép a kijelző, bár mutathatok én meglepően szép kijelzőt 2005-ben piacra dobott készülékben és azóta is.
    Az is állandó vita tárgya, hogy melyik érintőképernyő jobb, az új WinMo-s felületek már jobban ujjbegybarátak, én mégis szeretem a lehetőségét a pixelre pontos ceruzázásnak, mert van, amikor az kell, amúgy általában ujjal kezelem, no meg a hardware-s billentyűzettel, ami majdnem teljesértékű.
    Azt meg, ne haragudj, nem tudom vitapartnernek nevezni, aki nem tud és nem is akar tudni arról, hogy az ellenségként kezelt WinMo mennyit változott, nem rád gondolok.
    Aztán, smart dialling van már?
    Még az „ócska” Nokiákra is lehet autós navigációt telepíteni, PPC-re meg annyi van, mint a fene, bár sok nem ér sokat, de van.
    Hidd el, beleestem már én is abba a hibába, hogy valamit megvettem szerelemből és nem voltam hajlandó meghajlani az észérvek előtt, de kinőttem.
    Az főleg kikészít, ha valaki úgy véd dolgokat, hogy azok közül már maga az Istenkirálycsászár Apple is kijavított, pótolt néhányat és lehet, hogy fog még többet is, ami üdvözítő.
    Kérdés: szerinted is baromság a BT, USB, SD?
    Mert akkor kérdem: hogy küldesz át a melletted ülőnek egy névjegyet? E-mail-ben? És sokat? Sok e-mail-ben?
    Hogy teszel fel nagyobb mennyiségű adatot az iPhone-ra és veszel le róla egyszerűbben és gyorsabban, mint USB-n?
    Hogyan nézed meg a barátod gépén levő fényképeket, ha nem tudja odaadni neked úgy, hogy csak átrakod az SD kártyáját a telódba? Vagy én hogyan oldhatnám meg pl. hogy a fényképezőgépemmel készített képet azonnal elküldjem e-mail-ben? Két napja volt erre szükségem. Valós feladat.

Még egyszer elmondom, elismerem és értékelem az iPhone újdonságait, de amíg kap mondjuk 30 pontot a jóságokért, de 60-at a hiányokért, addig nekem nem a csúcs ez a készülék, csak egyes feature-jeiben. Szép jövő áll előtte, de nem szabad elfelejteni, figyelmen kívül hagyni, hogy ezen fícsörök zöme megoldható PPC-n is, lásd giroscope, nagy ikonos felület, soft-ok, a multitouch egyelőre valóban nem két okból: Apple levédte és nincs még driver hozzá WinMo-ra. Bár az is lehet, hogy van már.